Falsa gândire pozitivă și fuga de noi

Astăzi vă invit să vorbim despre gândire: pozitivă, negativă, constructivă, distructivă. Deși în mare parte gândirea pozitivă poate fi pusă lângă cea constructivă și gândirea negativă lângă cea distructivă, ele nu sunt aceleași lucruri. Din moment ce subconștientul nostru nu cunoaște negația, Universul nu înțelege lucrurile în termen de bun, rău, pozitiv sau negativ, iar Dumnezeu nu vede totul în alb și negru, ci în experiențe ale sufletului – noi de ce am face-o?

realizat de Răzvan Danc, după învățăturile Niculinei Gheorghiță

Atunci când gândești „pozitiv” înseamnă că fugi cât de mult te țin picioarele de negativ, de fricile tale, de gândurile cu frecvență joasă, de oameni, de experiențe – de orice te-ar putea trage în noroiul din care crezi că te-ai ridicat. Surprinzător sau nu, întotdeauna de ce îți este frică nu scapi, iar „negativul” va fi mereu cu tine, deoarece fugi de el, îl ai mereu în vizor – chiar și mascat sub forma gândirii pozitive.

Exercițiu de imaginație: ești în mașina ta și drumul în față este viitorul tău, gândirea „pozitivă”. Fugi de ceva din trecut, hai să zicem o altă mașină, din spatele tău, însă mereu întorci capul pentru a vedea: ești departe, aproape, vine lângă tine acel trecut, ai ajuns la destinație, cât de multe ai lăsat în urmă. Atenția ta unde este? La drumul tău sau compari totul cu ce ai văzut în urmă.

Fuga de negativ nu va avea mai niciodată, dacă nu chiar niciodată efecte benefice. De ce îți este frică și de ce nu poți face lucrurile rațional și logic. Atunci când folosești gândirea constructivă tu nu fugi de trecut, de negativul din viața ta, ci mai degrabă analizezi totul, cauți cauza a ceea ce trăiești, nu doar fugi de efect.

Cine caută găsește. Ați auzit vorba asta, sunt sigur. Și așa este. Adică dacă vrei să aflii care sunt motivele pentru care ceva nu îți aduce liniște, armonie etc nu ai decât să începi să vorbești cu tine, să cauți cu dorință cauza. Ea se va găsi imediat atunci când ești în contact cu tine. Răspunsul vine uneori atât de fin, încât dacă nu ești prezent îl pierzi din vedere.

După ce ai aflat care este cauza, acolo începi să lucrezi. Desigur, poți folosi și afirmațiile constructive, însă nu analgezic, tampon pentru a nu interfera cu durerea, cauza a ceea ce tu experimentezi. Da, există și trecem prin multe frici. Una dintre ele este frica de schimbare. Aud des oameni care se plâng de starea lor de sănătate, de relațiile care nu sunt deloc armonioase, iar când i-am întrebat dacă au făcut ceva pentru a remedia aceste lucruri au spus că nu.

Acum, în anul 2017, cunoaștere există peste tot. Este suficient doar să VREI. Să fii dispus să-ți asumi responsabilitatea pentru ce ești și pentru ce ai creat, pentru că surpriză sau nu: ceea ce trăiești este exact ceea ce ai creat cândva prin gândurile, cuvintele și acțiunile tale. Avem nevoie să acceptăm acest lucru – iar când îl acceptăm ni se vor deschide toate ușile care conțin rezolvări. Însă facem oare noi acest lucru? Fii sincer cu tine: îți asumi responsabilitatea pentru ce ești și ce trăiești?

Mulți dau sau găsesc vinovați în exterior: sistemul e de vină, oamenii, mama, tata, banii, Dumnezeu…niciodată nu pun lumina în interior, ci doar în exterior. Realitatea este că nu vei găsi vinovați exteriori. Da, anumite persoane pot veni în realitatea ta și să te rănească profund, însă și tu ai făcut asta cândva cu alții sau chiar asta simți și tu inconștient că meriți. Câți oameni spun despre ei: nu merit să fiu iubit…și în același timp își doresc cu toată ardoarea un partener sau o parteneră. Ciudat paradox, nu?

Așa e ființa umană „inconștientă” – caută în exterior pentru a umple golurile interiorului. Astfel suntem înconjurați de alcoolici, drogați, codependenți și așa mai departe. Prețuirea de Sine este atât de jos din cauza acestei lipse de responsabilitate. Este nevoie să ne trezim, să ne spălăm bine pe față și să acționăm. Asta dacă ne dorim o viață în armonie. Putem fugi toată viața de trecut, de frici, de noi, însă nu va fi o cursă din care să ieșim învingători. Meditați la asta.

Atunci când te decizi și vorbești cu tine, te conectezi la Divin găsești răspunsuri, am mai spus asta. Ești decis să faci asta? Vrei să îți asumi întreaga responsabilitate pentru ce ai creat de acum și de altă dată, cu voie sau fără voie, cu gândul, vorba sau cu fapta? Accepți faptul că în interiorul tău se află toate răspunsurile și că nimeni din exterior nu este vinovat pentru ceea ce ești, și nici responsabil pentru ceea ce ai vrea să fii? Îți dorești ca tu să fii cel care își manageriază viață și nu exteriorului, oamenii din jur care văd totul prin prisma propriilor experiențe? Ești sigur că vrei asta?!

Dacă răspunsul este DA – felicitări. Te-ai deschis spre o nouă minte, pe o nouă linie de destin. Acum, acceptă să afli răspunsuri. Unele poate vor durea. Altele îți vor spune că te-ai sacrificat prea mult pentru cei din jur și ai uitat de tine. Că ai fost victimă sau salvator. Fii blând cu tine! Ai reușit să faci ce e mai important – să îți asumi responsabilitatea pentru „modul în care ți-ai așternut” încât ai ajuns să dormi așa cum ai făcut-o până acum.

Acordă atenție tuturor stărilor interioare, citește mai mult despre mesajele corpului tău care este un radiograf excelent al minții. Acumulează cunoaștere pentru a avea baza teoretică pe care să o pui în practică intru manifestare în bucurie pentru o viață minunată.

Simplifică-ți puțin viața. Nu mai lua pe umerii tăi toate problemele lumii. Ieși din starea de salvator. Fii atent: dacă Ion întâmpină o provocare este urmare a ceea ce el a creat cândva cu mintea, gândul și fapta lui, iar acum își asumă inconștient răspunderea pentru ce a creat. Întotdeauna ceea ce oferi – primești. Dacă Ion trece prin ce trece înseamnă că Universul îl vede capabil de a face față (1) și (2) are nevoie de a învăța ceva din toate astea.

Ai fost suficient de atent? Așa că lasă-l pe Ion (nume fictiv) să experimenteze el singur, căci e viața lui, are nevoie de asta pentru a-și crea noi rețele neuronale. Nu îl salva, nu fă tu ceva în locul lui CĂLCÂND PE TINE. Oferă-i sfatul tău, încrederea, o îmbrățișare însă nu lua asupra ta toată răspunderea. Căci în curând Ion va deveni un tiran pentru tine, dacă faci asta și oricum el va fi nevoit să experimenteze singur lecția lui, ori de câte ori îl ajuți tu.

Este momentul să decizi. Nu mai amâna lucrurile. Orice amânare înseamnă că nu vrei destul de mult. Dacă ai tendința de a amâna: de ce fac asta? care sunt beneficiile faptului că amân? ce mă ține în loc? Atât de multe răspunsuri primim când întrebăm. Când amâni – stai pe loc. Când ești decis – faci pași, nu contează dacă de furnică sau de dinozaur – contează că nu stai pe loc. Meditează!

Pentru a-ți crea o viață minunată, pentru a gândi constructiv este nevoie să te eliberezi de furie, de mâine. Și cea îndreptată înspre tine, cât și cea îndreptată înspre oamenii din jur și situațiile din viața ta. Ai în minte mereu: oamenii, exteriorul sunt oglinda mea, a interiorului. Eu de când știu acest lucru, mi-am armoniza multe trăiri. Experimentați și voi.

Echilibru! Și de asta avem nevoie. Echilibru între muncă – odihnă – timp liber. Vă spuneam într-un videoclip că viața noastră este indicat să se desfășoare în ciclu de 8: 8 ore muncă, 8 ore somn, 8 ore timp pentru noi și cei din jur. Nu cădeți în extreme: 12 ore muncă, 3 somn, restul pe lângă casă. Este semn de lipsă iubire de sine, prețuire și respect.

„În ziua de azi trebuie să muncești exact cât ți se cere, că altfel…” Vezi cum din nou ai mutat atenția de la interior la exterior? Dacă treci prin asta, întreabă-te: mă respect eu pe mine, sunt fericit aici? Dacă răspunsul e NU, atunci poate calea cea mai bună este să pleci. Când ai în vedere binele tău superior, ușile ți se vor deschide. Poate acum le vezi închise, chiar din acest motiv – lipsa prețuirii.

Citește acest articol mai des și meditează la el. E complex și anulează niște credințe atât de puternic înrădăcinate. Are nevoie de atenție și reflectare asupra lui. Nu te grăbi să-l critici. Nu uita – EXTERIORUL ESTE OGLINDA INTERIORULUI. Dacă ceva nu te mulțumește: ce din tine l-a atras în realitatea ta. Închei prin această afirmație: „Sunt o persoană pozitivă (cu observațiile deja făcute) – dacă mă focalizez pe ceea ce nu vreau, voi primi mai multe astfel de lucruri. Susțin cu tărie doar binele din Viață.” Meditați și la acest aspect – cum puteți face această susținere ați descoperit deja în rândurile de mai sus.

Cu iubire și dăruire pentru încântarea Sinelui Divin!

Dacă simți că ai nevoie de o consiliere pentru dezvoltare personală și spirituală sau o astrogramă personalizată te invit să îmi trimiți cu încredere un e-mail la adresa razvandanc@gmail.com sau da click aici.

Pentru a urmări mesajele pentru această săptămână, dați click pe video-ul de mai jos!

Advertisements

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s