Iubește-te pe tine însuți și lasă-i pe ceilalți să facă ce vrei tu

Astăzi te invit să discutăm despre IUBIRE. S-au scris multe romane, se discută aprins și până la urmă rămâne întrebarea: ce e iubirea? Ea poate fi descrisă în multe moduri: de la privirea unei mame îndreptată spre copilul care face primii pași și până la privirea bunicei care își strânge pentru prima dată nepoțelul în brațe.

Ne dorim să iubim, să fim iubiți. Practic, ne naștem din iubire și trăim prin și pentru iubire. De câte ori nu ai început ceva și ai renunțat doar pentru simplul fapt că nu iubeai acea activitate și de câte ori nu ai fost în stare să ignori pe toți cei care ziceau că nu se merită să faci un anumit lucru și tu totuși din iubire, pasiune, bucurie îl făceai?

02

Îmi doresc să cunosc iubirea, însă dacă acum câțiva ani credeam că am nevoie de relația ideală, de locul de muncă perfect, de o casă mare, de bani și mașini pentru a fi fericit, astăzi știu că dacă eu nu mă iubesc pe mine, degeaba aștept orice din exterior. Oameni dragi, exteriorul este o oglindă a interiorului. Da, chiar și exteriorul în care există războaie, criminali și foamete. Sunt părți din noi.

Ce putem face? SĂ NE IUBIM. Pare egoist, însă nu e. Atunci când te trezești dimineața, poți să spui: MULȚUMESC, DOAMNE PENTRU ACEASTĂ ZI MINUNATĂ. MULȚUMESC, DRAGUL MEU CORP PENTRU CĂ EȘTI BINE, MANIFEȘTI STAREA DE SĂNĂTATE. Și exemplele pot continua. Iubirea nu cere prea multe, ci doar blândețe și perseverență.

Am învățat din cartea lui Lawrence Crane – Iubește-te pe tine însuți și lasă-i pe ceilalți să facă ce vrei tu, că dacă tu cauți ceva în exterior (în speță iubirea) și ea nu izvorăște din interior, e ca și cum ai căuta într-un sertar care ȘTII DEJA că este gol. Este o pierdere de timp, mai pe scurt.

mare_iubeste_te_pe_tine_insuti_ad

Această carte minunată a apărut în viața mea ca un manual despre cum mă pot iubi pe mine zilnic mai mult și mai mult. Este o carte pe care o poți deschide zilnic la o pagină oarecare și să știi ce ai de manifestat astăzi. Am făcut acest lucru exact după ce am pus ultimul punct. Iată ce lucru minunat am găsit în primul paragraf al paginii: „De vreme ce nu te ajută cu nimic să te condamni pe tine însuţi, ar cam fi timpul să iei o decizie. De pildă, ai putea ua decizia de a nu te mai condamna singur și de a te iubi pe tine însuţi. Bănuiesc că ești de acord cu mine. Dacă da, renunță la atitudinea de autocondamnare ca la un fie încins, căci ea îți distruge viața.”

            MAGNIFIC! Este o carte interactivă care te ajută (și îți solicită) să oferi TU răspuns la întrebări, nu ți se sugerează nimic înainte de a răspunde. Este exact ce am căutat. De ce ai nevoie să citești într-o carte ce e iubirea, mă întreabă mulți? În primul rând, să afli ce e cu adevărat și ce nu e iubirea de sine. Din moment ce tu crezi că iubirea de sine e un păcat nu poți să manifești iubirea.

Pe toți cei care cred că iubirea de sine nu e pentru ei, că asta îi face egoiști, îi rog să privească în viața lor, la relațiile lor, la starea de sănătate și îi întreb: „îți e bine așa?” În toate cazurile răspunsul este NU. „Atunci te invit să faci altfel, uite: IUBIREA DE SINE e o altă cale pe care poți merge!”

lester-home
Din seria învățăturilor lui Lester Levenson

Se rezolvă lucrurile de azi pe mâine? Răspunsul este DA și NU, mai mult înspre NU însă îți spun de ce: practica face diferența! Nu ai învățat să scrii într-o zi, nu ai învățat să mergi într-o ora și așa mai departe. Te invit să repeți exercițiul iubirii.

Când am în mână cărți de nota 10 îmi place să subliniez lucrurile care mi se par interesante sau intrigante. Mi-am luat creionul în mână și am început să subliniez și în cartea IUBEȘTE-TE PE TINE ÎNSUȚI ȘI LASĂ-I PE CEILALȚI SĂ FACĂ CE VREI TU. M-am trezit după vreo două pagini spunând: și asta e important, și asta….și asta. Toată pagina era subliniată. A fost prima carte pe care am savurat-o și nu am vrut să se termine. Motivul este că e o carte SIMPLĂ, ușor de citit și mai ales de ÎNȚELES. Cu exemple concrete și punctuale

Cel mai mult mi-a plăcut faptul că există exerciții pentru practicarea iubirii de sine. Sunt în număr de 16 și cuprind exerciții pentru: teamă, vinovăție, frustrare, durere, tristețe, confuzie, stres și altele.

 

Exact ca în cazul materialelor scrise de Louise Hay, îmi place faptul că cititorul nu este privit că un „bolnav” ce vrea să se vindece, ci ca un învățăcel plin de dorință de transformare. Îmi place ca totul să fie foarte clar explicat și această carte este chiar pe înțelesul tuturor.

Totul pornește de la povestea unui om care prim iubirea de sine a reușit să învingă vorbele medicilor care i-au mai dat doar câteva săptămâni de trăit. Ce dureros este să primești un astfel de verdict, mă gândesc și cât de înălțător este să dovedești contrariul.

Dacă vrei să afli cum poți exersa iubirea, cum îți poți îmbunătăți nu doar relațiile, ci VIAȚA ÎN SINE, îți recomand cu toată căldura cartea IUBEȘTE-TE PE TINE ÎNSUŢI ȘI LASĂ-I PE CEILALȚI SĂ FACĂ CE VREI TU. Îți spun că este una dintre cele mai profitabile investiții din viața mea. Sunt convins că va fi și în viața ta. Cheia succesului este să te ții de treabă și să vrei cu adevărat să simți ce și cum e iubirea.

 

      „Tu îți poți îmbunătăți mult mai rapid și cu un efort mult mai mic situația financiară, starea de sănătate și relațiile… Cartea de față reprezintă un instrument foarte eficient care te poate ajuta ă atragi în viața ta tot ceea ce îți dorești.” – Joe Vitale, Factorul de atracție și Zero limite

            „Lecturarea acestei cărți îți va îmbogăți experiența și înţelegerea, oferindu-ţi o energie nouă, mai multă spontaneitate și o viziune mai limpede.” – Louis Ormont, profesor de psihiatrie.

Nu există nimic imposibil. Cartea reprezintă un manual al iuirii reale, concept foarte puțin înțeles în zilele noastre. Autorul ei și-a dedicat ultimele decenii de viață acestui scop, de ale explica oamenii lor ce este iubirea, cum să devină plini de iubire și cum să se bucure de succes în toate domeniile vieții.

Cartea a fost publicată la Editura Adevăr Divin, are 200 de pagini ușor de citit iar dacă vrei să o ai la tine acasă foarte repede și la un preț special îți recomand să intri aici pentru a o achiziționa foarte ușor: http://www.divin.ro/?53t4l&v7f2k=1952

Advertisements

17 thoughts on “Iubește-te pe tine însuți și lasă-i pe ceilalți să facă ce vrei tu

 1. Răzvan am citit si eu cartea acum jumatate de an si spun cu mâna le suflet ca mi-a schimbat modul in care vad viața. O recomand tuturor

  Like

   1. Si eu am apreciat ca e scrisa pe întelesul tuturor. Nu toti inteleg limbajul greoi si plin de termeni. Te imbratisez si iti multumesc pentru tot. Consultația de astazi mi-a deschis ochii in multe privinte. Cred ca voi reciti cartea asta ca nimic nu e întâmplator

    Like

 2. Iti multumesc , ca mi-ai amintit de aceasta carte pe care am citit-o acum cativa ani , chiar mi-ar face bine sa o recitesc.Felicitari pt. ce faci , succes in continuare.

  Like

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s