CELE ŞAPTE LEGI ALE UNIVERSULUI EXPLICATE

Există şapte legi universale sau principii care guvernează tot ceea ce se petrece în Univers. Universul există într-o perfectă armonie cu următoarele şapte legi pe care le vom prezenta mai jos. Învăţăturile mistice, esoterice şi vechile secrete ale civilizaţiilor egiptene şi greceşti, precum şi cele indiene, care datează de peste 5000 de ani, toate atestă existenţa acestor şapte legi fundamentale, ce nu pot fi ocolite de nimeni. De îndată ce vom înţelege aceste legi şi ne vom alinia interior cu aceste legi fundamentale, vom trăi experienţa schimbărilor în fiecare domeniu al vieţii noastre, dincolo de ceea ce am putut vreodată să ne imaginăm.

001

Primele trei dintre cele şapte legi sunt Legile fixe, eterne, ceea ce înseamnă că sunt absolute şi nu pot fi modificate sau depăşite. Acestea au existat dintotdeauna şi vor exista întotdeauna. Celelalte patru legi sunt legi tranzitorii, maleabile, ceea ce înseamnă că acestea pot fi folosite într-un mod mai eficient pentru a-ţi crea realitate ideală.  Scopul fiecăruia dintre noi este acela de a stăpâni fiecare dintre cele şapte Legi Universale, că mai apoi să ajungem la nivelul la care vom putea transcede cele patru legi tranzitorii.

  1. Legea Mentalismului (fixă)

Prima dintre cele şapte Legi Universale ne spune că “totul este în mintea noastră – Universul este mental”. Tot ceea ce vedem şi experimentăm în lumea noastră fizică îşi are originea în domeniul invizibil, mental. Aceasta este legea care ne spune că există o singură Conştiinţă Universală şi o singură Minte Universală, originea manifestului. Toată energia şi toată materia, la toate nivelurile, este creată şi este subordonată Minţii Universale. Mintea ta face parte din Mintea Universală. Realitatea ta este o manifestare a minţii tale. Aceasta este adevărata putere a minţii tale.

 

  1. Legea Corespondenţei (fixă)

A doua Lege Universală ne spune: “Precum sus, aşa şi sus. Precum sus, aşa şi jos.”. Acest citat implica faptul că există o “armonie, un acord şi o corespondenţa între cele două”,  între tărâmurile fizice, mentale şi spirituale. Nu există nicio separare, deoarece totul în Univers, inclusiv tu, cel care citeşti aceste rânduri, provii dintr-o din aceeaşi sursa, la fel ca tot ceea ce există. Totul este unul singur. Pe pereţii Templului lui Apollo din Delphi, Grecia, există o scriere antică ce face referire la această lege a corespondentei: “Cunoaşte-te pe tine însuţi şi vei cunoaşte toate tainele Zeilor şi ale Universului”.

maxresdefault

  1. Legea Vibraţiei (fixă)

Cea de a treia dintre cele şapte Legi Universale este cea care ne atrage atenţia că, în Univers, “nimic nu este static, totul se mişcă, totul vibrează”. Aceasta este legea care ne spune că “întregul Univers este o vibraţie”. Ştiinţa a confirmat de curând această lege. Noi, oamenii, inclusiv dumneavoastră, suntem energie pură care vibrează la frecvenţe diferite.

Axiomă “energiile asemănătoare se atrag”, cea pe care se bazează Legea Atracţiei, are ca fundaţie de baza această lege. Tot ceea ce experimentăm cu ajutorul celor cinci simţuri este transmis prin vibraţii. Acelaşi lucru este valabil şi în planul mental. Gândurile tale sunt vibraţii, emoţiile tale sunt vibraţii, iar ceea ce este şi mai interesant este că poţi să înveţi să-ţi controlezi aceste vibraţii cu ajutorul voinţei tale. Aceasta este adevărata putere a gândirii tale.

 

  1. Legea Polarităţii

Potrivit celei de a patra legi “totul este dual, totul are polarităţile sale, fiecare lucru are perechea sa de  contrarii; contrariile sunt identice în natură, dar diferite în grad”. De asemenea, aceasta este prima dintre cele şapte legi tranzitorii sau transcedentale. Lucrurile, ce păr în aparenţă a fi opuse, în realitate sunt de fapt două extreme ale aceluiaşi lucru. De exemplu, căldura şi frigul par a fi opuse la prima vedere, dar în realitate grade diferite ale aceluiaşi fenomen. Acelaşi lucru este valabil şi pentru dragoste şi ura, război şi pace, pozitiv şi negativ, bine şi rău, da şi nu, lumina şi întuneric. Puteţi să vă transformaţi propriile gânduri de la ură la dragoste, de la frică la curaj prin ridicarea conştientă a vibraţiilor voastre. În anticele învăţuri Hermetice această lege este denumită Arta Polarizării.

Transcendenta acestei legi: Acest principiu al dualităţii poate să pară foarte real în viaţa dumneavoastră, dar acesta funcţionează doar în planul fizic şi psihic, nu şi în cel spiritual, unde totul este unul şi acelaşi. În Bhagavad – Gâţa se spune că “Dumnezeu este deasupra polarităţilor”. Simţindu-ne sufletul din spatele fiecărei situaţii, fiecărui gând, chiar şi în situaţiile care par a decurge într-un mod negativ, ne putem ridica deasupra acestei legi.

Consciousness

  1. Legea Ritmicităţii

A cincea dintre cele şapte Legi Universale ne spune că “Totul curge, în exterior şi în interior; totul are mareele sale, toate lucrurile se ridică şi cad; mişcarea pendulului se afla în toate aspectele Universului; măsura mişcării din dreapta este aceeaşi cu cea din stânga; totul are un ritm propriu.” Aceasta este cea de a doua lege mutabila a Universului. Această lege susţine ideea potrivit căreia legea pendulului guvernează toate aspectele Universului. Acest principiu poate fi observat privind valurile oceanului, în căderea şi dezvoltarea celor mai mari imperii, în ciclurile de afaceri, în succesele şi eşecurile personale. În conformitate cu această lege, atunci când ceva ajunge la apogeu, atunci, reversul se face simţit, până în momentul în care mişcarea totală a acestuia a fost complet inversată, moment în care procesul se repeta din nou.

Transcendenta acestei legi: Pentru a ne ridica deasupra acestui principiu, al pendulului, trebuie să devenim conştienţi de începutul subtil al mișcărilor în oricare dintre eforturile noastre, fie că dorim să ne îmbunătăţim situaţia financiară sau starea de sănătate. Când simţiţi că puterea acestei legi va trage înapoi, nu deveniţi descurajat sau temător în fata aceşti situaţii. În timp, perseverenta ta va fi recompensata iar mişcările negative îşi vor pierde din putere.

 

  1. Legea Cauză – Efect

A şasea lege dintre cele şapte este Legea Cauza – Efect, care spune că “Fiecare cauză are efect, orice efect are o cauză”. În conformitate cu această lege, orice efect pe care-l puteţi observa în lumea interioară sau exterioară are o cauză foarte specifică, care îşi are originea în lumea exterioară sau în cea interioară. Fiecare dintre gândurile, cuvintele sau acţiunile noastre stabileşte un efect specific, care se va materializa în timp. Pentru a deveni cârmuitorii destinului nostru, trebuie să învăţăm să ne stăpânim mintea.

Intenţiile tale se materializează imediat: Această lege îşi găseşte aplicarea în toate cele trei planuri: spiritual, mental şi fizic. Diferenţa este aceea că, în plan spiritual cauza şi efectul se petrec instantaneu, astfel încât acestea par inseparabile. În timp ce, în cazul celorlalte două planuri, iluzia timpului şi a spaţiului crează un decalaj între cauza şi efect.

universe-backgrounds1

  1. Legea Genului

A şaptea lege spune că “Genul se afla în tot ceea ce este, orice lucru funcţionează fie după principii masculine, fie după principii feminine.” Această lege mutabila este evidentă în cazul oamenilor şi nu numai. Poate fi observată şi în cazul plantelor, mineralelor, electronilor şi polilor magnetici, pentru a enumera doar câteva. Totul şi toate lumea conţine atât elemente feminine cât şi elemente masculine. Printre expresiile exterioare ale calităţii feminine sunt dragostea, răbdarea, intuiţia şi blândeţea în timp ce calităţile masculine sunt energia, încrederea în sine, logica şi intelectul.  În fiecare femeie se afla calităţile latente ale unui bărbat şi în fiecare bărbat se afla calităţile latente ale unei femei. Atunci când vei înţelege această lege, vei înţelege ce înseamnă cu adevărat să fii complet.

Legea Atracţiei ca parte a ecuaţiei: Veţi observa că Legea Atracţiei nu face parte din cele şapte Legi Universale în mod specific. Cu toate acestea, acest fapt nu-i diminuează din importanţă sa, ci mai degrabă evidenţiază că Legea Atracţiei este fundaţia de bază a celor şapte Legi Universale prezentate mai sus.

 

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s