Bucuria de a trăi în liniște și pace interioară

La fel ca mine, sunt convins că și voi ați avut numeroase momente în care v-ați fi dorit cu toată ființa să opriți tumultul gândurilor și măcar preț de câteva clipe să stați în liniște. Creierul uman este un instrument măreț, care are capacitatea de a rula la fiecare șapte secunde un nou gând. Avem zilnic aproximativ 50-60 de mii de gânduri. Este un număr uriaș.

articol realizat de Răzvan Danc, după învățăturile Niculinei Gheorghiță

Vă spuneam într-un articol anterior că suntem setați pentru a reține mult mai ușor evenimentele neplăcute decât pe cele minunate, deoarece creierul are instinctul de a se proteja și a proteja omul.

Acest lucru se poate face doar dacă se apără de pericole, astfel că orice sentiment de nesiguranță, cauzat fie de un animal sălbatic, fie de gândul nostru, este perceput ca o stare de alertă în creier care începe, separat de mecanismul de autoapărare (celebrul sistem „luptă sau fugi”) și să memoreze acel eveniment, acea stare pentru a știi pe viitor cum să (se) vă apere mai bine și mai rapid în viitor. În acest mod, creierul se transformă într-un mic bibliotecar ce înregistrează TOT.

Cum putem trăi starea de liniște? Prin lucru conștient cu mintea noastră. Ca orice instrument, creierul are nevoie să fie antrenat pentru a lucra alături de noi și nu noi împotriva lui. Poziția de Observator este nemaipomenită pentru a opri fluxul gândirii. Atunci când aveți timp liber, în loc să lăsați mintea să fugă în alte scenarii mentale, luați un punct fix de pe un perete sau din jurul vostru și priviți-l preț de câteva minute, fiind atenți la respirația voastră, lăsând gândurile să treacă și ne urcând pe „barca” în care sunteți invitat. Îmi imaginez anumite gânduri ca pe acele fete frumoase care prin înfățișarea lor de vis, prin cântul lor ademeneau marinarii spre stânci. Totul era un miraj, iar marinarii ajungeau să naufragieze. La o scară mai mică sau mai mare același lucru se întâmplă și cu gândurile noastre. Energia scade în sigilii inferioare și ajungem în cele trei stări prin care putem fi foarte ușor manipulați de oricine, oricând: frică, vinovăție, rușine.

Știați că de 100% gânduri pe care un om le are într-o zi peste 80% dintre ele sunt distructive? Și mai mult decât atât, din aceste 80% gânduri distructive mai mult de 75% dintre ele nu se vor împlini niciodată? Ei bine da, suntem un tonomat de gânduri distructive pentru că trăim în acceptarea zonei de confort și de aici cădem foarte ușor în ignoranță.

Ori de câte ori aveți ocazia, opriți-vă din vorbit și ascultați natura. În timp ce redactez acest articol aud ploaia cum îmi lovește fereastra. Este o liniște absolută și doar sunetul tastelor se mai aude. Ori de câte ori aveți ocazia, ascultați oamenii din jur și nu îi mai acoperiți cu judecăți, păreri, opinii.

Respirați conștient în patru timpi: număr și INSPIR ABDOMINAL (1-2-3-4) ȚIN AERUL (1-2-3-4) EXPIR (1-2-3-4) ȚIN AERUL (1-2-3-4). Beneficiile acestei respirații sunt uriașe: în primul rând creierul se oxigenează. Atunci când suntem stresați, furioși, nerăbdători sau aflăm o veste importantă creierul secretă adrenalină și cortizol (hormoni ai stresului) și primul lucru pe care uităm să-l facem este să respirăm.

Toate emoțiile noaste se află în creierul emoțional sau sistemul limbic, iar prin faptul că și numărăm timpii de inspirație, expirație, așteptare facem legătura cu partea rațională a creierului: cortexul prefrontal. Atunci ieși din emoție și începi să gândești „limpede.”  Liniștea vindecă. În liniște intri în contact cu tine, îți conștientizezi corpul, simți și înțelegi care sunt mesajele tale. Trăim în tehnologie și nu mai auzim cântatul păsărilor, susurul izvorului. Acesta este paradoxul lumii moderne: ne concentrăm pe exterior excesiv, ajungem să pierdem sănătatea și vom fi învățați sau ghidați că vindecarea e doar în interior.

Experimentați câteva zile respirația conștientă și veți vedea în ce mod minunat vi se va schimba viața. În plus, vă recomand și afirmația: EU SUNT DINTOTDEAUNA LINIȘTE ȘI PACEA INTERIOARĂ. Atunci când spuneți sau scrieți această afirmație, încet, ca și cum s-ar odihni în fiecare celulă a corpului vostru (așa cum spune psihologul Niculina Gheorghiță) accesați conștient starea de liniște și pace prin conectarea cu Sinele vostru Divin, parte din întreg. Puteți resimți cum lucrurile se așază, nu o mai iau la galop ca o avalanșă în fața voastră, ci sunteți voi cei care trasați următoarea direcție a acțiunii.

Cu mult drag pentru a trăi o viață în care să vă bucurați de liniștea minții pentru a trăi liniștea existenței. Mult succes! Cu iubire și dăruire pentru încântarea Sinelui Divin!

Dacă simți că ai nevoie de o consiliere pentru dezvoltare personală și spirituală sau o astrogramă personalizată te invit să îmi trimiți cu încredere un e-mail la adresa razvandanc@gmail.com sau da click aici.

Pentru a urmări mesajele pentru această săptămână, dați click pe video-ul de mai jos!

Advertisements

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s