Renunțarea la așteptări și trăirea în detașare

Acum mai bine de cinci ani de zile discutam cu un amic despre așteptări. El îmi spunea că nu are niciun fel de așteptare de la nimeni și că se bucură de fiecare experiență.

La acel moment mi se părea o treabă foarte complicată, ba chiar ușor absurdă: cum, să nu ai nicio așteptare de la nimeni?! adică dacă eu îți trimit un mesaj – să nu aștept răspuns? El îmi spunea: nu. L-ai trimis și treaba ta s-a încheiat.

articol realizat de Răzvan Danc, din învățăturile Niculinei Gheorghiță

Aceste vorbe mi-au rămas în minte și peste ani am ajuns și eu la concluzia că întotdeauna este benefic să trăiești starea de detașare.

Din punctul meu de vedere, după modul în care m-au autoobservat și i-am observat pe cei din jurul meu, atunci când totul pornește din așteptare va duce foarte repede  în control, iar din control la suferință.

Prin urmare, este o linie foarte subțire între așteptare și control. Cele mai mari și mai grave forme de așteptare există în relații, acolo unde avem impresia că celălalt partener este al nostru și că întotdeauna el trebuie să facă ceea ce noi ne dorim.

Este bine să reținem faptul că noi suntem veniți aici fiecare pentru a ne cizela pe noi, pentru a face cunoscut necunoscutul și implicit a evolua împreună. Nu unul pentru altul. Nu unul cum vrea altul.

Atunci când trăiești în așteptare, încrederea în Sinele Divin este spre zero – trăim exclusiv în minte unde anticipăm și facem fel și fel de pronosticuri despre ce a fost sau ce urmează să fie. Trăim și ne manifestăm cu o minte limitată și prin urmare și rezultatele vor fi limitate.

De aseară, am fost puternic în minte o afirmație de o vibrație foarte înaltă.

Eu sunt dintotdeauna mintea nelimitată a lui Dumnezeu.

       Conștientizez chiar acum cu ajutorul Sinelui meu, cu ajutorul corpului că această afirmație poate fi cheia care deschide ușa spre nelimitare și implicit spre detașare. Magnific, deci care va să zică așteptarea = limitare, iar detașarea = nelimitare; wow! Mulțumesc acum Sinelui meu Divin care mi-a adus în vedere acest aspect extraordinar. M-a cuprins o bucurie extraordinară.

Atunci când am spus prima oară această afirmație instantaneu am văzut cum ceva în mintea mea s-a dezlegat, dezlănțuit, s-a spulberat. Întocmai cum se rup niște lanțuri care cad jos și rămân doar praf. Vă recomand și vouă chiar acum să spuneți această afirmație și să acordați atenție corpului vostru pentru a se așeza în fiecare celulă și a conștientiza, a simți răspunsul venit din interior.

Deci iată, atunci când accesezi mintea nelimitată a lui Dumnezeu nu este nevoie să trăiești în așteptare, pentru că ești nelimitat, pentru că tu poți face orice, partenerul sau alt om poate face orice. Suntem cu toții într-o continuă evoluție, iar asta este ceea ce cu adevărat contează.

Așteptările conduc întotdeauna spre dezamăgire. Este recomandat să ne eliberăm chiar și de așteptările vis-a-vis de noi și să înlocuim cuvântul așteptare cu încredere. Pentru a simți care este diferența de frecvență între cele două cuvinte, rostiți-le cu voce tare, apoi simțiți ce se întâmplă în interiorul vostru. În cazul meu, cuvântul așteptare a adus o senzație neplăcută de stres în stomac, iar cuvântul încredere mi-a adus zâmbet încă de la începerea pronunțării sale. Ce minunat este corpul nostru! Să-l iubim.

Pentru a ajunge să te eliberezi de așteptare este nevoie să înveți să acorzi omului libertatea de A FI. De nu mai vrea să punem celor din jur granițe și limite oricât de mult ne-am dori să facem asta. Punem granițe și îi controlăm pe cei din jur din cauza suferințelor interioare, a traumelor, a lipsei de iubire față de Sine, a încrederii. O persoană acceptă un timp, însă e posibil ca la un moment dat să spună STOP și să plece.

Să ceri altora și să te aștepți ca toți să facă ce vrei tu este o formă de aroganță. „Dar eu le vreau binele, eu știu mai bine ca ei!” Din contră, tu știi cel mai bine legat de realitatea ta, de experiențele tale și cum te-ai raportat în mod subiectiv la ele. Ei au nevoie să învețe asta experimentând singuri, bucurându-se de moment. Fiecare om este unic și trăiește anumite situații diferit decât alții.

Dați-le oamenilor din jurul vostru și chiar vouă libertate să fie. Bucurați-vă alături de ei de drumul parcurs împreună și eliberați-vă de dorința de a le trasa voi drumul, cu atât mai mult când acest lucru nu vă este cerut. Acceptă și înțelege faptul că fiecare om a venit aici pentru a experimenta viața, pentru a trăi, a construi ceva și a evolua. Nimeni nu e obligat să facă ce vrei tu. Fiecare poate accesa cu ușurință prin intenție Mintea Nelimitată a lui Dumnezeu. Dacă vrei să fii un Om Nelimitată, dă-ți voie să gândești ca un Om Nelimitat.

Atunci când ai așteptări, puterea ta este în afară. Când puterea ta este în afară, ești foarte ușor de manipulat. Iată cât de ușor ne poate face cineva să suferim. Este suficient să nu ne răspundă la așteptări și parcă tot cerul ne-a căzut în cap.

Soluția este să trăim în detașare, să facem tot ce este nevoie să facem pentru a ne crea o viață minunată și chiar și a cere ajutorul celor de afară. Când ceri ajutorul nu ești în așteptare, ci trăiești în recunoștință. Acel om îți deschide doar calea, însă drumul este întotdeauna personal.

Starea de așteptare duce la o oarecare frică de necunoscut, căci ne dorim ca totul să fie anticipabil, iar noi nu participăm cu nimic la procesul de creație. Starea de confort va duce la relații toxice, relații în care nu suntem dispuși să mai experimentăm și altceva decât ceea ce ne dorim, ce ….așteptăm.

În relații spuneam că aduce multă toxicitate, deoarece apar certurile și ușor se alunecă spre ceea ce se numește „nepotrivire de caracter” care nu e nimic altceva decât stadiul de luptă de putere între parteneri.

Detașarea este opusul așteptării. Este o stare elevată în care tu ai încredere în Sinele Divin care locuiește în tine, care îți dă forță întru Dumnezeu pentru a fi potent, prezent și scient.

Când trăiești în detașare conștientizezi această unime între tine și Sinele Divin și mai conștientizezi faptul că tot ceea ce trăiești e creația ta și mai mult decât atât, este o ocazie pentru tine spre evoluție. Starea de detașare este similară cu poziția de Observator. În detașare puterea este la Tine – mărețul Dumnezeu al realității tale care ești prin conexiunea cu Sinele Divin.

Detașarea te ajută să te manifești cu compasiune față de toți cei din viața ta. Ajungi să înțelegi și să accepți faptul că fiecare este liber în evoluția sa să experimenteze tot ce vrea și că noi ne putem susține unii pe alții, fără să ajungem să trăim starea de „salvator.”

În detașare prețuiești fiecare moment, fiecare experiență și fiecare lecție pe care o înveți din ceea ce faci. Detașarea este la baza eficienței maxime care aduce întotdeauna bucurie.

Dați-vă voie să simțiți starea de detașare și eliberați-vă de așteptări pentru a accesa mintea nelimitată a lui Dumnezeu!

Cu iubire și dăruire pentru încântarea Sinelui Divin!

 

Dacă simți că ai nevoie de o consiliere pentru dezvoltare personală și spirituală te invit să îmi trimiți cu încredere un e-mail la adresa razvandanc@gmail.com