Ignoranța – elementul-cheie în procesul îmbolnăvirii și al autosabotării

Atunci când vrei să faci o schimbare în viața ta, ai nevoie de câteva elemente care puse cap la cap vor aduce reușita. Unul dintre aceste elemente este ieșirea din ignoranță. În momentul în care viața ta este trăită în ignoranță nu faci altceva decât să oferi puterea ta cuiva din exterior. Or acest lucru nu este deloc productiv nici pentru tine și nici pentru cei din jurul tău.

realizat de Răzvan Danc, după învățăturile Niculinei Gheorghiță

Indiferent de ce vrei să schimbi la propria existență este nevoie să faci tu primul pas. Când este cel mai bun moment să faci asta, mă vei întreba. Răspunsul vine la fel de rapid ca întrebarea: când simți tu. Nu există un timp propice pentru schimbare. O poți face acum, acum când realizezi că nu ești pe drumul pe care ți-l dorești tu. Poți afla dacă ești pe drumul bun pur și simplu observând calitatea vieții tale, a relațiilor tale și a oamenilor din jurul tău. Oamenii sunt oglinda noastră. Atunci când privim realitatea în acest mod, ignoranța pare să nu-și mai aibă loc.

Cei mai mulți oameni care trăiesc în ignoranță și își lasă puterea în mâinile altcuiva, trăiesc constant starea de victimă – călău pentru cei din jur. Doar în acest mod sistemul poate fi ruinat, țara să se ducă de râpă, oamenii să aibă un trai într-un fel sau altul. Practic aruncăm pisica în curtea vecinului. Iar pisica nu e a lui, ci a noastră.

Când trăiești în ignoranță, practic trăiești la voia întâmplării și mai devreme sau mai târziu corpul fizic se va îmbolnăvi pentru că este un instrument care are nevoie să fie tratat cu respect. Noi ce facem? Îl obligăm să răspundă afirmativ la tot ce vrem să facem și când vine vorba de grija pentru el, nu încape discuție că nu prea ne interesează sau ne interesează minim.

Victima este o persoană care vrea atenție: de la cei din jur, de la stat, de la oricine doar să o primească. De cele mai multe ori victima ajunge la un moment de impas în care toată lumea din jur alege să se detașeze de ea pentru că fiecare are altceva de experimentat în această existență. Și atunci are nevoie să se ridice singură și să facă pași mici înspre recuperare. Sau la polul opus, va pleca din această dimensiune.

Cum poți ieși din ignoranță? Prin cunoaștere. În epoca în care găsim peste tot informație, a fi bolnav, nefericit, neîmplinit este o alegere. Dacă 20, 30, 50 de ani ți-ai trăit viața după anumite tipare, este firesc ca în mintea ta, modul în care gândești să fie unul ce să ți se pară corect sau firesc. Dacă acest mod de a gândi te-a adus în fața unei cumpene, a unei boli – în loc să spui „de ce, Doamne, tocmai mine”, mai bine ai spune „mulțumesc, Doamne, e clar faptul că este nevoie să mă trezesc.”

Și atunci ce ai de făcut? În primă fază cauți informații cu privire la o nouă paradigmă, un nou mod de a trăi, de a vedea și de a înțelege viața. Acceptă faptul că pentru a putea schimba ceva în viața ta, este nevoie să te dai jos din pat, să ieși afară din casă și să faci ceva concret. Schimbarea nu vine la ușa ta să bată. Creierului îi este bine într-un mediu cunoscut și constant, însă în același timp, monotonia îl distruge. Ce paradox interesant!

Când tot ce știi e vechi, plin de limitări, de convingeri false atunci e nevoie de foarte multă informație, teorie nouă, pentru că fără teorie nu poți pune concret ceva în practică. Este la modă să fie abolită teoria, să se meargă exclusiv pe practică, iar pentru mine nu este ceva productiv (această este realitatea și adevărul meu) deoarece aleg să știu ce să fac și să mă eliberez de tentative. De ce? Pentru că țin la timpul meu. Pentru că este păcat să mă dau cu capul de niște ziduri de care s-au dat și alții, ziduri despre care ei au scris, au povestit, au făcut filme sau conferințe. Îmi doresc să mă folosesc de experiența altuia, pentru a nu o mai repeta în realitatea mea. Îmi doresc să mă ajut pe mine, iar dacă lumea este într-o continuă schimbare, evoluție ce sens are să aștept 20 de ani să ajung aici unde sunt acum, când pot să o fac într-un an pornind de la ce au făcut alții. Pentru a înțelege mai clar ce vreau să spun: când un om a trecut printr-o experiență el lasă în Univers înțelepciunea dobândită de pe urma respectivei experiențe. Răspunsurile pe care el le-a găsit îmi pot fi și mie de folos. De această înțelepciune ne putem folosi cu toții fără să mai fim nevoiți să repetăm aceeași experiență. Practic, să ne folosim de ceea ce ne-au lăsat predecesorii noștri, iar noi să adăugăm experiențele noastre în mintea cuantică pentru a le fi de folos urmașilor.

Există mai multe modalități de a rezolva o problemă printre care și forma „încercare – eroare” prin care încerci fel și fel de soluții care-ți vin prin minte și vezi ce se întâmplă. Eu cred că având o bază teoretică știi exact drumul pe care să mergi pentru a pune în practică și a materializa. Iată, din nou un lucru pe care este nevoie să-l facem singuri. Dacă noi alegem să nu ne informăm, suntem ușor de manipulat, iar asta este o realitate.

Atunci când ai găsit informații noi despre cum poate fi viața ta, ai nevoie să fii foarte blând cu tine și răbdător, deoarece procesul de schimbare autentic necesită timp și implicare conștientă pentru a da rezultate. Revin, dacă 50 de ani ai avut niște credințe, este nevoie de mai mult de 1 lună de zile pentru a le schimba. Însă merită tot timpul din lume.

Așadar, prin cunoaștere și experiență poți învinge ignoranța. Iar când ignoranța dispare, tu nu faci altceva decât să te deschizi în fața Universului. Iar el te fiecare dată te va surprinde și îți va aduce în calea ta toți oamenii, locurile, momentele și evenimentele pentru a te ajuta să evoluezi, să crești și să ai o viață minunată.

Cu iubire și dăruire pentru încântarea Sinelui Divin!

Dacă simți că ai nevoie de o consiliere pentru dezvoltare personală și spirituală sau o astrogramă personalizată te invit să îmi trimiți cu încredere un e-mail la adresa razvandanc@gmail.com sau da click aici.

Pentru a urmări mesajele pentru această săptămână, dați click pe video-ul de mai jos!

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s