Viața este…așa cum crezi!

De când am început drumul spre regăsirea mea, spre a fi din nou Eu cel ce Sunt, am întâlnit foarte mult idei după care îmi ghidez viața. Cele mai importante două sunt următoarele. Aceste două idei sunt atât de adânc înrădăcinate în subconștient – datorită faptului că am trăit experiențe pe marginea lor încât au devenit adevărul meu.

articol realizat de Răzvan Danc, după învățăturile Niculinei Gheorghiță

  1. Credințele noastre creează realitatea noastră;
  2. Interiorul creează exteriorului – sau mai putem zice și: Exteriorul este oglinda interiorului.

În momentul în care mi le-am însușit, s-a terminat și cu tendința spre victimizare, s-a terminat și cu așteptarea să vină cineva și să mă facă fericit, să îmi aducă Luna și stelele doar, doar mă voi simți iubit. Aceste două idei au devenit pentru mine legi, axiome după care îmi desfășor viața și îi ghidez și pe alții în acest sens.

Viața este…exact așa cum crezi că este. Am vrut ca titlul acestui articol să fie: „Viața este simplă și frumoasă” pentru că acolo tind eu, acesta este scopul fiecărei zile din viața mea. Cu toate astea, conștientizez că există chiar acum oameni care citesc aceste rânduri și cred despre viața lor tot ce e mai rău. Și așa le și este viața. Nu pentru că Dumnezeu ar avea ceva cu ei, ci pentru că ei au ceva cu ei.

Când spui „Credințele tale îți creează realitatea” înseamnă că tot ceea ce tu crezi devine realitate. Tot ce a intrat în aria ta de acceptare devine realitatea TA. Asta nu înseamnă că e și realitatea mea sau a altuia. Așadar, dacă tu crezi despre viața ta că e un chin, că lumea este rea, că nimeni nu te iubește și că totul se duce de râpă în țara asta – pentru tine exact așa va fi.

Întotdeauna când merg cu treabă fie la Poștă, fie la diverse secretariate sau chiar la medic totul decurge minunat. Aud deseori faptul că funcționarii publici sunt foarte supărați, că mereu vorbesc repezit și chiar urât, că la spital aștepți pe holuri cu orele etc. Toate astea, dacă ajungi să le crezi devin o realitatea. Pentru mine lucrurile stau altfel. Eu îmi creez drum liber până acolo, îmi setez intenția de a fi eficiență maximă și întotdeauna așa a fost.

Oricât de mult am vrea să dăm vina pe exterior, răspunsurile sau cauzele se află tot în interiorul nostru. Credințele pe care le avem, programele care ne sunt în subconștient ne duc în starea de „pilot automat” și ele ne ghidează viața. Până într-o zi când spui STOP! De acum înainte, eu sunt cel care dictează ce se întâmplă în viața mea. Ei bine, abia în acel moment începi să trăiești.

De ce interiorul creează exteriorul? Simplu! Pentru că întotdeauna vei vedea în cei de lângă tine tot ce se află în tine. Sau, exteriorul îți va oglindi tot ce gândești, simți și trăiești. De câte ori nu vi s-a întâmplat, la fel cum mi s-a întâmplat și mie ca supărat sau nervos fiind totul să fi mers aiurea: m-am împiedicat, am prins roșu la semafor, totul mergea cu încetinitorul.

Iar toate aceste condiții exterioare nu vor să facă altceva decât să îți spună: hei, nu ești în echilibru tu cu tine. Însă cei mai mulți ce fac? Se enervează. Și de unde era haos în interior, acum haosul se amplifică. Iar exteriorul devine și mai enervant. În acest fel intrăm într-un cerc vicios din care mai putem ieși doar conștienți.

De când am înțeles pe deplin acele două axiome, viața mea e mult mai relaxantă și mai degajată. Înțeleg că mă pot duce supărat la o întâlnire și îmi asum că așa va fi și persoana de lângă mine. De aceea, aleg să îmi rezolv toate motivele de supărare înainte de a pleca de acasă. Și întâlnesc oameni zâmbitori și amabili peste tot. Deoarece eu cred că oamenii sunt cu toții minunați, că toți au o bucățică din Dumnezeu. Diferența este că unii îl văd pe Dumnezeu în ei, iar alții nu. Și se comportă întocmai.

Aud deseori: el e vinovat, ce vină pot avea eu. Deja din aceste două replici eu sesizez un conflict interior. Conflict care se reflectă negreșit în exterior. Vă doresc, din suflet, să conștientizați că a găsi ceva în exterior ce nu se află în interiorul vostru este imposibil.

Dacă vă doriți iubire, începeți cu iubirea de Sine.
Dacă vă doriți să primiți încrederea oamenilor, oferiți-vă și creșteți-vă încrederea în Sine.
Dacă vă doriți apreciere, oferiți-vă apreciere.
Dacă vă doriți respect, oferiți-vă respect.
Dacă vă doriți salvare, salvați-vă.

M-am eliberat de nevoia de a găsi în exterior ceva. Pentru că am înțeles că Împărăția lui Dumnezeu este în interiorul meu și atunci când eu mă comport asemenea lui Dumnezeu, îl voi întâlni pe Dumnezeu în fiecare loc și clipă.

Meditați la aceste două credințe. Dacă undeva în interiorul vostru începe să mocnească ceva, un sentiment de negare, atunci ați ajuns acolo unde voiați să ajungeți: la credințele false. Continuați să meditați la cele două credințe și dacă aveți voință veți trece de acest sentiment de negare și veți începe să le trăiți zi de zi. Vor deveni adevărul vostru și nimeni nu vi-l mai poate lua. Fiți blânzi cu voi. Fiți de partea voastră și eliberați-vă de nevoia de a fi salvați de cineva din exterior.

Repet cele două idei principale după care, alături de altele, îmi ghidez întreaga existență zi de zi:

  1. Credințele noastre creează realitatea noastră;
  2. Interiorul creează exteriorului – sau mai putem zice și: Exteriorul este oglinda interiorului.

Cum putem trăi o viață simplă și frumoasă? În primul rând având această credință acceptată in interior. Este greu să spui: am o viață simplă și frumoasă și în același timp să spui că viața e grea, că e nedreaptă etc. Da, uneori poți să o vezi nedreaptă, însă eu mereu mă întreb: ce am eu de învățat de aici? Care e lecția. Și atunci viața devine profesor.

       Astfel că, pentru a trăi viața visată e nevoie să accepți că e posibil și să începi să dai la o parte toate credințele false. Această etapă se face conștient.

 

Conectați-vă la Sinele Divin.

a) intenție – afirmație conștientă:

  1. Eu sunt dintotdeauna conectat la Sinele meu Divin;
  2. Eu sunt dintotdeauna ghidat de Sinele meu Divin.

b) starea de prezență – respirație conștientă, atenție deplină la tot ce faci clipă de clipă.

 

Ascultă-ți Sinele Divin.

      Ascultarea și urmarea ghidării interioare. Accesează starea de încredere în Sine și detașare.

  1. Eu sunt dintotdeauna încredere în Sine;
  2. Eu sunt dintotdeauna detașare Divină.

 

Simte starea de Învingător

      Pentru a trăi o viață extraordinară, este nevoie să lucrezi conștient cu tine. În acest demers îți va fi de mare folos să vezi cum au făcut alții care deja sunt acolo. Care au fost momentele lor de glorie, cum au depășit anumite situații etc. Avem nevoie de cunoaștere – căci ea este cheia prin care ignoranța este abolită. Apoi avem nevoie de practică. Aducem cunoașterea și o manifestăm. Veți reuși, dacă vă doriți. Vă doresc mult succes!

Cu iubire și dăruire pentru încântarea Sinelui Divin!

 

Dacă simți că ai nevoie de o consiliere pentru dezvoltare personală și spirituală te invit să îmi trimiți cu încredere un e-mail la adresa razvandanc@gmail.com 

Pentru a urmări mesajele pentru această săptămână, dați click pe video-ul de mai jos!
Advertisements