16 OCTOMBRIE: LUNĂ PLINĂ ÎN BERBEC

Luna și-a reînceput plimbarea printre zodii și în dimineața zilei de 16 octombrie formează o opoziție cu Soarele, aspect numit Lună Plină. În perioada de Lună Plină energiile sunt foarte intense, pline de substanță. Facem totul mai cu patos, cu mai multă agitație, mai multă fervoare. Pot apărea insomnii, iar la polul opus de ce nu irascibilitate. Prezența Lunii în Berbec poate aduce (și din cauza agitației, dar nu numai)  în special dureri de cap și alte probleme asociate capului.

luna-plina

Efectul este unul relațional, indiferent că este vorba de relația de cuplu sau cea de afacere. Ascendentul momentului este în Balanță care cere pace, discuție, dialog. În cealaltă parte este Berbecul ce de multe ori acționează după impuls, fiind temperamental. Îl avem pe EU și pe TU la această Lună Plină. Putem (pe de o parte) să devenim foarte egoiști în această perioadă și să vrem să eclipsăm totul, iar asta ne poate distruge anumite relații sau mituri, iar pe alta parte mai putem să punem mai presus pe cel de lângă noi, să alergăm și să ne preocupăm peste măsură și uităm implicit de noi. Iată câte motive de durere de cap.

În Berbec se află Uranus care se află în mers retrograd. Luna și Uranus sunt în conjuncție și evident în opoziție cu Soarele. Dacă acceptăm ideea că Uranus este cea mai rebelă planetă, care debordează energia necunoscutului, a dorinței de nou, de inovație atunci fie putem alege foarte rapid (și tranșant) să ne schimbăm locul de muncă, partenerul de afaceri sau de viață, fie punem paie pe focul (pasiunea) ce dă să se stingă și astfel reaprindem totul. Aș miza în continuare pe comunicare și pe echilibru. Energiile sunt foarte intense, iar agilitatea, inteligența Balanței combinate cu puterea, curajul, îndrăzneala Berbecului pot crea lucruri minunate sau adevărate dezastre relaționale. Să nu o luăm totuși așa în tragic.

luna1

Venus stă cuminte în Scorpion și pot exista situații în care să ne gândim de partea cui să fim (a emoționalului sau a raționalului) doar pentru a mai adăuga un ZERO la bugetul lunii. Aș miza pe o combinație, care poate avea doar efecte benefice. Marte este în Capricorn alături de Pluton în casa III – tot o casă relațională, comunicațională și de scurte călători.  Pot exista momente în care să avem senzația că ne sufocăm într-o relație sau conversație. Asta din cauza faptului că am acumulat foarte multă energie negativă pe care nu am drenat-o. Pe scurt, nu am spus ce aveam de spus la momentul potrivit, iar acum această combinație ne poate face mai impulsivi, mai tranșanți, mai direcți. Din exterior putem fi interpretați fără milă, că am încetat să mai iubim. De fapt este doar un duș rece, pe care ar fi fost indicat să îl facem cu alte ocazii. Niciodată nu e prea târziu. Discutați cu partenerii despre ce vă doare și vă deranjează. Vorbiți despre greșelile din trecut, iar dacă au intervenit blocaje mai mari între voi și ceilalți este foarte posibil ca odată cu această refulare (controlată vă doresc) să conștientizați și eliminați și blocajele.

Ascendentul momentului în Balanță poate îndulci foarte mult situația, fie pentru voi – care veți reuși să găsiți cuvintele potrivite care să vă pună în valoare, fie pentru ceilalți – care, la fel, vor găsi argumentele care să vă convingă că lucrurile vor sta altfel. Totul e bine când se termină cu bine. Așa să fie!

8 thoughts on “16 OCTOMBRIE: LUNĂ PLINĂ ÎN BERBEC

  1.  MULTUMESC PT TOT !!Citesc cu mare interes tot ce primesc si din toate invat ,ma controlez,ma luminez ,ma corectez si caut sa fac in asa fel incat sa traiesc frumos,usor si bine .MULTUMESC !!!

    Trimis de pe tableta Samsung

    Like

  2. IMI PLACE TOT CE IMI OFERA IN PLAN INFORMATIONAL ESTE CEVA DEOSEBIT!MULTUMESC SI ASTEPT SI ALTE INFORMARI PE VIITOR!

    Like

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s