12 ianuarie – Lună Plină în Rac

În 12 ianuarie ne bucurăm de o nouă Lună Plină, perioadă numai bună pentru analize și eliberări. Personal am resimțit energia ultimelor două Luni Pline foarte intens, tocmai de aceea, alături de Liviu-George Saizescu vreau să vă oferim câteva informații despre cum puteți face față și cum puteți profita la maximum de această perioadă. Luna Plină aduce rezultatele muncii noastre, a semințelor plantate la Lună Noua. Ce sunt aceste semințe? GÂNDURI, CUVINTE, FAPTE, EMOȚII.

            Toate se cuantifică și revin la creator – sunt un bumerang care revine cu o putere foarte mare. Vorbim foarte mult despre nevoia și îndemnul de a ne accepta și vindecă trecutul. Este o temă tot mai puternică, tot mai prezentă în ultima vreme. De ce oare? Chiar așa multe avem de vindecat sau chiar atât de mult amânăm acest moment.

            Aşa cum am discutat şi la ultima Lună Nouă, accentul  este pus pe energia manifestării, în această perioadă. Pas cu pas, ne deschidem către a manifesta viaţa la care visam.

            Suntem îndemnaţi să cerem ajutorul divinităţii, pentru a ne ghida în acest proces de transformare interioară. Interiorul creează exteriorul, aşa că vindecând aspectele noastre negative: emoţii şi gânduri, ne aliniem cu energia noastră primordială, cu sursa noastră interioară. Atunci când, ne debarasăm de ceea ce nu ne mai serveşte, deschidem noi căi pentru vindecare şi manifestarea armoniei, bucuriei şi fericirii în vieţile noastre. Manifestarea conştientă are la bază, alinierea intenţiei, a energiei mentale şi a emoţiei.  Aplecându-vă asupra situaţiilor din viaţa voastră care vă scot din starea de echilibru, vă daţi o şansă în descoperirea a ceea ce vă împlineşte pe voi cu adevărat.  

            Începeţi cu ceea ce va supăra, cu ceea ce va frământa şi întrebaţi-vă ce aveţi de învăţat din toate aceste experienţe. De ce se repetă aceste tipare, ce anume căraţi în spate şi nu vreţi să eliberaţi?

            Vă invităm să faceți o autoanaliză a vieții voastre și să vă răspundeți la câteva întrebări:

 1. Sunt mulțumit de viața mea?
 2. Mă aflu în locul, relația, conjunctura în care cu adevărat îmi doresc să fiu?
 3. Care sunt lucrurile de care fug, pe care le ascund sub preș și pe care refuz să le scot la iveală pentru a le vindeca?
 4. De ce îmi e teamă? Ce mă sperie cel mai tare atunci când aud sau mă gândesc la TRECUT?
 5. Cu ce mă ajută să rămân ancorat/ă în trecut? Care sunt beneficiile pe care le am pentru faptul că repet aceeași poveste și nu trec la următorul capitol?
 6. Atitudinea mea, comportamentul, gândurile mele îi ajută pe cei din jur? Mă ajută pe mine?
 7. Sunt sănătos/oaşa din punct de vedere fizic și emoțional?
 8. Care sunt emoțiile pe care nu le las să iasă la iveală?
 9. Există persoane sau momente pe care nu vreau, nu pot să le iert?
 10. De ce nu pot? Care este beneficiul care se ascunde în spatele acestei lipse de voință, de interes?
 11. Sunt sincer cu mine?
 12. Mă ajută cu ceva să stau în trecut?
 13. Mai pot schimba trecutul?
 14. Mă iubesc, mă prețuiesc, mă respect pe mine?
 15. Vreau ceva de la existența mea sau am venit aici doar să sufăr?
 16. Ce mă reține să acționez? Nu sunt suficient de informat sau altele sunt motivele pentru care ezit?
 17. Când am discutat ultima oară cu un psiholog, terapeut, preot, prieten despre emoțiile mele?
 18. Nu m-ar ajuta să fac asta mai des, mai ales dacă nu sunt în cea mai bună stare emoțională și fizică?

            Mai sunt multe astfel de întrebări la care puteți răspunde însă toate au rolul de vă face să vedeți faptul că viața voastră nu progresează atunci când stați în trecut, când suferiți după ceva ce nu se mai întoarce și nu faceți nimic în această privință. E normal, o perioadă, să plângi trecutul, o lună, două…un an. DAR OARE ESTE NORMAL SĂ PLÂNGI TRECUTUL ZECI DE ANI SAU O VIAȚĂ ÎNTREAGĂ?

            Este o perioadă în care se restructurează relaţii, parteneriate şi pot apărea fluctuaţii de stare, care arată cât de fragil este uneori echilibrul nostru interior.

            Vă propun să vă concentraţi atenţia asupra emoţiilor şi gândurilor care nu vă dau pace şi să luaţi o coală de hârtie şi să le scrieţi, să începeţi procesul de eliberarea a acestora. Pur şi simplu scrieţi ceea ce gândiţi şi simţiţi. Daţi-vă voie să fiţi vulnerabili şi să vă acceptaţi. Prin simpla conştientizare, este posibil să vă simţiţi mai uşuraţi şi deschişi către rezolvarea armonioasă a acestor situaţii.

            Este indicat fiţi atenţi la toate experienţele din viaţa voastră şi să trăiţi conştient, ştiind că orice situaţie de viaţă reprezintă o binecuvântare ascunsă. Poate că, pe moment nu pare să fie aşa, însă urmăriţi cum se răsfrâng aceste experienţe asupra vieţii voastre şi modul în care o influenţează.

            A sosit momentul ca după această analiză să pui un verdict sunt o VICTIMĂ a propriei mele lipse de interes vis-a-vis de viața mea sau sunt o persoană RĂNITĂ care caută o rezolvare. Victima este acea persoană care doar se plânge, care doar caută vinovați în afara ei (și niciodată în ea – tocmai de asta are niște motive foarteeeee solide pentru care urăște, ignorând faptul că singura persoane cărei îi face rău cu această ură e chiar ea). Victimele nu caută salvare, ci o așteaptă. Și așteaptă…și așteaptă. Și cu așteptatul rămâne. Așa s-a născut ideea că bărbații sunt nu știu cum, că femeile sunt așa și pe dincolo, că guvernul, că statul, că țara, că Dumnezeu, karma și alți vinovați care să ne dea scuza de a ascunde gunoiul și mai tare sub preș. Până când?

            Această Lună Plină te ajută să te eliberezi, dacă nu poți de unul singur – cere ajutor, citește o carte, mergi la un specialist. ORICE, DOAR FĂ CEVA! E pentru binele tău superior. Nu e nimeni vinovat că viața ta e un coșmar, dacă tu accepți asta. Există nenumărate soluții, nenumărați oameni care te pot ajuta…îți asumi că ai nevoie de ajutor sau negi totul?

            Muzica poate fi un remediu pentru tine, însă e recomandat ca muzica să fie ascultată după ce ai aflat de ce ai ajuns în acea stare și nu ca modalitate de a îngropa sentimentul. Oricât ai fugi de trecut, el vine după tine și te ajunge întotdeauna. Stai față în față cu tine. Nu sunt doar metafore și povești frumoase atunci când pui mâna la treabă. Se va dovedi un proces lung, poate la început greu (victima se zbate în nisipuri mișcătoare) însă MERITĂ – vei câștiga independență.

            Aveţi curajul să priviţi acolo, unde până acum nu aţi făcut-o. Este momentul nostru. Haideţi  să îl facem să conteze.

            Îți ofer câteva afirmații însă îți spun o ecuație secretă: AFIRMAȚII + ACȚIUNE = MIRACOLE

 1. Stau față în față cu trecutul meu și îl accept așa cum e.
 2. Mă iubesc și mă accept așa cum sunt.
 3. Trecutul nu îl mai pot schimbat însă e un bun profesor.
 4. Am tăria de a lua deciziile potrivite pentru viața mea,
 5. În drumul spre vindecare întâlnesc toți oamenii de care am nevoie.
 6. Mă eliberez de trecut.
 7. Iert trecutul și mă eliberez de el, de toți oamenii lui și pe ei de mine.
 8. Mă manifest cu compasiune față de trecutul meu.
 9. Sunt blând cu mine și acționez înspre binele meu superior.
 10. Fiecare lecție îmi aduce noi informații care îmi sunt de ajutor în vindecarea mea.
 11. Viața mă iubește!

            Afirmația „Viața mă iubește” nu e deloc una pe cât de scurtă pe atât de simplă, din contră: înglobează toate aspectele (pozitive sau provocatoare) ale vieții. Când accepți ideea că viața te iubește, renunți conștient la statutul de victimă. Accepți slăbiciunile și vulnerabilitățile tale și continui să înțelegi că tot ce vine în viața ta are menirea de a te duce mai aproape de varianta ta superioară. Când spui VIAȚA MĂ IUBEȘTE te deschizi tuturor posibilitățile nenumărate, infinite ale universului pentru a primi dovezile astea. O spui din INIMĂ sau doar MENTAL?

            Spor la conștientizare și nu uitați că fără acțiune, totul e doar o poveste frumoasă.

IMG_0621.JPG

Advertisements

2 thoughts on “12 ianuarie – Lună Plină în Rac

 1. Mulțumesc!!! La multi ani, cu respect- doamna prof V.IULIA

  Pe 11.01.2017 18:51, “RĂZVAN DANC” a scris:

  astrocercetas posted: “În 12 ianuarie ne bucurăm de o nouă Lună Plină, perioadă numai bună pentru analize și eliberări. Personal am resimțit energia ultimelor două Luni Pline foarte intens, tocmai de aceea, alături de Liviu-George Saizescu vreau să vă oferim câteva informații d”

  Like

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s