24 octombrie: Mercur în Scorpion

Luni, 24 octombrie, cu 13 minute înainte de miezul-nopții, planeta Mercur lasă în urmă semnul cardinal de aer (Balanță) și pășește grăbită spre Scorpion. Aici va sta până în 12 noiembrie. Energia planetei Mercur ne ajută în procesul comunicare, ne ajutăm să ne exprimăm ideile și chiar să înțelegem și mai bine ceea ce alții sau chiar noi vrem să spunem.

Despre acest tranzit am vorbit și în mesajele săptămânii și puteți găsi câteva informații adiționale.

La momentul intrării în Scorpion, ascendentul momentului este în zodia Rac, alt semn cardinal, la fel ca Balanța – semn de apă, cu trăiri și emoții intense. Perioada tranzitului lui Mercur în Scorpion îmi place să o privesc ca una de vindecare prin conștientizare.

Sunt vizate în special relațiile cu familia care dacă au nevoie să fie vindecate, este recomandat să se lucreze în acest sens. Cu două zile înainte, Soarele a intrat în Scorpion (bun moment să le urăm tuturor Scorpionilor să le fie bine) și astfel cele două se întâlnesc rapid.

mecu

Așa cum spuneam, mare atenție la relațiile cu familia, cu originile și cu tot ceea ce vă defineşte ca oameni acum. Mai ales prin Ascendentul în Rac avem șansa să conștientizăm rănile din trecut, greșelile pe care le-am făcut și acum să „luptăm” pentru a le remedia și a merge mai departe. Dacă vă simțiți blocați în relația cu familia sau cu un anumit membru, perioada 24 octombrie – 12 noiembrie este un „cadou” pentru voi, tocmai pentru a vă pune relațiile foarte bine la punct.

A trăi în trecut, a rula în permanență evenimente ce au fost, a păstra duşmănie sau invidie nu ne face bine nouă în primul rând. Este prea posibil ca cel care este vizat nici să nu mai țină minte sau pur și simplu să nu-i pese, chiar și din familie fiind. Este indicat să punem cărțile pe masă și să ne adunăm pentru a discuta, pentru a vedea cum se pot rezolva lucrurile. Atmosfera încordată de acasă se vede în toate celelalte aspecte ale vieții, tocmai pentru că familia este stâlpul de susținere al individului.

            Aveți dorință și tăria de a accepta că trecutul, oricât de dureros ar fi el, TREBUIE lăsat în trecut. Învățați care este lecția (de bun ajutor Mercur) și mergeți mai departe. Este și o chestiune de voință. Acordați atenție emoțiilor celor din familia voastră, dar și nevoilor financiare.

Acolo unde există pasiuni (fie că e vorba de voi sau de alții), susțineți, cu o vorbă bună și o încurajare, dacă mai mult nu se poate. Bani se vor găsi, mai ales dacă lucrurile se fac cu pasiune, cu dăruire și iubire. Conjuncția Mercur – Soare formează un aspect favorabil cu Luna din casă ÎI – a banilor și a talentelor așa că lăsați-vă purtați de magia puterii interioare. Fiți totuși pregătiți sufletește pentru orice, deoarece Luna este în aspect benefic cu Uranus din Berbec, exact pe casa carierei, a strălucirii, așa că niciodată nu se știe de unde poate răsări următoarea persoană care făcând ceea ce îi place nu va fi nevoită să muncească niciodată.

Scorpion este și despre vindecare, o vindecare de care avem nevoie DES, mai ales în familie. Cu atât mai mult cu cât este implicat trecutul, un trecut care de cele mai multe ori este dur, violent sau pur și simplu nefericit. Acceptarea este primul pas, iar Mercur este util în această poveste. Este nevoie doar să fim de acord să ne înfruntăm cele mai dureroase amintiri – cei mai mulți aici se blochează și ajung să își facă și mai mult rău. Doar dacă sunteți cu adevărat decişi să faceți asta continuați, dacă nu – nu are sens să începeți.

sco

Fiți obiectivi, priviți lucrurile în ansamblu, din poziția de observator și nu vă aruncați în centrul imaginii, în mijlocul evenimentelor și implicit al sentimentelor. Cu cât mai rațional veți privi lucrurile, cu atât mai mult veți înțelege că și voi poate ați greșit și cealaltă persoană, că fiecare dintre voi a făcut atunci ceea ce a crezut că e mai bine și așa mai departe. La fel ca în cazul fricii de a sta față în față cu tine, dacă ești dispus să auzi doar un răspuns, mai bine nu întreba.

Vindecarea situațiilor de familie (și tot mai multe persoane vin cu astfel de situații) necesită lucru în echipă. Așa că dacă aveți nevoie de ajutor – CEREȚI, iar dacă vi se cere nu ezitați să îl OFERIȚI.

În continuare, planetele Marte și Pluton sunt în conjuncție și formează aspecte provocatoare cu Uranus – deci mare atenție că înainte de a face „curățenie” este prea posibil să faceți mai multă mizerie pentru a ajunge în anumite locuri greu accesibile unde se află mizerie. Eu aș recomanda să nu apelați tertipuri pentru a atrage atenția și mai ales, nu aduceți problemele de acasă la locul de muncă pentru că vă poate afecta relația cu colegii. Nu uitați că fiecare are acasă diverse întâmplări, însă ce e acasă se lasă la ușa companiei, iar ce e la birou se lasă la ușa casei. Nu încurcați borcanele. Și nu refulați într-o parte pentru ce se întâmplă în alta.

Există aspecte și cu Lilith – tot din Scorpion care nu face altceva decât să ne ajute să vedem mai bine ce am ascuns sub preș. Asta în primă fază poate să ne doară, însă după ce am disecat totul, cu siguranță vom spune MULȚUMESC.

Să ne fie de folos!

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s