Autovindecarea în cinci pași

Mi-a luat destul de multă vreme în trecut să înțeleg că o boală este un mesaj pe care eu am nevoie să îl aflu de ceva timp, însă pe care l-am tot ignorat. Mi-a luat destul de multă vreme în trecut să înțeleg că în spatele oricărei boli se află o emoție pe care am îngropat-o și peste care am crezut că am trecut. Însă am experimentat și am ajuns la un adevăr propriu pe care vi-l împărtășesc și vouă.

articol realizat de Răzvan Danc, după învățăturile Niculinei Gheorghiță

În ultima vreme sunt foarte interesat de procesul de autovindecare și mixez ideea cu acceptarea faptului că fiecare dintre noi a venit aici pentru a experimenta ceva anume și că este de datoria noastră să înțelegem și să acceptăm acest lucru. Altfel spus, să le permitem total oamenilor să fie liberi în alegeri, să îi susținem dacă ne stă în putere și să-i lăsăm să experimenteze singuri pentru a-și crea rețele neuronale în creier, pentru a-și dovedi că pot și astfel să secrete dopamină și desigur, pentru a învăța lecțiile de care au nevoie pentru a evolua și pentru a crește. Mai pe scurt, să nu interferăm, să nu călcăm pe liberul arbitru al nimănui.

În procesul de autovindecare am descoperit câțiva pași pe care este nevoie să-i urmăm pentru a intra în contact cu noi și cu Sinele Divin, iar în cele din urmă cu întreg Universul. Lista este deschisă și puteți adăuga și voi alți pași care v-au ajutat pentru a vă vindeca.

 • Conștientizare – când mă refer la conștientizare, mă refer la înțelegerea faptului ca boala nu este un dușman, ci un prieten foarte bun care te avertizează că te-ai abătut de la drumul tău, că ai început să calci pe tine prin felurite compromisuri. Corpul tău nu este dușmanul tău. Corpul tău nu e vinovat de faptul că este bolnav. Folosesc aceste negații inteționat pentru a înțelege și a demonta exact acele credințe pe care orice bolnav le are. Până ca boala să ajungă în corpul fizic, ea a fost mai întâi în corpul emoțional și în corpul mental. Nu știai asta? Ba da, știai. Undeva la nivel subtil știai asta. Însă ceea ce ai făcut a fost să dai volumul vieții mai tare, să tragi și mai mult de tine, de corpul tău și ai pus totul pe baza unor stări de moment. Interiorul tău întotdeauna ți-a comunicat prompt tot ce ai avut nevoie să știi. L-ai ascultat? Dacă da, nu erai astăzi bolav sau dacă nu te încântă negația: astăzi erai sănătos. Prin diverse moduri el te-a atenționat: o durere de moment, o stare de nervozitate, un vis, o informație care ți s-a deschis în momentul în care intra undeva sau priveai ceva a televizor. Corpul îți vorbește. Învață să îți faci timp să-l asculți. Învață să ai grijă cu adevărat de el. Nu este suficient să bei apă și să faci un duș. Legat de apă, bem măcar 2l de apă pe zi? Dacă nu, oare de asta ce înseamnă? Lipsă de iubire și de prețuire vis-a-vis de propria persoană. Există unele teorii care spun să te eliberezi de corp, eu aleg să îl protejez și să-l ascult, dacă tot mi l-a dat Dumnezeu. Dragi prieteni, corpul este templul sufletului. Exact așa cum vă îngrijiți de casa voastră, îngrijiți-vă și de trup. Vă place să trăiți cu gunoiul la nas? Eu cred că nu. Ei bine, asta raportați și la nivel de corp fizic. Pentru că așa cum sunteți înăuntru, așa sunteți și afară. Degeaba vă îngrijiți de exterior, dacă în interior totul e haotic. Boala este aproape. Ironic sau nu, tot tu ești unicul responsabil pentru îmbolnăvire. Dacă ai fi în contact permanent cu corpul tău și i-ai acorda atenție, el ți-ar comunica de fiecare dată care sunt lucrurile de care are nevoie pentru a funcționa în armonie cu tot Universul. Aici mă refer de la apă, până la mâncare. Reține: ascultă-ți corpul. Vorbește cu el, în sinea ta. Află care sunt nevoile. Atunci când deja boala este în corp există câteva întrebări pe care este bine să ni le adresăm:
  1. Care este cauza emoțională a acestei experiențe? (ce emoție se află în spatele bolii);
  2. Care este motivul pentru care această experiență a ajuns în viața, în realitatea mea?
  3. Ce este nevoie să fac concret pentru a îndrepta această situație?
  4. Care este lecția acestei experiențe? Ce am de învățat de aici?

Răspunsurile vin imediat și ar fi indicat să ai o foaie de hârtie pentru a nota totul. Este important să pui aceste întrebări deoarece există șansa ca tu să fii concentrat pe altceva și să pierzi din vedere esențialul. Poți apela la ajutorul cuiva apropiat care să îți pună aceste întrebări sau chiar la ajutorul unui specialist. În acest mod, vei găsi cauza subtilă a bolii. Există multe cărți scrise pe marginea acestui subiect. Eu am Marele dicționar al bolilor – Cauzele subtile ale îmbolnăvirii și de fiecare dată găsesc acolo câteva explicații atât pentru cei din jur, cât și pentru oamenii cu care discut zilnic. Conștientizare cauzelor emoționale este poate cel mai important pas. Degeaba tratăm corpul fizic, dacă nu tratăm emoția care a generat boala.

 • Acceptare – și acest pas este unul foarte important, deoarece acceptarea te ajută să intri într-o stare de liniște și pace interioară necesară oricărei vindecări. Este nevoie să accepți faptul că tu ești responsabil pentru ceea ce trăiești. Câtă vreme vom găsi vinovați în stânga și în dreapta noastră, vindecare nu este de durată sau nu apare deloc. În momentul în care conștientizezi și accepți că emoțiile, gândurile, cuvintele și faptele tale au pus cărămidă peste cărămidă la starea ta de sănătate, se produce o liniște. Este o tăcere instantă a minții limitate care are tendința să dea vina pe altcineva. Aproape instantaneu apare starea caracterizată de dacă eu am fost cel care mi-am provocat boala prin tot ce am spus, am gândit, am făcut și am simțit, asta înseamnă că tot eu mă pot și vindeca, nu? Răspunsul este unul clar și răspicat Tot ce ai creat poate fi înlocuit cu altceva, de frecvență mai înaltă. Așadar, acceptă faptul că tu ești responsabil pentru ceea ce ai creat, că boala și corpul îți sunt niște prieteni devotați care îți transmit niște mesaje acum mai clare – înainte o făceau mai subtil, însă nu voiai să-i asculți – și acceptă că tu, prin ceea ce ești și prin potențialul magnific pe care îl ai, te poți vindeca. 
 • Iertarea – pentru mine iertarea este un alt pas foarte important pe care e nevoie să-l faci pentru a te putea vindeca. Ura, resentimentele sau dușmănia sunt niște emoții de frecvență foarte joasă care te vor ține mereu pe tandemul victimă – tiran. Atunci când nu ierți, în interiorul corpului tău se secretă foarte mult cortizol și adrenalină, iar aceste două sunt foarte bune dacă ești într-o situație de tipul luptă sau fugi. Altfel, este dăunător pentru corp. Un om care nu iartă, care găsește mereu vinovați în exterior, este mereu într-o stare de alertă, mereu are tendința de a se proteja (de ce, doar el știe e) și astfel mediul în care trăiesc organele este unul toxic. Acest mediu este ultima stare, căci corpul fizic este ultima frontieră. Imaginați-vă ce există în mintea și în corpul emoțional al unei persoane pline de ură. Ura și nemulțumirea poate fi împotriva celor din afară (emoții care stau la baza bolii – atenție! emoțiile stau, nu oamenii din afară) fie chiar împotriva corpului și a bolii (imaginați-vă ce se întâmplă în interior: om împotriva sa). Așadar, e nevoie de iertare pentru a putea merge pe drumul spre vindecare. Aud des: dar știi câte mi-a făcut acea persoană? Nu mă interesează exteriorul tău. Mă interesează interiorul, ceea ce ai acceptat în aria ta de acceptare, cum ai reacționat la ceea ce exteriorul a făcut. Asta este ceea ce pe toți ar fi normal să intereseze mai mult: cum reacționez, cum mă manifest eu în raport cu cei din jur? Cum răspund eu la ceea ce se întâmplă în exterior? Simt să fac o precizare pe care de-a lungul timpului am tot făcut-o: oamenii, exteriorul sunt oglinda interiorului. În exterior există doar și doar ceea ce există și în interior. Și atunci, de ce ne tot războim cu exteriorului, când putem să întoarcem reflectorul spre interior și să ne trezim o dată pentru totdeauna? Pentru iertare vă recomand formula magică? IARTĂ-MĂ! TE IERT! TE IUBESC! MULȚUMESC! Această formulă magică se poate spune seară de seara cu ochii închiși având în față persoana pe care doriți să o iertați sau chiar pe voi dacă resentimentele sunt împotriva sinelui. După ce rostiți aceste patru afirmații îmbrățișați mental persoana sau pe voi. Repetați acest exercițiu între șapte și 29 de zile – în funcție de cât de mare este durerea (auto)provocată. Este valabil și în cazul în care persoana a plecat din această dimensiune. 
 • Recunoștință – de două feluri: generală (unii dintre noi uită să spună „mulțumesc”, iar asta aduce evenimente mai puțin fericite) și particulară. Recunoștința particulară este ceva țintit pentru ce ai nevoie. Discutam acum câteva zile cu o doamnă care avea o problemă de sănătate a glandei pituitare. Deși medical lucrurile păreau destul de complicate, replica doamnei m-a lăsat într-o stare de wow și deja am dat-o drept exemplu la mai multe persoane: această „boală” (ea nu o numea în acest mod) a fost pentru mine un miracol. M-a trezit cu adevărat la viață.” Deși aud zilnic sau citesc despre astfel de replici, ceea ce mi-a spus a rezonat mai puternic. A fost recunoscătoare pentru ceea ce și-a adus în cale, având în minte ideea că a primit o nouă șansă să trăiască o viață minunată. Și a început de câteva zile să lucreze cu mintea ei fiind convinsă că se va autovindeca, iar eu sunt sigur de asta. Cea mai primitivă și la îndemână reacție este cea de negare, respingere, supărare pe boală. În acest mod ea va rămâne mereu acolo (revenind la ideea legată de conștientizare și acceptare). Vă recomand ca în fiecare zi să notați pe o agendă câteva motive pentru care spuneți mulțumesc acelei zile. Schimbând gândurile, starea interioară de pe o frecvență joasă – cea manifestată de ură, supărare, durere, nemulțumire etc – pe una ridicată – recunoștință, bucurie, mulțumire – corpul iese din starea de alertă luptă sau fugi și începe automat procesul de autovindecare. 
 • Construirea unui nou mod de a fi – primii patru pași erau despre înțelegere și acceptare. Urmează acum practic „remediul” sau cum putem concret să manifestăm vindecarea. Este așadar nevoie să înțelegem că primii pași sunt o oarecare inițiere în a te cunoaște, în a vedea și a înțelege că ești mult mai mult decât un corp fizic. Ești o minte, un suflet, o emoție, un spirit Divin ești rezultatul a ceea ce faci și gândești sau simți zi de zi. Acest nou mod este trecerea de pe frecvența victimei pe cea a suveranului. Din acest moment, tu nu mai ești victima societății, a destinului sau a lui Dumnezeu, ci ești creatorul conștient al realității tale, o realitate în care tu ești sănătate radiantă. Poți începe să folosești afirmații. Iată câteva exemple care să reunească toți cei patru pași și pe care le poți folosi zilnic, timp de 29 de zile pentru a crea o rețea neuronală, iar apoi până între 6 luni și un an de zile pentru a deveni o stare de a fi. Nu vă speriați de numărul de luni, comparativ cu ani de zile de boala, 6 luni, 12 luni în care să trăiești conștient pe o altă stare merită. Amintiți-vă că pentru fiecare an de boală este nevoie de o lună de „tratament.” Iată afirmațiile:
  1. Eu știu dintotdeauna cauzele subtile ale acestei experiențe!
  2. Eu sunt dintotdeauna conectat la corpul meu!
  3. Eu sunt dintotdeauna atent la nevoile corpului meu!
  4. Eu sunt dintotdeauna ghidat/conectat la Sinele meu Divin!
  5. Eu sunt dintotdeauna acceptare!
  6. Eu sunt dintotdeauna recunoștință!
  7. Eu sunt dintotdeauna sănătate radiantă!
  8. Eu sunt dintotdeauna vindecat din interior spre exterior!
  9. Eu sunt dintotdeauna vitalitatea Sinelui meu Divin!
  10. Eu sunt dintotdeauna sănătatea Sinelui meu Divin!
  11. Eu sunt dintotdeauna autovindecat!

Un nou mod de a fi se poate construi prin înțelegerea și manifestarea a patru stări: iubire de sine, prețuire și cinstire, încredere în sine și eliberarea de credințe false. Despre toate aceste subiecte am scris articole pe blog sau în cartea mea Viața mă iubește – Creează-ți și trăiește conștient o viață minunată. Cititul este foarte important într-o astfel de perioadă, deoarece ai nevoie să știi că se poate și altfel. Ai nevoie, în același timp, să afli lucruri noi, mintea ta să fie mereu ocupată cu altceva decât vechile rețele neuronale ale victimei, neputinței și a bolii. Cum spunea marele Eminescu: Citește, doar așa mintea ta va deveni un laborator de idei și imagini. În plus, lectura îți oferă și alte metode practice prin care te poți autovindeca.

            Indiferent de metoda aleasă pentru autovindecare, cel mai important lucru, care face diferența, este practica antrenată de voință. Vă doresc tuturor să experimentați starea de sănătate radiantă și să aveți capacitatea de a vă autovindeca prin forța magnifică a minții voastre. Mult succes!

spune împreună cu mine:

 VIAȚA MĂ IUBEȘTE!

15 thoughts on “Autovindecarea în cinci pași

 1. Totul e minunat doresc doar sa am posibilitatea sa va cunoc si pe Doamna Niculina doamne vreau sa pot sa fac totul pt sanatatea mea acum e un vis dar cred ca mai tirziu se va indeplini .de o luna v am descoperit si nu am decit un gind sa fac si sa pot ceea am inteles ca trebuie va doresc din suflet sa cresteti in tot ceea ce face ti si noua sa ne dati putere de a lupta cu credintele vechi

  Liked by 1 person

  1. Veți reuși cu siguranță. Vă recomand cărțile:
   Regăsirea puterii interioare – Niculina G.
   Viața mă iubește – Răzvan D.
   pentru a vă ajuta să găsiți mai multe răspunsuri și modalități prin care puteți înlocui credințele vechi și regăsi starea de sănătate radiantă.
   Mult succes!

   Like

 2. felicitari pt minunatul material! frumoasa sinteza, si de folos pt noi toti! Dna Noastra Draga este o Binecuvantare , o Bucurie, un izvor de cunoastere! multumesc si te felicit pt iubirea cu care scrii, pt iubirea si aprecierea ce manifesti pt Draga Noastra! multumesc, multumesc , multumesc! ce bucurie sa fiu contemporana cu voi!

  Like

 3. multumesc ptr acest articol minunat , eu ma confrunt cu o hepatita de 8 ani , as vrea sa ma cunosc pe mine insumi sa stiu cum sa comunic cu corpul meu , cu organele mele , si cum sa ma vindec v-as ruga sa imi recomandati niste carti si cum sa ma iubesc pe mine insumi va multumesc cu recunostinta

  Like

  1. Puteți începe cu Mare dicționar – Jaques Martel pentru a înțelege cauzele emoționale a bolii (începând de la o stare de furie – în cazul ficatului), Autovindecarea începe din creier prin forța minții – Niculina Gheorghiță, Boala ca șansă e o altă carte bune, Codul vindecării, Poți să-ți vindeci viața, Triumful inimii, cartea Viața mă iubește (Răzvan Danc), Regăsirea puterii interioare. Cu cât citiți mai mult despre faptul că se poate și altfel, cu atât mai ușor vă va fi să lucrați cu mintea dv pentru autovindecare. Mult succes!

   Liked by 1 person

 4. MultumescRazvan incerc si vreau sa urmez sfaturile tale.As vrea mai multe articole sa pot invata aceste lucruri minunate despre viata.Razvan,ce sa fac cu o persoana care ma trage mereu in jos,este negativist ,pesimist cu tot efortul meu sa il schimb,nu se poate.Acesta este sotul meu,nu il pot convinge sa gandeasca pozitiv .Ma poti ajuta cu cateva sfaturi ? Mulumesc !!!!

  Like

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s