Iubirea, armonia și pacea interioară

INTERVIU CU RĂZVAN DANC

Viața nu este chiar atât de grea precum unii o credem şi întotdeauna există lumină la capătul tunelului. Eu cred că mai mult ne influențează gândurile noastre, pentru că, dacă am fi mai pozitivi, nu am vedea totul atât de negru. Haideți să vedem în continuare ce spune Răzvan Danc, cum putem avea o viață mai frumoasă plină de pace şi iubire.

ÎNCETĂM SĂ NE MAI IUBIM?

Când îți dai seama că nu te mai iubeşti?

Din punctul meu de vedere, atunci când ai ajuns să te iubești pe tine ai pornit pe un drum de pe care nu te mai poți întoarce. Nu cred că te iubești și apoi încetezi să o mai faci. Am făcut liceul de matematică-informatică și am mâncat multă matematică spre bucuria mea și am înțeles că atunci când înveți să rezolvi o ecuație ai nevoie de practică și de exerciţiu.

Când ai înțeles și ai învățat formula nu o mai uiți și mereu vei știi să rezolvi exerciții de acel gen. Chiar și după zeci de ani, dacă te uiţi peste formulă și peste niște exemple vei știi din nou să faci exerciţii. Concret, este de lucru pentru a învăța să ne iubim pe noi. Nu cred că cineva renunță la acest sentiment după ce îl simte.

 

De ce apar dezamăgirile şi cum să treci peste ele?
Cele mai multe dezamăgiri apar din atașament și așteptări. Ele sunt strâns legate și foarte nocive. Atunci când te atașezi de cineva (și nu te iubești pe tine) începi să ai impresia că omul îți aparține și doar pentru că tu „îl iubești” el TREBUIE să îți fie alături, să te iubească, respecte etc. Pe când nu e deloc așa.

Exteriorul nostru este o oglindă foarte bine ștearsă. Vedem în cei din jur atât cât vedem despre noi. Așteptările se nasc din nesiguranță, neîncredere. Oricât de mult am vrea să credem că e normal să avem așteptări, nu e chiar așa normal. Mai ales atunci când ne facem rău.

img_4200

 

CONTACTUL CU SINELE DIVIN

Cum să fii în permanență în contact cu Sinele tău?
Atunci când stai în prezent, când ai încredere în tine și chiar îți amintești că vrei să fii în contact, ești. Sinele Divin nu este un concept abstract. Este cât se poate de real. Atunci când ai sentimentul și convingerea că totul va fi bine, indiferent de cum arată situația, tu recunoști practic puterea pe care o are Sinele tău. Noi suntem limitați, judecăm, avem un EGO puternic. Pe când Sinele nu e deloc așa – el mereu ne vrea binele și ne oferă exact ce ne dorim.

Atunci când îl tratăm cu neîncredere, alegem practic să mergem pe un alt drum. Marea dramă a zilelor noastre este aceea a lipsei de conectare cu Şinele. Suntem un fel de zombie care umblă să adune și uită de el. Mereu altcineva are prioritate în viața noastră. Pentru a fi și mai în contact cu Sinele Divin putem spune o afirmație: sunt conectat la Sinele meu Divin sau Mă simt în siguranță, deoarece știu că Sinele meu Divin mă călăuzește.

Este de asemenea suficient să închideți ochii, în prezent, să trageți aer în piept și să puneți mâna pe inimă. Sunteți deja acolo, în contact direct cu el.

 

Se poate ajunge iar la aceea Pace Interioară? Cum şi de ce mulți dintre noi am pierdut-o?
Pacea apare atunci când nu vrei să dovedești nimănui nimic, când ești  în contact cu tine, când te iubești. Pacea se simte foarte bine dimineața când te trezești, în primele cinci minute. Atunci ești calm, ești bine, te bucuri de o nouă zi. Apoi intrăm în „dramele” zilei. Ne punem măștile și ieșim afară.

Să ajungi la pace, mai întâi e necesar să renunți la acele măști care te încorsetează. Pe mine mă ajută foarte mult să îmi spun: ești un copil al lui Dumnezeu, totul este bine, ești conectat la Sinele Divin și lucrurile se vor așeza în așa fel încât să îți fie bine. Am început să fiu mult mai blând cu mine. Înainte mă „pedepseam” și nu îmi acordam răgaz să nimic. Și reprimăm. Eram o oală sub presiune.

Am învățat că e bine să plângi atunci când te doare, să lovești perne când ești furios (mare parte din modul în care Louise Hay a învins cancerul a fost prin eliminarea furiei – lovirea pernelor și țipatul). Mai aplic și alte tehnici. Concret nu este atât de tragic să mai decazi, însă contează cât de repede te ridici. Dacă stai trei zile supărat pentru că Ionescu nu ți-a oferit ce așteptai, este o formă de lipsă de respect pentru tine.

Te descarci, spui omului atunci pe loc ce ai de spus (cu iubire), ierți, spui o afirmație, asculți o melodie, vizionezi un film și te ridici. Nu te lăsa prea mult să fii nefericit. Cei mai mulți oameni au pierdut pacea atunci când au vrut să îi controleze pe alții. Suntem foarte buni să dăm indicații pentru alții.

Și eu am întâlnit mulți psihologi de ocazie, și eu am fost unul dintre ei când eram mai mic însă atunci când ni se întâmplă nouă ceva, acela este momentul în care contează reacția noastră.

img_4201

 

ATRAGEM CEEA CE GÂNDIM?

Ce ne poți pune despre interiorul şi despre exteriorul nostru? Este adevărat că atragem ceea ce gândim?

Da, întotdeauna atragem ceea ce gândim. Nici măcar nu realizăm asta. Universul este abundență pentru toată lumea. Cere și vei primi. Însă mare atenție cum ceri. Dacă te plângi, vei primi exact același lucru. Universul iubește oamenii recunoscători. Așa că în loc să zicem „nu mai vreau asta…” să spunem: „mulțumesc, Universului, lui Dumnezeu pentru ….” Spuneam că exteriorul este o oglindă a interiorului.

Ne vine foarte greu să acceptăm: cei din jur se comportă urât cu noi, ne jignesc, ne agresează și e doar responsabilitatea noastră?! Adevărul e că DA. Undeva în interior faci aceleași lucruri cu tine. Să nu uităm, cere și ți se va da.

 

Am observat foarte multă lume care citesc anumite articole de pe pagină ta ori a mea şi mă întreb oare pun şi în aplicare ceea ce citesc ori spun doar „mulțumesc”, „ai dreptate” şi atât?

Este alegerea fiecăruia ce face. Eu ofer o informație care mie îmi e de folos și cred că și lor. Dacă pun sau nu în aplicare, nu prea mai e treaba mea. Cei care pun au rezultate și mi-au confirmat. Chiar astăzi am primit un astfel de mesaj. Cei care doar citesc, își îmbogățesc vocabularul. Este timp pentru fiecare.

 

Cum să te iubeşti din nou?

Așa cum am zis, cred doar că e nevoie să învățăm să ne iubim. După acel moment nu mai pierdem iubirea. Poate doar scade sau o ascundem ca sub o grămadă de haine, însă ea nu mai dispare. În primul rând, e benefic să nu ne mai criticăm. Să fim mai blânzi cu noi, să ne asumăm trecutul și faptul că atât am putut face atunci, la acel moment.

După asta, să zâmbim mai mult. Să nu așteptăm motive, ci să o facem pur și simplu. Să ieșim în natură unde să putem vedea lucrurile mici. Îmi amintesc de un moment în care priveam apa cum curge și dintr-o dată m-a cuprins o bucurie de nedescris. Acolo nu erau nici bani, nici relația perfectă.

Doar apă. Lucrul cu afirmațiile este foarte benefic. Însă mai întâi e nevoie să scoatem tot gunoiul de sub preșul sufletului. Adică să dăm cărțile pe față: cine sunt, ce vreau de la viață. Nu poți pune afirmații benefice peste frustrări și supărări. Nu vor face altceva decât să bage mizeria sub preș.

Cel mai bine e să spunem STOP! Hai să vedem ce se întâmplă. Și abia apoi să punem afirmații. Mai mult de atât, și lucrul cu oglinda e foarte benefic.

img_4199

Ce ne poți spune despre gândurile noastre?

Ne creează realitatea. Omul devine ceea ce gândește.

Cum să fii în armonie cu tot ce este în jurul tău?

Prin a fi în armonie cu tine, în pace cu tine. Când ai început să te iubești descoperi pacea și implicit armonia. Și pentru că lumea e oglinda da: dacă tu ești în armonie, totul în jur devine așa.

Ce ne poți spune despre minunata Niculina Gheorghiță?

Niculina este maestrul meu. Exact așa o simt. O iubesc de la Sine la Sine și sunt convins că ne vom întâlni curând.

Mi-aş dori ca la final să ne povestești un fragment din ce ai citit şi să ne scrii ceva ce ţi-a plăcut.

Citesc destul de mult în ultima vreme. Uite, tot vorbeam de iubire, ce spunea Louise Hay în cartea Puterea este în interiorul tău:  „Dacă nu ești dispus să te iubești pe tine însuți astăzi, nu vei fi nici mâine, căci pretextul pe care îl invoci nu va dispărea peste noapte. De multe ori, el rămâne în vigoare zeci de ani, și mulți oameni părăsesc această viață fără să fi renunțat la el. Singurul moment în care te poți iubi fără nicio rezervă, în totalitate și necondiționat este cel prezent.”

Advertisements

3 thoughts on “Iubirea, armonia și pacea interioară

  1. Minunat!
    Pun in aplicare de ceva vreme toate cele ce ne-ai redat in articolul tau, si ma simt minunat! Viata mea s-a schimbat la 180 de grade.
    Multumesc lui Dumnezeu, si tie, Razvan, si Niculinei!

    Like

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s