Ce spui, gândești și faci, te face

Formula iubirii de sine este una pe cât de simplă, pe atât de complexă ce are nevoie de prezența noastră clipă de clipă pentru a putea trăi întocmai în iubire de Sine. Iubirea de Sine este rezultatul grijii pentru mintea, trupul și sufletul tău. Oricare dintre extreme creează un dezechilibru energetic și mai mult de atât și nu putem vorbi despre iubire de Sine.

articol realizat de Răzvan Danc, după învățăturile Niculinei Gheorghiță

Mântuitorul Iisus ne-a transmis o învățătură plină de iubire, care are la bază iubirea și bucuria și ne spune să ne iubim aproapele ca pe noi înșine. Mulți s-au oprit de-a lungul vremii doar la prima parte: „iubește aproapele tău” și au ajuns foarte repede să uite de ei, să devină salvatori pentru că nu se simțeau suficient de buni. S-au risipit mai bine zis și au devenit, mai devreme sau târziu niște oameni care au fost renegați de cei pe care i-au ajutat. Așa că, dragi prieteni este nevoie să învățăm să ne iubim pe noi pentru a crea relații armonioase, sănătoase, cu baze solide, pentru a ne bucura de sănătate radiantă, de o viață minunată.

Pare un drum anevoios, însă nu este chiar așa. Elementul care dă putere acestui proces este: disciplina. Un om fără o disciplină serioasă nu va avea suficient de multă energie și mai devreme sau mai târziu va renunța. Un astfel de caz eram eu, care era entuziasmat la început, mă implicam foarte mult, iar mai apoi din cauza faptului că nu avea suficient de mult antrenată autodisciplina am ajuns să renunț.

Astfel, dacă vă doriți iubirea de Sine este nevoie să fiți hotărâți și cu determinare să acționați pe toate cele trei planuri: mental, fizic și sufletesc. Acum câteva săptămâni am făcut un tabel cu anumite stări și lucruri pe care e nevoie să le facem în aceste trei dimensiuni pentru a ajunge la iubirea de Sine. Și atunci, însă și acum subliniez: dacă te preocupi mai mult corpul tău  decât de mental și sufletesc ești într-o extremă: lipsa iubirii de Sine. La fel și în cazul celorlalte două. Viața este despre bucuria de a trăi frumos și în echilibru, nu în extreme.

Primul pas pentru a lucra pe toate cele trei planuri este să avem multă atenție la ce gândim, la ce spunem și la ce facem. Să detaliăm. Știm foarte bine că toate gândurile pe care le avem sunt produse de minte. Ele sunt fie bune, fie mai puțin bune, însă cercetătorii spun că media gândurilor zilnice ale unui om tinde să fie spre extrema negativă. Mai simplu spus, suntem negativiști. Ne este mereu frică, mereu gândim în viitor sau în trecut. Gândurile noastre sunt pline de judecăți și critici față de toată lumea, mai ales față de noi. Ne direcționăm gândurile mai mult spre exterior decât spre interior.

Toate aceste gânduri generează o emoție, iar această emoție curge prin tot corpul. Astfel, dacă toată ziua gândim urât despre noi, trăim în teroare, ne simțim urmăriți, amenințați și multe alte astfel de ipostaze, mintea noastră este oarecum virusată, exact ca un calculator, iar corpul primește în permanență hormoni de stres, care în timp îl face să se degradeze.

Iată cum un gând poate influența corpul. Și dacă aceasta este activitatea sau legătura gând-corp pentru gânduri distructive, de ce nu putem să fie la fel și pentru gânduri minunate, constructive. De fapt chiar așa este legătura, doar că noi ajungem să ne concentrăm mai mult pe ce am pierdut și mai puțin decât pe ce avem.

Pentru a vă convinge cât de puternic afectează un gând corpul prin crearea emoției, vă propun un exercițiu și vă invit să fiți atenți la tot ce se întâmplă în corpul vostru:

            Închideți ochi și amintiți-vă de cel mai frumos moment din viața voastră. Cum v-ați simțiți, ce ați gândit, cum a fost?

E minunat, nu? Ați început să zâmbiți, vă este mai bine și poate că undeva apare un ușor suspin că a trecut și nu mai e. Scopul nu e să vă duc în trecut, așa că haideți să continuăm exercițiul:

            Închideți ochi și amintiți-vă de cel mai urât moment din viața voastră. Cum v-ați simțiți, ce ați gândit, cum a fost?

Inima bate mai tare? Pulsul a crescut, ați simțit o căldură poate intensă în corp. Acum, să revenim la prezent. Prin acest exercițiu v-ați convins de puterea pe care gândul o are, pentru că nu ați făcut nimic altceva decât să vă gândiți la acele două momente. Joe Dispenza spune că al nostru creier nu face distincția între un lucru pe care-l faci ACUM sau pe care vizualizezi că-l faci. La nivel de reacție chimică, rezultatele vor fi la fel. Fantastic! De aceea ați simțit în corp acele modificări.

Doar imaginați-vă câte astfel de lucruri facem zilnic, că vrem sau că nu vrem și ce stare aducem în corpul nostru prin intermediul acestor gânduri. Să reținem faptul că în primă fază gândim și apoi simțim. Însă dacă manifestăm mult timp același tip de gânduri vom ajunge să gândim așa cum ne simțim. Tocmai de aceea, Joe Dispenza spune magnific: schimbarea se produce atunci când gândești superior felului în care te simți. Corpul devine minte dacă manifestăm zilnic aceleași și aceleași gânduri. Pentru a ne putea vindeca și ajunge deci la iubire de Sine este nevoie de o schimbare a modului de gândire.

Atunci când gândurile sunt verbalizate, s-a mai făcut un pas întru materializarea lor. Imaginați-vă că fiecare vorbă vă este înregistrată și toată realitatea voastră se desfășoară conform a ceea ce ați spus. Spunem multe lucruri despre toți și despre toate. Cele mai multe și în acest caz sunt pe partea distructivă (dacă așa sunt gândurile) și atunci nu facem altceva decât să întreținem o energie joasă care ne va îmbolnăvi.

Am vorbit de cuvinte blocante care anulează, ezită, rescrie tot ce spunem. Vă voi spune doar câteva dintre cuvintele pe care eu le evit din comunicarea mea scrisă sau vorbită deoarece ele indică spre forțare, spre ezitare sau chiar anulează tot ce spun înainte: TREBUIE (mă simt obligat să fac ceva ce nu îmi doresc), DAR (anulează tot ce e înainte), ÎNCERC (oricât te-ai strădui, vei reveni în același punct deoarece ai în cercat), SPER (trimite spre trecut, indică nesiguranță, iar viața e acum și aici), NU POT și orice alt fel de negație (mă trimite în starea de salvator). De reținut este că SUBCONȘTIENTUL REFUZĂ NEGAȚIA. De fiecare dată când veți spune (și mai ales veți simți) că nu vreau să trăiesc o experiență, să nu mă întâlnesc, să nu pățesc să nu..să nu, subconștientul va înregistra totul ca o dorință, ca o afirmație din moment ce nu cunoaște negația. Și uite de asta: de ce îți e frică nu scapi.

Există desigur și cuvinte care ajută ființa ca de exemplu: vreau, știu, îmi doresc, mulțumesc, Dumnezeu etc. Iată câteva cuvinte pe care eu le folosesc și care pot înlocui cu succes cuvintele blocante: 

  • pentru trebuie – e necesar, e firesc, util etc, e recomandat, e nevoie, e bine;
  • pentru dar – însă;
  • pentru încerc – fac, vreau, îmi doresc,
  • pentru sper – cred, am încredere, sunt convins.

Așadar, pentru a trăi iubirea de Sine este nevoie să avem grijă la gândurile și cuvintele noastre deoarece ele sunt o carte de vizită pentru noi și în plus, sunt scenariul vieții noastre – viața va fi trăită conform lor.

Atenția la faptele noastre este o altă etapă din iubirea de Sine. Faptele pot afecta atât corpul (te poți răni), cât și sufletul (trăiești cu resentimente, mustrări de conștiință). Să fim deci buni, să ajutăm atunci când putem și să nu ne pedepsim atunci când nu putem. Având grijă de gândurile, de cuvintele pe care le spunem care uneori pot răni mai mult decât o faptă, și de acțiunile noastre – putem trăi și ne putem manifesta într-o realitate în care suntem iubire de Sine.

Vă doresc mult succes în a vă observa tiparele de gândire și de vorbire, chiar și de acțiune, de a deveni conștienți de ele și de a le înlocui cu altele de vibrație înaltă. Așa este și așa să fie. Cu iubire și dăruire pentru încântarea Sinelui Divin!

Dacă simți că ai nevoie de o consiliere pentru dezvoltare personală și spirituală sau o astrogramă personalizată te invit să îmi trimiți cu încredere un e-mail la adresa razvandanc@gmail.com sau da click aici.

Advertisements

2 thoughts on “Ce spui, gândești și faci, te face

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s