12 noiembrie: Venus în Capricorn și Mercur în Săgetător

Ziua de 12 noiembrie este bogată în aspecte astrologice: Venus și Mercur lasă în urmă zodiile în care erau și merg mai departe. Venus ajunge în Capricorn la ora 6:54, iar Mercur în Săgetător la ora 16:39.

Venus este planeta frumosului, a bunului gust, a cash-flow-ului (printre altele) și nu pot spune că se simte rău în Capricorn – semn cardinal de pământ, dornic de a aduna, de a avea, chiar dacă uneori pare rece, rigid. Prezența lui Venus este în casa a-II-a, casă ce o guvernează, deoarece Venus este guvernatoare Taurului – alt semn de pământ, ce dorește să aibă pentru propriul confort, pentru propria siguranță. Așadar, cel puțin în perioada imediat următoare nu banii ar trebui să fie o problemă în ceea ce ne privește.

   Ascendentul momentului este în Scorpion, despre care am tot vorbit în ultima vreme. Un lucru interesant este acela că pentru a ne bucura de bani, pentru a-i atrage în viața noastră, în perioada tranzitului venusian în Capricorn este nevoie să muncim mai mult și/sau să fim competenţi în ceea ce facem. Dacă aveți anumite talente, pe care nu le-ați scos la suprafață sau anumite hobby-uri ce ați dori să le aprofundați, nu ezitați să căutați să faceți cât mai multă practică sau de ce nu chiar cursuri de specializare.

Este o perioadă în care lectura și acumularea de noi cunoștințe din cursuri, cărți, călătorii se vor dovedi o investiție foarte bună pe termen lung, chiar dacă acum poate părea cam costisitor. Capricornul este cel care adună, nu pentru că ar fi temător, ci pentru că vrea să răzbată cu capul sus vremurile grele (iarna). Fabula Greierele și furnica este elocventă în acest caz.

Există dorință pentru progres și dacă îmbinăm această dorință firească și cu lectură, cu a asimila noi informații calea spre succes este garantată. E posibil ca de multe ori să vrem să ajungem în anumite locuri însă nimic să nu ne recomande. Educație, cred că este una dintre cele mai solide cărți de vizită a unui om. Ceea ce ai în minte, nu îți poate fura nimeni, niciodată.

Și cu siguranță deloc întâmplător, intrarea lui Mercur – planeta comunicării, a rațiunii, în Săgetător va ajuta mult în acest proces. Ascendentul momentului este în Taur, semn fix, iar de aici ușor înțelegem că e nevoie ca informațiile pe care le acumulăm și le folosim să fie unele solide, pe care să ne putem baza, care să ne ofere încredere.

Această perioadă este foarte favorabilă pentru cei care vor să progreseze la locul de muncă, pentru cei care doresc chiar să schimbe domeniul de activitate. Îmbinând utilul cu plăcutul poate veți avea suficientă determinare de a transforma o pasiune într-un loc de muncă, o profesie.

Este un aspect benefic între Mercur din casa parteneriatelor cu Marte din casa carierei, a vieții sociale. Concret, este loc de evoluție, se poate evolua foarte ușor, însă este nevoie de multă determinare, de curaj și de a fi cu lecțiile făcute.

Ne putem lovi de câteva refuzuri, de neîncrederea celor din jur care poate fi o oglindă a neîncrederii noastre. Cu cât ai studiat mai bine un domeniu, devii mai sigur, iar energia emisă va împiedica energia neîncrederii să te atingă.

E o perioadă magnifică pentru colaborări de tot felul. Pot fi unele foarte clasice, însă pot fi unele neașteptate, nesperate. Oamenii din medii diferite să realizeze că au ceva în comun și să decidă să facă ceva. Ideal este că totul să pornească din PASIUNE. De la o dorință reală de a face ceva.

Banii vin atunci când lucrezi cu devotament și ești total implicat. Ești total implicat atunci când cu adevărat faci ceea ce îți place. Jupiter din Balanță sprijină relațiile la locul de muncă și aduce înțelegere, echilibru, onestitate între membrii grupului, iar cred că asta e esențial atunci când pleci pe un drum nou.

Saturn, guvernatoarea Capricornului este la momentul intrării lui Venus tot în casă ÎI, dar în Săgetător. Reiterez ideea că succesul este garantat doar atunci când baza e solidă. Saturn are o energie a dreptății, a corectitudinii și dacă nu ne facem treabă ca la carte ajungem să ne încurcăm și să întârziem toate procesele. Astfel, dacă faceți ceva și totuși nu produceți suficienți bani sau satisfacție sufletească, întrebați-vă dacă sunteți pe drumul cel bun, dacă sunteți competenți în ceea ce faceți sau e cazul să vă îndreptăţi spre ceva care cu adevărat vă atrage.

Atenție la greșelile din trecut. Acum, nu se mai acceptă aceleași greșeli pentru care ați primit deja o nouă șansă. Implicați-vă activ, aduceți-vă aportul, căutați idei noi, nu vă blazați. Este o perioadă în care putem ieși în față cu ceea ce conținem, cu ideile mărețe pe care le avem. Succes întru realizare pe toate planurile!

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s