12 pași pentru a fi întotdeauna „pozitiv”

Toată lumea dorește să trăiască o viață minunată, în care lacrimile și nefericirea să fie niște amintiri despre care nu mai știu nimic. Am ales intenționat să folosesc cuvântul pozitiv pentru a explica puțin de ce acest cuvânt nu va aduce sau nu va menține starea de bine în permanență în viața noastră. Atunci când spui pozitiv, aduci imediat în vedere și opusul său: negativ. De fiecare dată când tu „gândești pozitiv” nu faci altceva decât să alergi, să lupți cu negativul din mintea și din viața ta. De fiecare dată când vei lupta împotriva a ceva, fie că e gând, stare sau boală, acel lucru se va intensifica, deoarece atenția ta este concentrată nu pe partea pozitivă, ci pe cea negativă – e un punct de referință.

articol scris de Răzvan Danc, după învățăturile Niculinei Gheorghiță

De aceea, vă invit să fim încă o dată atenți la cuvintele pe care le spunem, deoarece ele ne creează realitatea. Bine, rău, pozitiv, negativ sunt niște atribute care ne țin în starea de supraviețuire și inhibă creația. Din acest motiv mulți oameni spun că gândesc pozitiv, însă tot mai multe lucruri rele li se întâmplă. Haideți să facem un salt și să învățăm că putem avea cu succes o gândire constructivă și o gândire distructivă. În acest articol am decis să vă vorbesc despre gândirea constructivă și câțiva pași prin care ea poate deveni ceva firesc.

În prezent, mai am foarte, foarte puține momente în care am tendința să gândesc distructiv – și de fiecare dată observ tiparul, devin observator și văd dacă în spate e o prejudecată sau un program subconștient. După această observație, decid: continui să experimentez asta sau văd ce am avut de învățat de aici și ies. Am avut zile în care am ales să experimentez și evenimente sau stări mai puțin constructive, deoarece am vrut să văd cum se simte și să îmi întăresc abilitățile de a ieși rapid din aceste stări – și am reușit.

 

Gândirea constructivă este gândirea în favoarea ta, în favoarea Sinelui Divin care este omnipotent, omniprezent, omniscient. În momentul în care în mintea ta este o oarecare ordine, este liniște poți acționa în direcția materializării a tot ceea ce îți dorești tu. Noi oamenii suntem ființe magnifice, însă am fost învățați că suntem urâți, proști sau păcătoși încă din primii ani de viață și am uitat să ne manifestăm conform cu ceea ce suntem. Singurele momente în care realizăm cât suntem de minunați sunt cele în care creăm ceva, facem un lucru cu mâna noastră și aruncăm o privire din poziția de observator și ne spunem: ia uite, am făcut-o și pe asta. În acest moment se instalează în corp o stare de bine, deoarece creierul începe să secrete dopamină – neurotransmițătorul responsabil pentru starea de recompensă, printre altele. Așa că, dacă aveți momente în care credeți despre voi că sunteți niște nimicuri sau sunteți în depresie vă recomand să vă treziți la realitate, să începeți să vă folosiți mintea și mâinile pentru a crea și astfel veți avea eficiență maximă în tot ce vă propuneți. Așa să fie!

Haideți să vedem cei câțiva pași pentru a menține o atitudine constructivă în viață. Ordinea este aleatorie – puteți începe cu oricare, tot ce contează este să îi manifestați.

Evitarea criticilor și a învinovățiriide fiecare dată când te critici sau critici pe cei din jurul tău, toată energia coboară în sigiliile inferioare și vei manifesta rușinea și vinovăția. Este important atunci când lucrezi cu tine pentru o viață minunată, să îți asumi responsabilitatea faptului că de tine depinde starea ta de confort sau disconfort și că nimeni din exterior nu va putea să facă lucrurile în locul tău. Astfel, nu este nevoie să critici pe nimeni și cu atât mai puțin pe tine. Am încetat să mă mai critic în momentul în care critica a fost înlocuită cu următoarea idee primită de la Sinele meu Divin: „nu vrei să faci acest lucru. Dacă ai fi vrut să-l faci, ai fi avut toată energia de care aveai nevoie. Acum nu ai motivație, nu ai voință. Este în regulă, a fost alegerea ta. Atunci când îți vei dori cu adevărat, vei reuși.” Înțelegând acest mesaj foarte clar am decis să mă înțeleg, să fiu blând, bun și de partea mea pentru că eu sunt cea mai importantă persoană din viața mea. Cu cât critici sau te critici mai mult, cu atât corpul tău va secreta mai mult cortizol care te va menține în stare de alertă și te vei îmbolnăvi curând. Dacă tratezi totul ca pe un joc – de oameni mari – vei avea rezultate care să te încânte. Așa să fie!

Presupunerea a tot ce este mai bunla fiecare șapte (7) secunde, prin creierul nostru trece un nou gând. Avem în fiecare zi peste 60 de mii de gânduri – wow, impresionant, nu-i așa? Și ce facem că din aceste 60 de mii de gânduri, 85% dintre ele sunt distructive (dacă nu lucrăm deja cu mintea noastră) și doar 15% sunt constructive. Surpriza este că din aceste 85% gânduri distructive, 70% dintre ele nu se vor întâmpla niciodată. Ce rezultă de aici? Că ne place să facem scenarii, să ne chinuim mintea și corpul. Atunci când fugim în trecut sau în viitor de multe ori ne gândim la momentele în care am suferit sau vom suferi, vom anticipa tot ce este mai rău cu privire la o situație. Despre creier este nevoie să știm două lucruri fundamentale: creierul nu face diferența între ce faci acum sau ce vizualizezi că faci – deci nu înțelege dacă tu chiar trăiești acea stare de rău sau îți amintești de ea; creierul are tendința de a fi mai interesat cu cel puțin 0.1% pe lucrurile distructive din viața noastră – motiv pentru care vă veți aminti mult mai ușor un eveniment trist, decât unul vesel – și eu m-am întrebat de ce face asta creierul și am ajuns la concluzia, ajutat de cartea Creierul lui Buddha că interesul creierului nostru este de a ne ajuta să supraviețuim. Iar modul cel mai benefic prin care poate face asta este să înregistreze toate „pericolele” în arhivă pentru ca pe viitor să știe cum să acționeze într-o situație asemănătoare. Iar acest dezechilibru neurologic e nevoie să fie rezolvat. Cum? Prin presupunerea a tot ce este mai bun și mai frumos despre voi și situațiile pe care le traversați. Cuvântul STOP! face minuni în astfel de cazuri. De fiecare dată când prin minte vă trece o idee distructivă spuneți STOP și schimbați gândul cu unul de frecvență ridicată. Prin antrenament, va deveni ceva firesc și normal. Mult succes în a presupune tot ce e mai bun despre voi și tot ce trăiți. Așa să fie!

Autoaprecierea și recompensareavă spuneam mai sus că criticile nu sunt deloc benefice pentru viața noastră, iar la început vă aminteam că recompensarea este o stare dată de secreția de dopamină. Așadar, haideți să folosim autoaprecierea și recompensarea pentru tot ce facem. Când ți-ai spus ultima oară: Felicitări, ești minunat? Dar BRAVO? Dacă nu faci asta în mod regulat, a sosit momentul să începi. Indiferent de activitatea pe care o faci, oferă-ți apreciere; spuneți bravo, felicitări. Reamintește-ți cât ești de extraordinar. Așteptăm să o facă exteriorul, pentru că nu ne simțim suficient de buni și așa ajungem să fim veșnic niște salvatori. La început, vă va fi mai inconfortabil, însă continuați. Cu cât veți spune mai mult lucruri apreciative despre voi, cu atât mai multă dopamină va fi secretată, veți deveni eficiență maximă și geniu în manifestare. Eliberați-vă de nevoia de a auzi din exterior și umpleți-vă singuri golurile apreciative ale copilăriei. Desigur, asta nu înseamnă că refuzați aprecierile celor din jur, ci vă eliberați de dependența de ele și stima de Sine, încredere în Sine și valoarea este independentă de ce se află în exterior sau altfel spus, nu depinde de exterior. Este recomandat ca atunci când faceți lucruri foarte mari, să le împărțiți în sarcini mici care pot fi realizate cu ușurință. Făcând acest lucru, veți vedea cum pas cu pas proiectul se realizează, iar voi aveți mai multe ocazii de a vă felicita. Oferiți apreciere și celor din jur – pentru că toată lumea are nevoie să audă asta. Însă de această dată o faceți conștient și știți care sunt lucrurile care se petrec în creierul acelei persoane. Surpriza este că și în creierul vostru se va petrece același lucru. Asta este una dintre semnificațiile zicale: cu ce mână dai, cu aia primești. Iată câteva afirmații benefice în acest sens:

 • Eu sunt dintotdeauna apreciere de Sine;
 • Eu sunt dintotdeauna geniu în manifestare;
 • Eu sunt dintotdeauna eficiență maximă;
 • Eu sunt dintotdeauna încredere de Sine;
 • Eu sunt dintotdeauna suficient de bun.

Tăcerea cu privire la planurile tale de viitorrecent am descoperit și eu puterea tăcerii și mai ales – explicația din spatele ei. De ce este bine să evităm să spunem oamenilor care sunt planurile noastre? Motivul este simplu: atunci când spunem ce urmează să facem, creierul începe să secrete neurotransmițătorii stării de bine și de recompensă. El nu știe că tu doar vorbești, și nu trăiești acel eveniment. Astfel că atunci când vei ajunge chiar să duci la împlinire planul tău, starea de bine, de bucurie și încântare sunt diminuate. Studiile au arătat că oamenii care vorbesc despre planurile lor, au tendința să nu le ducă la bun sfârșit, exact din acest motiv – deja pentru creierul lor experiența este trăită. Aici aș mai adăuga ceva important: credințele false. Atunci când ți-a venit o idee despre ce vrei să faci – în câmpul cuantic deja totul e aranjat. Tot ce ai tu de făcut este să aduci totul în realitatea ta. Vorbind cu alții despre aceste lucruri, vom intra în contact cu credințele și adevărurile persoanele ale acelor oameni. Și vom fi foarte ușor de influențați. Recomandat este să aveți în vedere următoarea idee: fiecare om are realitatea sa și adevărul experimentat; doar ce vei trăi tu va deveni adevărul tău.

Lucrul conștient și disciplinaa devenit un adevăr pentru mine că singurul mod în care tu să fii cel care este la cârma vieții tale este prin disciplină. Disciplina implică lucru conștient. Așadar, dacă ne dorim ceva constant, e nevoie să fim constanți. Pentru a ne crea o disciplină este nevoie să citim, să ne informăm cât mai mult cu privire la aceste aspecte. Ne-am născut cu un potențial magnific, însă v-am spus că au avut grijă alții să ne facă să ne simțim mici. Acum este momentul să redevenim cine am fost. Luăm în mână o carte, o citim și o punem în practică. Eu am început cu Regăsirea puterii interioare – Niculina Gheorghiță. Am citit, apoi am început să aplic și rezultatele s-au văzut imediat. Teoria, filosofia este necesară pentru a știi de unde să plecăm. Însă întotdeauna un Om este cel care aplică și ajunge la adevăruri proprii. Dimineața vă treziți și vă începeți ritualul. Este el unul înălțător sau este de supraviețuire – mâncat, spălat și plecat. Vă invit să adăugați la dimineața voastră câteva exerciții simple prin care să vă creați o viață minunată. Treziți-vă cu 30 de minute mai devreme și veți avea o zi magnifică.

 • Începeți cu afirmațiile rostite în gând sau cu voce tare:
  Eu sunt dintotdeauna conectat la Sinele meu Divin
  Eu sunt dintotdeauna ghidat de Sinele meu Divin.
 • Continuați cu întrebarea: Cum aș vrea să fie ziua mea?
 • Apoi cu afirmații, de 21 de ori, 29 de zile.
 • Începeți-vă programul obișnuit.

Plimbări în natură și sportvă ajută să vă relaxați, să consumați energia care naște stresul și, în plus, vă ajută să conștientizați și să contemplați natura pentru a-i vedea măreția. Cu această ocazie, înțelegeți că dacă natura e minunată, voi nu aveți cum să fiți mai prejos.

Zâmbetul, simțul umoruluiaduce starea de bine și menține tinerețea. Am vorbit despre natură și zâmbet într-un articol precedent, iar dacă vreți să citiți despre ele, click aici.

Ieșirea din poziția de victimăvictima nu are încredere în propria capacitate, așa că ea veșnic se va simți neînțeleasă și neajutorată. Ei bine, pentru a putea trăi o viață autentică, minunată și conștientă este nevoie să te eliberezi de starea de victimă. Una dintre posibilități este găsirea unui scop. Sau a unui plan de viitor. Atunci când ai un scop, când vrei să faci ceva (mai și taci cu privire la el) îți creezi o linie de destin în care să și manifești aia. De aceea, când îți e frică de moare, un ajutor se află chiar în găsirea unui scop în viață. Ce vă place să faceți? Ce vă doriți să realizați de mult însă ați amânat? Acum e momentul să treceți la treabă. Se poate? Voi puteți? DA! Vă recomand afirmația: Eu sunt dintotdeauna încredere de Sine pentru a vă ajuta să ieșiți din această poziție.

Eliberarea de așteptări și detașareaaceste două stări sunt ca veninul și antidotul. Așteptările vor aduce multă suferință pentru că exteriorul nu le îndeplinește, iar detașarea aduce liniște în minte și în suflet. Așteptarea duce la tendința de control, iar controlul naște suferință. O lege matematică spune că dacă a=b și b=c atunci a=c. Deci dacă așteptare = control și control = suferință, ne rezultă faptul că așteptarea = suferință. Și de ce am avea așteptări? Pentru că este inuman să nu avem, ar zice unii. Ei, și iată câtă suferință este pe această planetă. Am trăit starea de detașare, în care am predat Sinelui meu o anumită situație – eu nu mai știam exact ce să fac sau, în alt moment, pendulam între două stări. Atunci când ești mai relaxat și te eliberezi de nevoia de a ține cu dinții de o situație, totul e așază cum e mai bine pentru tine. Tot ce ai nevoie pentru asta este să fii deschis la oportunități.

Smerenia, înțelegerea născută din și întru acceptaretrei stări minunate. Când am aflat de la Niculina Gheorghiță faptul că noi toți suntem egali, eterni și Divini, mi s-a făcut pielea de găină. Mai auzisem niciodată asta însă a avut o rezonanță incredibilă în mine. Deci TU, la nivel de Sine ești egal cu oricine te gândești în acest moment, de la cel mai „mic” la cel mai „mare” om. Ceea ce este nevoie să știi și astfel să înțelegi este faptul că fiecare om alege cum să își trăiască viața. Alegerile ne aparțin întotdeauna și după cum ne așternem așa dormim. Mi-a luat cam o lună de zile să înțeleg această înțelegere (sic!) însă am ajuns în starea în care accept faptul că dacă un om nu își dorește, nu va avea, iar cel care vrea – va găsi toate metodele și modalitățile de a materializa acel lucru. Vă doresc să ajungeți să înțelegeți că singurii oameni care pot face o schimbare în viața voastră sunteți chiar voi și că dacă voi vreți să vă salvați, o veți putea face. Același lucru este nevoie să-l acceptăm și înțelegem și în ceea ce îi privește pe cei din jurul nostru.

Vizualizărivă voi reda ce am scris în articolul „Cum ne creăm realitatea?” pe marginea acestui subiect: „Vizualizarea este un procedeu prin care cu ajutorul gândului, creezi emoție elevată în corp – când o faci conștient. Desigur, că poți crea și emoție distructivă având fel și fel de scenarii distructive. Tot ce ținem în focus, concentrare, lob frontal devine realitate conform intenției Așa că, dacă vrei un loc nou de muncă, seara înainte să adormi vizualizează-te acolo, cum ești cu colegii și foarte, foarte important cum te simți acolo. În vizualizare, emoția este cheia. De ce? Deoarece îi oferim corpului o mică monstră din acel viitor în care vrem să fim, conform lui Joe Dispenza, iar el se va conforma. De ce e nevoie ca el să se conformeze? Ei bine, tot Joe Dispenza spune că dacă rulezi un gând distructiv (sau pozitiv) mai multă vreme – el va crea o emoție (am descris procedeul mai sus foarte clar), acea emoție merge în corp. Repetând acest procedeu, corpul devine minte, și de unde așa cum gândeai ajungeai să te simți, totul se va transforma în cum te simți, așa gândești. Iată cum s-au schimbat polii. Deci corpul a devenit minte. De aceea este important să oferim corpului un crâmpei din acel viitor, pentru a-l ajuta să inmagazineze acea emoție și să devină minte întru materializare. Dacă ți-ai obișnuit corpul cu o anumită stare de a fi, de îndată ce vei schimba gândul el va avea o reacție de respingere. „Cum, atâta timp mi-ai dat ciocolată și acum nu-mi mai dai????? Ha, ha, ha! S-o crezi tu.” Și atunci începe oboseala, te doare ici, colo și parcă a-i renunța. Aici intervine voința și credința. Dacă ești suficient de determinat, vei continua să lucrezi cu tine, chiar dacă ai semnale contrare din corp. La un moment dat corpul tău va zice: „Hmm, nu e de glumă. El chiar a vorbit serios. Ia sa vedem, poate această ciocolată e mai bună.”Și în sfârșit se naște acceptarea interioară. Așa să fie!”

Fii mereu curios și recunoscătoroare asta cum e, oare cum se face? Mereu îmi pun fel și fel de astfel de întrebări și ajung la niște idei noi, lucruri sau domenii de interes noi. Eu sunt omul evoluției, îmi place să mă și să cunosc cât mai mult și atunci am decis să experimentez prin curiozitate din toate câte puțin. Recunoștința este o stare elevată care aduce starea de bine și care ne asigură o creșteră a ceea ce am trăit – eu asta am experimentat. De fiecare dată când am fost recunoscăto pentru ceva, au venit și mai multe lucruri din același domeniu înspre mine. Creșterea în bucurie prin recunoștință este exponențială. Spune MULȚUMESC cât mai des posibil. O poți spune celor din jur, ție sau lui Dumnezeu. Va avea efect imediat și îți va creiona o zi și în fond o viață plină de motive de recunoștință. Așa să fie!

Aceștia sunt doar câțiva pași pe care i-am pus cap la cap și care să ne ajute să ne croim o viață cu o atitudine constructivă. Vă doresc mult succes în aplicarea lor și vă invit, ca de fiecare dată să adăugați și voi noi metode. Cu drag!

Cu iubire și dăruire pentru încântarea Sinelui Divin!

 

Dacă simți că ai nevoie de o consiliere pentru dezvoltare personală și spirituală te invit să îmi trimiți cu încredere un e-mail la adresa razvandanc@gmail.com 

Pentru a urmări mesajele pentru această săptămână, dați click pe video-ul de mai jos!

 

Advertisements