Eliminarea kilogramelor în plus (Program complex Minte-Trup-Spirit)

Exercițiu de eliberare a kilogramelor în plus: trup-minte-suflet

       Aleg să folosesc eliberare a kilogramelor și nu slăbit, deoarece atunci când ai în minte ideea de slăbire de cele mai multe ori ajungi să pierzi foarte multă energie, să te simți mereu obosit și epuizat.

          Mai multe persoane care au urmărit și practicat Tehnica de Eliberare Emoțională (EFT) alături de mine mi-au sugerat să creez un exercițiu pentru eliberarea kilogramelor în plus care știm cu toții că la un moment dat ne pot face să nu ne mai bucurăm deloc de viață. Am meditat la acest subiect și am aplicat pe propriul corp pentru a testa efectul ca mai apoi să pot scrie un articol despre acest subiect.

          Concluzia la care am ajuns este că eliberarea de kilogramele acumulate este o activitate complexă ce are nevoie să fie abordată holist: minte – trup – suflet. Așadar, în cadrul acestui articol voi crea, voi expune un exercițiu de 29 de zile până la 6 luni care să ne ajute să ne eliberăm de kilogramele în plus și care să vizeze toate cele trei arii mai sus menționate.

          Recent am avut o revelație legată de grăsime, despre care știm că din punct de vedere spiritual este o formă de protecție. Noi nu avem de ce să fim supărați pe noi, pe corpul nostru pentru că a acumulat grăsime, ci atitudinea corectă ar fi indicat să fie cea de recunoștință, de mulțumire vis-a-vis de acest magnific templu pentru că tot ce și-a dorit el să facă pentru noi este să ne protejeze. De cine? De cele mai multe ori, dacă nu întotdeauna, de noi. De gândurile noastre, de sentimentele și emoțiile pe care le avem.

          Așadar, pentru a vedea care sunt motivele pentru care acumulați grăsime este recomandat să vă puneți o întrebare la subiect: De ce anume îmi e frică și simt nevoia de protecție? Rămâneți în stare de meditație și analizați. Răspunsurile care pot veni pot fi de la: teama de a nu fi o mama bună, suprasolicitare, teama de a nu fi singur etc. Fiecare persoană este unică, așa că și răspunsul în acest sens este unic.

          Deci, de acum înainte în loc să ne certăm corpul, să ne uităm la noi cu dispreț, vă recomand să spuneți mulțumesc corpului vostru deoarece vă protejează, în modul în care el știe cel mai bine să o facă. În acest mod, în mintea voastră gândurile se schimbă și se petrece un fenomen foarte interesant: secreția de cortizol scade. Cortizolul este hormonul stresului. El este secretat în momentul în care se activează sistemul nervos simpatic, cunoscut ca sistemul „luptă sau fugi.” Acest sistem se activează în momentul în care noi ne simțim în primejdie. Putem să ajungem să ne simțim așa și din cauza unui gând de-al nostru: ce voi face mâine în fața șefului? de unde am mâine bani de pâine etc. Deci orice gând care ne creează o stare, senzație de frică activează automat acest sistem și inclusiv secreția de cortizol și adrenalină.

          Ce se întâmplă în acel moment? Toată energia corpului care până atunci era repartizată pentru digestie, funcționarea sistemului imunitar la capacitate maximă etc. este îndreptată spre extremități: mușchi, sistem circulator etc. Creierul percepe lucrurile în acest fel: în acest moment este posibil să mor, am de ales între două lucruri: lupt sau fug; am nevoie de toată energia pentru a lupta sau a fugi, așa că pentru moment nu este nevoie de energie în digestie (căci s-ar putea ca eu să devin o masă pentru prădător – da, acest raționament era valid acum mii de ani, însă azi prădătorul este gândul nostru de frică) și nici de energie pentru a menține corpul într-o stare de sănătate nu mai am nevoie. Acum ceea ce contează este să lupt sau să fug, deci să scap cu viață. Și atunci lucrurile se schimbă radical în corp. Noi devenim mai agitați, avem mai multă energie în picioare etc. În timp, toate astea nu doar că vor duce la boli ale inimii sau alte afecțiuni conexe, ci mai mult de atât, ne vor face să ne și îngrășăm. Dacă digestia nu mai funcționează, cine să digere totul?!

          Așadar, atunci când trăim în teamă sau când luptăm cu kilogramele nu doar că nu vom câștiga lupta, ci vom acumula și mai multe kilograme. Mai pe scurt, cortizolul ajută îngrășarea, iar lupta contra kilogramelor ajută la secreția a și mai mult cortizol.

          Deci să scoatem din vocabularul nostru cuvântul luptă. Când luptăm, de fapt luptăm contra noastră. Nu cu kilogramele avem de muncă, ci cu gândurile noastre, cu fricile și temerile pe care le avem. Ele determina secreția de cortizol și deci de îngrășare.

 

Lucrul în plan mental

       Pentru că vorbeam de gânduri, primul loc în care vom începe lucrul pentru a elibera kilogramele în plus este, evident creierul. Cum vom lucra? Evident, cu ajutorul afirmațiilor. Afirmațiile sunt extraordinare pentru a vă ține pe drumul pe care ați pornit. De asemenea cu ajutorul afirmațiilor vom crea rețele neuronale solide care să ne ajute în demersul nostru.

          Înainte de orice, puneți-vă această întrebare: vreau eu cu adevărat să eliberez kilogramele în plus? De ce? Pentru că va fi nevoie de disciplină, de implicarea voastră conștientă, minte-trup-suflet. Altfel lucrurile vor eșua, voi veți fi stresați și veți pune la loc totul.

 

          Afirmații – să începem deci lucrul dacă voi cu adevărat vă doriți să eliberați kilogramele. Eu am lucrat în perioada în care eliberam kilogramele cu două afirmații și această combinație (plus ce urmează să vă redau mai jos) m-a ajutat să eliberez 2,5 kg într-o săptămână. Acest program pe care eu vi-l propun este unul de 6 luni de zile în care veți lucra cu afirmații și cu tot ce urmează să scriu.

          Afirmațiile pe care eu le-am scris și pe care vi le recomand sunt:

 1. Eu sunt dintotdeauna voință!
 2. Eu sunt dintotdeauna de X kg!

          Avem nevoie de voință, pentru că haideți să recunoaștem câte diete minune nu am ținut și am renunțat în penultima zi. Un nutriționist spunea deunăzi o chestie foarte interesantă: nicio dietă dacă este ținută și respectată nu poate să nu dea rezultate. Așadar, avem nevoie de voință pentru a lucra cu noi pe toate cele 3 dimensiuni.

          Alegeți câte kilograme doriți să aveți. Spuneți numărul exact. Fiți realiști și aveți în vedere ca numărul să intre în aria voastră de acceptare. Mai mult, calculați cam câte kg doriți să fie în minus într-o lună, apoi în șase luni de zile.

          Aceste două afirmații se vor scrie în felul următor:

 1. De 21 de ori pe zi timp de 29 de zile;
 2. De 7 ori pe zi de la ziua 30 până la ziua 120;
 3. De 3 ori pe zi de la ziua 121 până la ziua 180.

          Vă doresc mult succes. Mergem acum la partea trupească.

         

Lucrul în plan fizic

          Aici am pentru voi trei mari recomandări, pe toate le-am aplicat și au avut succes. Nu uitați, totul este făcut prin voință.

 1. Mâncatul la ore fixe. Am experimentat și eu fel și fel de diete și toată mă aduceau în starea de înfometare. Nu aveau niciun efect. Am descoperit-o de curând pe Mirela Retegan și al program de eliberare a kilogramelor în plus prin mâncatul la ore fixe, adică din trei în trei ore. Programul pe care eu mi-l formasem era la ora 7:00 (mic-dejun) 10:00 (gustare), 13:00 (prânz), 16:00 (gustare) și ora 19:00 (cină). Ce mi-a plăcut era faptul că puteam mânca orice, fără niciun fel de restricție. Desigur, dacă aveți un regim alimentar special sau altfel nu e niciun fel de problemă, poate funcționa la fel de bine. Acest mâncat la ore fixe nu este o dietă, ci mai degrabă un stil de viață. Stomacul are nevoie de 3 ore pentru a-și reveni după masă. Mai mult de atât, am văzut pe pielea mea că atunci când se apropia ora de masă, corpul începea digestia: salivam, îmi simțeam stomacul activ. Practic, totul este foarte disciplinat și corpul meu nu mi-a cerut niciodată mâncare în plus între mese. Apropo de asta, între mese se poate bea doar apă și cafea fără zahar. Pentru mai multe detalii vă recomand mirelaretegan.ro sau grupul de facebook Fixul care mi-a schimbat viața. Acolo veți găsi diverse experiențe, recomandări și sfaturi.
 2. Exerciții fizice sau mentale. Foarte interesant și acest aspect. Da, dragii mei, este nevoie de mișcare pentru a avea un corp armonios. Astfel, zilnic faceți 30 de minute mișcare sau 15 abdomene, 10 genuflexiuni. Orice!!!! Orice activitate fizică este bună și mai mult decât nimic, mai mult decât a sta și a lenevi. Nu vă suprasolicitați. Nu uitați: nu e o luptă, e un stil de viață. Faceți din acesta o bucurie. Plimbați-vă, mergeți cu bicicleta. Orice. Dacă vă e mai greu puteți face asta mental: seara la culcare, vizualizați-vă făcând sport. Poate nu veți simți același efect 100% însă creierul va lucra și vă va ajuta foarte mult. Repet, e mai mult decât nimic. Un lucru despre creier: nu face distincția între ceva ce faci acum sau ceva ce vizualizezi că faci.
 3. Consumul de apă. Este vital, așa că vă recomand să beți zilnic măcar 2 litri de apă pentru a ajuta digestia, a vă curăța corpul și a fii hidratați. Un lucru despre creier: nu face distincția între foame și sete. Creierului nu îi pasă dacă tu îți iei apa dintr-un pahar mare de apă sau dintr-o ciorbă. Așa că de multe ori, senzația de foame de fapt este o sete. Beți cât mai multă apă. Legat de mâncatul la ore fixe. Apa este recomandată cu maximum 20 de minute înainte de masă și 40-50 de minute după masă (pentru a lăsa sucul gastric să acționeze eficient).

 

Lucrul în plan emoțional cu ajutorul tehnicii EFT

        Pentru acest domeniu, am dezvoltat un exercițiu EFT care vă va ajuta atât să eliberați emoțiile asociate kilogramelor în plus, cât și reîncărcarea cu credințe noi și benefice. Vă invit să urmăriți exercițiul de mai jos și desigur să îl practicați zilnic timp de 6 luni.

Iată mai jos scenariul exercițiului. Vă recomand ca doar prima zi să faceți partea distructivă, apoi timp de 6 luni doar partea constructivă. Mult succes!

Exercițiu EFT – ELIBERAREA KILOGRAMELOR ÎN PLUS

EXERCIȚIU DIN POZIȚIA DE OBSERVATOR

 1. (Punctul Karate) Chiar dacă am acumulat câteva kilograme în plus, iar asta nu mă face să mă simt foarte bine în pielea mea, mă iubesc și mă accept exact așa cum sunt.

                              Chiar dacă am acumulat câteva kilograme în plus, iar asta uneori mă face să mă întristez sau să sufăr, mă iubesc și mă accept exact așa cum sunt.
Chiar dacă am acumulat câteva kilograme în plus și nu mă simt foarte confortabil cu mine, mă iubesc și mă accept exact așa cum sunt.

 

 1. (Început Sprânceană) Atunci când mă uit în oglindă simt o puternică tristețe. Mă uit la mine și nu îmi place deloc ceea ce văd acolo. Simt supărare;
 2. (Coada Ochiului) Atunci când mă privesc, în mintea mea există o mulțime de gânduri care spun că sunt gras. Toate aceste gânduri mă fac să mă simt foarte descurajat. Simt furie;
 3. (Sub Ochi) Am avut de multe ori tendința de a mă înfometa sau chiar am făcut asta. Am ținut multe diete și nimic nu a funcționat până în acest moment. Am încetat să mă mai iubesc pe mine. Simt tristețe;
 4. (Sub Nas) Observ că nu am voința necesară, nu am determinarea de a face o schimbare radicală în modul meu de a fi, de a gândi și de a mânca sau a mă vedea pe mine însumi. Simt deznădejște;
 5. (Bărbie) Deși îmi doresc să fac ceva, gândurile mele sunt contradictorii și de multe ori ajung să renunț să mai fac ce-mi propun. Simt că nu am suficientă voință;
 6. (Claviculă) Observ că hainele mele preferate nu îmi mai vin foarte bine, iar asta mă afectează. Mă gândesc la faptul că nimeni nu mă place. Simt lipsa bucuriei;
 7. (Sub Piept) Simt că propriul meu corp este împotriva mea și eu am tendința de multe ori de a lupta cu el, cu kilogramele în plus. Simt obseală fizică și mai ales psihică;
 8. (Sub Braț) Nu mă simt bine cu mine. Mi-am pierdut încrederea și observ că nu mai am aceeași dorință de a ieși, de a comunica deschis cu cei din jur. Mi-e teamă că voi fi judecat, că oamenii mă vor privi altfel. Simt revoltă;
 9. (Închieturi mâinii) Știu că nu este corect sau benefic pentru mine ce fac, însă nu știu ce altceva aș putea face. Sunt singur în tot acest tăvălug de gânduri, emoții, iar mâncarea a devenit prietena mea cea mai bună. Simt singurătate;
 10. (Vârful Capului) Simt tristețe. Simt supărare pe mine și trupul meu. Am renunțat să mă mai iubesc pe mine și observ că am ajuns să cred că al meu corp lucrează împotriva mea. Vreau ca acest lucru să se oprească. STOP!

Cu toate acestea:

Eu sunt dintotdeauna voință! Eu sunt dintotdeauna de X kilograme!

 1. (Început Sprânceană) Aleg conștient să înțeleg faptul că mâncatul emoțional nu este o soluție pentru diversele mele trăiri. Eu sunt o ființă minunată și pot face tot ceea ce îmi doresc cu adevărat să fac Eu sunt dintotdeauna voință! Eu sunt dintotdeauna de X kilograme!
 2. (Coada ochiului) Aleg conștient să intru în contact cu mine și să mă prețuiesc așa cum sunt. Eu sunt dintotdeauna voință! Eu sunt dintotdeauna de X kilograme!
 3. (Sub ochi) Înțeleg că lupta împotriva mea, împotriva corpului meu nu este o soluție. Aleg să am încredere în corpul meu, în inteligența care se află în mine, în Sinele meu Divin; Eu sunt dintotdeauna voință! Eu sunt dintotdeauna de X kilograme!
 4. (Sub nas) Sunt recunoscător corpului meu pentru că mă protejează. Încep chiar de acum să stau mai mult de vorbă cu mine pentru a înțelege care sunt motivele pentru care acumulez kilograme; Eu sunt dintotdeauna voință! Eu sunt dintotdeauna de X kilograme!
 5. (Bărbie) Aleg să fiu sincer cu mine și cu toți oamenii din jur. Comunic tutuor ceea ce am de comunicat pe un ton agreabil. Nu mai reprim anumite gânduri sau stări pentru că înțeleg că aceste lucruri mă îngreunează. Eu sunt dintotdeauna voință! Eu sunt dintotdeauna de X kilograme!
 6. (Claviculă) Vreau să cultiv voința în interiorul meu pentru a putea intra în armonie cu mine, cu corpul meu și bineînțeles pentru a mă putea elibera într-un mod sănătos de toate kilogramele în plus; Eu sunt dintotdeauna voință! Eu sunt dintotdeauna de X kilograme!
 7. (Sub braț) Mă eliberez de dependența de mâncare. Eu sunt cel care controlează pornirile corpului meu. Sunt decis și hotărât să acționez altfel decât până acum. Eu sunt dintotdeauna voință! Eu sunt dintotdeauna de X kilograme!
 8. (Sub Piept) Eu sunt un învingător și sunt convins că voi reuși să duc la bun sfârșit acest proiect. Este suficient doar să îmi doresc cu adevărat și voi reuși tot ce-mi propun.  Eu sunt dintotdeauna voință! Eu sunt dintotdeauna de X kilograme!
 9. (Încheieturi mâini) Corpul meu este cel mai bun prieten. Aleg în acest moment să fiu în contact cu corpul meu. Încep chiar acum să manifest recunoștință pentru corpul meu pentru toată protecția pe care mi-o oferă; Eu sunt dintotdeauna voință! Eu sunt dintotdeauna de X kilograme!
 10. (Vârful capului) IARTĂ-MĂ dragul meu corp, pentru că în anumite etape ale vieții am fost împotriva ta, te-am socotit un dușman și nu ți-am oferit tot ce ai avut nevoie, atunci când ai avut nevoie. Eu sunt dintotdeauna voință! Eu sunt dintotdeauna de X kilograme!
 11. (Început sprânceană) Aleg din acest moment să fiu eu o prioritate în viața mea, să fiu în armonie cu mine pentru a deveni cea mai bună versiune a mea; Eu sunt dintotdeauna voință! Eu sunt dintotdeauna de X kilograme!
 12. (Coada ochiului) TE IERT pentru toate momentele în care mi s-a părut că nu ești de partea mea. Am avut multe momente de cădere emoțională și acum înțeleg că pentru a mă putea elibera de toate kilogramele în plus nu mai este deloc nevoie să lupt. Eu sunt dintotdeauna echilibru mental și emoțional; Eu sunt dintotdeauna voință! Eu sunt dintotdeauna de X kilograme!
 13. (Sub ochi) MULȚUMESC, dragul meu corp pentru toate momentele în care m-ai protejat de mine, de gândurile mele, de toate fricile pe care le-am avut. Îți mulțumesc că m-ai ajutat și că ai fost zi de zi alături de mine, că m-ai purtat peste tot. Eu sunt dintotdeauna voință! Eu sunt dintotdeauna de X kilograme!
 14. (Sub nas) Înțeleg că aceste kilograme în plus pun o mare presiune și asupra ta și tocmai din acest motiv aleg să le eliberez ușor, frumos și definitiv. Eu sunt dintotdeauna în siguranță. Când spun că sunt în siguranță, aleg conștient să dau curs doar gândurilor constructive, să mă eliberez de cele distructive și pline de teamă. Eu sunt dintotdeauna voință! Eu sunt dintotdeauna de X kilograme!
 15. (Bărbie) Acum sunt creatorul realității mele și am toată capacitatea din lume de a decide care sunt gândurile care se vor manifesta în realitatea mea; Eu sunt dintotdeauna voință! Eu sunt dintotdeauna de X kilograme!
 16. (Claviculă) TE IUBESC, dragul meu corp pentru că ești templul spiritului, pentru că ești casa lui Dumnezeu. Te iubesc pentru tot ce ești. Eu sunt dintotdeauna voință! Eu sunt dintotdeauna de X kilograme!
 17. (Sub braț) Te accept și mă eliberez de tot ceea ce este nefolositor: gânduri, emoții, sentimente, kilograme. Sunt în siguranță! Eu sunt dintotdeauna voință! Eu sunt dintotdeauna de X kilograme!
 18. (Sub piept) Aleg să mă bucur în fiecare clipă de mine. Aleg să mă privesc așa cum Dumnezeu mă privește. În toate văd Divinitatea și toate le văd prin ochii propriei Divinități. Eu sunt dintotdeauna voință! Eu sunt dintotdeauna de X kilograme!
 19. (Încheieturi mâini) Mă eliberez de orice tendință de a mă critica. Sunt bun și blând cu mine. Aleg să fiu responsabil și să accept faptul că dacă vreau, pot. Tot ce e nevoie este să vreau. Eu sunt dintotdeauna voință! Eu sunt dintotdeauna de X kilograme!
 20. (Vârful capului) Mulțumesc Universului pentru această experiență din care am învățat cât este de important să mă prețuiesc și să mă iubesc pe mine. Sunt în siguranță și plin de viață, de bucurie, de liniște, pace și iubire. Eu sunt dintotdeauna voință! Eu sunt dintotdeauna de X kilograme!

 

Așa este și așa să fie!