Mercur în Balanță: 7-24 octombrie – WOW sau BAU-BAU?

De Mercur mă leagă multe, mai ales de o retrogradare a sa, așa că pot spune că este printre planetele mele preferate. În dimineața zilei de vineri, aproape de ora 11 intră în Balanță, semn cardinal, de aer, interesant și interesat de tot ce e frumos și prin urmare de ce nu chiar și de Mercur.

Ascendentul momentului este în Scorpion, și nu prea departe de punctul Ascendent se află planeta Venus, guvernatoarea Balanței. Aceeași Venus care este în această perioadă mână în mână cu Lilith (care se simte foarte, foarte bine în Scorpion), punct nu prea „roz” văzut, însă pe care eu îl percep ca pe un antrenor extrem de bine pregătit pentru a vedea tot ce se ascunde sub preș. Și că vorbim de preș și de tendința (acestor zile) de a scoate totul la suprafață, nimic mai potrivit Ascendentul în Scorpion (moarte și renaștere), pe lângă prezența acestora două acolo.

mercur

Perioada cuprinsă între 7 și 24 octombrie o văd minunată pentru fel și fel de conștientizări, de acceptare a faptului că avem niște lucruri sub preș, pe care nu le-am spus, nu le-am lăsat să iasă la suprafață. Ce putem face? Să le scoate afară. Mai ales dacă în joc este cariera noastră, viața socială sau dacă pentru noi este relevant modul în care suntem percepuți de către exterior. Chiar și dacă nu ne pasă prea mult de ce spun alții, tot e bine să scoatem afară ce ne doare. Este o perioadă benefică pentru detoxifiere, aș merge mai departe și aș spune că toată perioada prezenței lui Lilith în Scorpion e una de detașare, de eliminare, de revenire la autenticitate. Realitatea va confirma sau infirma ce cred.

Ce știu când vine vorba despre Mercur este că mereu ești pregătit (sau lucrezi la asta), este bine să ai vorbele la tine și mai ales să fii dispus la versatilitate, la adaptare. Mai pe scurt, să ai mereu un AS în mâncă. Fie că e vorba de un gând, o idee, o faptă…nu contează. Marte din casa II – Capricorn face un aspect tensionat cu Mercur, larg (adică influența lui nu se resimte chiar așa dur) însă putem avea surprize interesante din partea lui Marte. Imaginea contează, pentru că adunăm să ne fie bine, adunăm din cauza unor anumitor lipsuri sau să adăugăm la ce avem deja. Nimic greșit, însă este important să ne punem talentele pe masă. Nu cred că a umbla cu „cioara vopsită” e o soluție în perioada asta. Acum decideți voi. Acolo unde există talente ascunse, valorificați-le, deoarece vă pot aduce un confort.

Pentru că vorbim de Scorpion, Venus conjunct cu Lilith, Marte și intrarea lui Mercur în Balanță vorbim și de multe emoții. Unele sunt constructive (pot deveni cele din partea lui Marte care să se transforme în: „ia stai așa, eu chiar pot și voi dovedi”) sau pot deveni destul de stresante. Se mai adaugă și un aspect constrângător venit de la Lună – regina emoțiilor din Săgetător care îmi spune rezumativ atât: învață cât mai mult din tot ce ți se întâmplă acum; ia totul ca pe o lecție și nu cădea examenul.  Și pentru că am mers cu gândul la lecții bine învățate am fugit cu ochiul la Saturn, iar el este în aspecte puternice (careu în T) cu Neptun și Nodurile Lunare, puncte foarte importante care vizează direct evoluția noastră în contextul unui trecut mai mult decât interesant.

Rezumând, eliberați tot ce se poate elibera, puneți în balanță avantajele și dezavantajele eliberării, dar și ale constrângerilor, bucurați-vă de un ceai și o discuție cu cineva drag și învățați din fiecare zi câte ceva. Vă va fi de folos. Să vă fie!

Advertisements

7 thoughts on “Mercur în Balanță: 7-24 octombrie – WOW sau BAU-BAU?

  1. Mulțumesc!

    Trimis de pe iPad-ul meu

    Pe 6 oct. 2016, la 19:35, Răzvan Danc a scris:

    > >

    Like

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s