De ce este important să poți ierta chiar dacă ți s-a greșit enorm?

A nu fi dispus să ierţi este un lucru îngrozitor pe care ţi-l faci ţie însuţi. Amărăciunea este ca şi cum ai înghiţi o linguriţă de otravă în fiecare zi. Se acumulează şi îţi face rău. Este imposibil să fii sănătos şi liber când te ţii legat de trecut.

Louise Hay: A nu fi dispus să ierţi este un lucru îngrozitor pe care ţi-l faci ţie însuţi

A ierta este dificil pentru atât de mulţi oameni. Toţi trebuie să depunem efort ca să putem ierta. Oricine are o problemă în a se iubi pe el însuşi este blocat în această zonă. Iertarea îţi deschide inima către iubirea de sine. Mulţi dintre noi poartă ranchiună pentru ani şi ani. Suntem convinşi că avem dreptate din cauza a ceea ce ne-au făcut. Suntem de fapt blocaţi în închisoarea resentimentului de a avea numai noi dreptate. Ajungem să avem dreptate. Nu ajungem însă niciodată să fim fericiţi.

01

Aproape că te pot auzi spunând: “Dar nu ştii ce mi-au făcut, este de neiertat”. A nu fi dispus să ierţi este un lucru îngrozitor pe care ţi-l faci ţie însuţi. Amărăciunea este ca şi cum ai înghiţi o linguriţă de otravă în fiecare zi. Se acumulează şi îţi face rău. Este imposibil să fii sănătos şi liber când te ţii legat de trecut. Incidentul a trecut de mult şi este încheiat. Da, este adevărat că nu s-au purtat bine. Oricum, s-a terminat. Poate simţi că dacă îl ierţi pe cel care ţi-a făcut rău este ca şi cum ai spune că ceea ce a făcut a fost ok.

Una din marile noastre lecţii spirituale este de a înţelege că fiecare face ce poate mai bine în orice moment dat. Oamenii pot face atât de multe cu înţelegerea, conştientizarea şi cunoaşterea pe care o au. Fără excepţie, oricine se poartă urât cu cineva a experimentat acelaşi lucru în copilărie: altcineva s-a purtat urât cu el. Cu cât mai mare violenta, cu atât mai mare durerea interioară şi cu atât mai mult se poartă urât. Acest lucru nu înseamnă că acest comportament al lor este acceptabil sau scuzabil. Oricum, pentru propria evoluţie spirituală, trebuie să înţelegi durerea lor.

Incidentul a trecut. Poate de mult timp. Eliberează-te de el. Permite-ţi să fii liber. Ieşi din închisoare şi păşeşte în lumina vieţii. Dacă incidentul încă continuă, atunci întreabă-te de ce ai o părere atât de proastă despre tine încât să accepţi asta. De ce stai într-o astfel de situaţie? Nu îţi irosi timpul încercând să reglezi conturile. Nu funcţionează. Ceea ce degaji întotdeauna vine înapoi la tine. Aşa că renunţă la trecut şi fă un efort pentru a te iubi pe tine însuţi în prezent. Atunci o să ai un viitor minunat. Acea persoană pe care îţi vine cel mai greu să o ierţi este cea care te poate învăţa cele mai mari lecţii. Când te iubeşti pe tine suficient de mult încât să te ridici deasupra vechii situaţii, atunci îţi va fi mult mai uşor să înţelegi şi să ierţi. Şi vei fi liber.

iertare

Iată câteva exemple de afirmaţii pe care le poţi spune pentru a ierta:

– Acum sunt în siguranţă să mă eliberez de toate traumele copilăriei mele şi să mă mut în dragoste.

– Ştiu că nu pot să îmi asum responsabilitatea pentru alţi oameni. Suntem cu toţii sub legea propriei conştiinţe.

– Iert pe toată lumea din trecutul meu pentru toate greşelile percepute. Mă eliberez de ele cu dragoste.

Sursă: Garbo.ro

 

Advertisements

21 thoughts on “De ce este important să poți ierta chiar dacă ți s-a greșit enorm?

 1. Așa este. Doar că mai este un aspect și mulți oameni, chiar dacă nu sunt conștienți de asta, se prevalează de el ca să nu ierte. Adică, să ierți pe cineva înseamnă să devii complice cu el… Probabil că din pricina asta sunt așa mulți oameni… neiertați.

  Liked by 1 person

 2. cred ca este normal sa scapi de problemele trecutului, sa ierti,cu sufletul dar de uitat nu poti uita ,atunci cum te eliberezi daca nu poti sa uiti cind iti amintesti ai o stare de nu stiu cum sa o descriu asa ca de regret ca ai fost acolo si ai prins un moment rau ,o lectie poate, nici timpul nu sterge si el doare cred ,ca sa te eliberezi ,trebuie sa faci o fapta buna sa fi împăcat cu sufletul

  Like

 3. Trebuie sa iertat ca si noi grasim nui om sa nu grăbească doar dumnezeu nu graseste asa sa lasam rautatea deoparte

  Like

 4. Eu cred totdeauna in adevarata esenta a lucrurilorcu toate ca uneori si eu am refuzat iertarea dar pana la urma am trecut peste aspectul nefericiri mele

  Like

 5. Imi pare rău pentru adepții acestei idei, dar nu sunt adepta iertării. Tocmai pentru că mă iubesc pe mine şi îi apreciez pe ceilalți, cu aceeaşi unitate de măsură, ca cea pe care mi-o aplic mie însămi. Dacă eu nu le fac lor ticăloşiile pe care mi le fac ei mie – de ce aş manifesta clemență?
  Nu fac un astfel de cadou, nemeritat, nemernicilor. Nu-l merită, nu-l prețuiesc şi nici eu nu merit să fiu exagerat de generoasă cu ticăloşii. Opinia mea! 😉

  Like

 6. Ok, deci cel care a gresit tebuie iertat desi desi a facut-o cu intentie. …unii nici macar nu-si cer iertare
  Dimpotriva, fac pe victimele. ..eu cred ca mai tare iti chinui sufletul,stiind ca ai iertat pe cineva care te calca in picioare cu buna stiinta…eu prefer sa evit, sa pastreze distanta…Dumnezeu il va ierta
  Daca va merita

  Like

 7. Daca v ati gandi ca poate ei va fac rau deoarece intr o alta viata voi ati fost cei care le ati facut la fel? Cum vi se pare atunci? Daca voi prin necunoasterea voastra generati sau ati generat acest rau? Nu credeti ca ar trebui sa iertati? Daca va deveniti constienti ca neiertand va imbonaviti ,voi cei care sustineti ca va iubiti?

  Liked by 1 person

 8. Din păcate,a ierta nu e egal cu a tolera.Daca atunci când ti se greseste grav,tu esti dispus sa ierti (si aveti dreptate,sa ierti este o dovada de iubire si te face fericit) iar cel ce te-a rănit nu se considera vinovat,atunci ce e de facut?

  Like

 9. Hristos a iertat pe Iuda si e clar ca Iuda nu a fost de acord cu ce avea sa se întâmple. Se spune ca a gresi e omeneste. A ierta e deasupra tuturor lucrurilor.

  Liked by 1 person

 10. Adica sa-i iertam pe poiliticieni si pe preoti pentru ca ne-au furat, pentru ca ne-au lasat fara servici, pentru ca au distrus industria romaneasca, pentru ca murim cu zile in spitalele romanesti. Aici bate pana la urma aceasta asazis porunca Dumnezeiasca. Datorita acestei iertari, poporul roman nu este in stare ca sa iasa in strada si sa sfarme puterea hotilor, puterea politicienilor care fura din plin fara nici un pic de jena. A ierta inseamna a ne lasa din plin furati in continuare. Iertarea este valabila in anumite cazuri in familie, intre prieteni, pentru lucruri minore, dar nu pentru lucruri care ne distrug pe viata. Iertarea se face numai in anumite cazuri

  Like

 11. pe cine sa ierti pe iliescu ,basescu ,nastase udrea e.t.c.care ne a distruns si santimentele fata de TARA.

  Like

 12. Nu stiu,nu pot sa port ura sau suparare pe cineva,am pierdut o casa si nu am urat aceea prs,din potriva m am rugat ptr ea ,iar bunul dumnezeu ma rasplatit …!

  Like

  1. ACEASTA ESTE ATITUDINEA CORECTA. PENTRU CĂ NOI OAMENII SUNTEM 99,999% ENERGIE ȘI INFORMAȚIE ȘI DOAR 0,001% MATERIE. SUCCES INTRU REALIZARE SI VIATA MINUNATĂ.

   Like

 13. Bine ai zis mai astrocerceta”tule”:))),d’asta am intrat la tine sa ma mai informez ca am epuizat in necunoasterea mea toata energia,sau aproape toata, ms pt articol. F fff bun. Interesant. Mi ai atras atentia si am mai citit si alte articole. Ms fain.

  Liked by 1 person

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s