Mercur în Gemeni, Neptun retrograd în Pești și Luna în Balanță

Ziua de 13 iunie este destul de aglomerată din punct de vedere astrologic. Luna își continuă drumul prin zodiac și ajunge în Balanță, Mercur lasă în urmă zodia Taurului și revine acasă în Gemeni, iar Neptun incepe mersul retrograd în Pești.

Să le luăm pe rând, cu atenție și interes:13 iunie

  1. Luna în Balanțăla fiecare aproximativ două zile, frumoasa Lună trece într-un nou semn zodiacal. Luna intră în zodia Balanței la ora 2:33, iar Ascendentul momentului este în zodia Taurului. Atât Balanța cât și Taurul sunt guvernate de Venus, planeta iubirii, a frumosului și a norocului (mic, dar necesar). Casa-vedetă este printre altee a creativității, a iubirii, a copilului.Luna în Balanță ne aduce în vizor nevoia de mai mult echilibru, de a privi mai obiectiv lucruile care ni se întâmplă. Mai mult de atât, energia care vine dinspre Taur ne ajută să nu cedăm atât de ușor, mai ales atunci când în joc se află lucruri care nouă ne creează siguranță din anumite puncte de vedere. Mai este de menționat și faptul că ne putem confrunta cu o indecizie cu privire la ceea ce urmează să facem.Dinspre Taur primim senzația de mulțumire (mai ales dacă suntem în zona de confort), pe când Balanța – semn de aer, cardinal, ne îmbie spre nou, spre mai mult, spre evoluție. Cât timp facem lucruile cu iubire și cu discernământ, nu are ce să meargă rău, nu? La momentul intrării în Balanță, Luna formează un aspect pozitiv cuMercur poziționat în casa I – a personalității, a imaginii de sine(proaspăt intrat în Gemeni, dar despre asta vorbim imediat). Să înțelegem și să acceptăm ideile venite din interior care au legătură cu propria evoluție.Dacă este cazul, să nu ne grăbim, ci să punem lucrurile cap la cap pentru cea mai bună soluție. Ele există. Să vedem și partea plină a paharului, acolo unde există dizarmonie, mai ales legat de parteneri sau relații cu copiii. Pentru mine, perioada în care Luna tranzitează Balanța este foarte prielnică pentru a te regăsi, a recăpăta controlul vieții tale, iar în acest caz al relației tale. Mercur poate ajuta la comunicare. Mai mult de atât, ne poate ajuta să înțelegem unde, de ce și mai ales cum putem lucra la propria persoană astfel încât și cei din jur să se bucure de prezența noastră. Cu cât mai devreme ne asumăm responsabilitatea pentru ceea ce suntem, cu atât mai ușor ne putem salva relațiile.Dacă ele nu merg, este și vina noastră, iar Luna în Balanță, combinat cu Mercur și ascendentul în Taur nu văd de ce nu ne poate face mai deschiși spre schimbare, de dragul a ceea ce am creat. Da, poate interveni puțină încăpățânare de forma: „eu am dreptate”, „eu am făcut totul, dar cine să vadă sau să aprecieze.” Cu toate astea, acolo unde există voință, lucruile se pot ameliora și chiar vindeca.
  2. Mercur în Gemeni: cu o oră mai devreme, mai exact la ora 1:23 (ador secvențele acestea numerice) Mercur – planeta comunicării, a relaționării și a rațiunii, ajunge acasă, în Gemeni unde stă până spre sfârșitul lunii. Ascendentul momentului este în Berbec, iar casa aflată în prim-plan este casa a-II-a, a banilor și a talentelor ascunse. Evident că primul gând care mi-a venit în minte a fost: „dacă ești talentat, acum e momentul tău să te afirmi.”De ce nu ai face-o? Berbecul e dornic de aventură, e plin de vitalitate și cu multă putere, casa II vizează talentele și banii câștigați din muncă, iar Mercur în Gemeni te transformă într-un comunicator foarte bun. Practic, nu ai nevoie de nicio echipă de PR în spate. Sunt avantajate și zodiile Fecioară, Balanță, Săgetător, Vărsător și Pești. Gemenii sunt semne mobile, orientate și ele spre progres și mult mai adaptabile decât Taurii, de exemplu. Berbecul este un semn de foc, cardinal – plin de pasiune și nu are nevoie de multe cuvinte pentru a-l convinge că „asta e aventura vieții lui.” Totuși, înainte de a porni la drum, să ne asigurăm că ceea ce vrem să facem este ceea ce ne și dorim.În caz contrar, pe cât de puternic este focul, pe atât de repede se stinge dacă nu e întreținut. Tipic pentru Berbec, nu-i așa? Le place să facă lucruri noi, dar când ajung să se plictisească sau să nu se mai simtă motivați, merg spre altceva. Este o perioadă benefică pentru cei care caută o formă de a evada din monotonia vieții lor. În ultima vreme, primesc tot mai multe mesaje în care mi se spune „nu fac ce îmi place, vreau o schimbare.” Ei bine, dacă e vorba de a-ți urma pasiunile, perioada 13-30 iunie este nemaipomenită pentru temelie. Gemenii și Berbecii rezonează, aerul ajută focul să se manifeste.Ideile venite dinspre Gemeni, cumulate cu energia vitală, cu îndrăzneala și hotărârea Berbecilor este cocktail-ul care vă poate schimba viața sau cel puțin vara. La momentul intrării în Gemeni, Mercur realizează doar aspectul de trigon cu Luna din Fecioară (la acel moment) plasată în casa VI. Un bun semnal că nu este nevoie să fim în totalitate independenți, că putem fi team-player sau măcar să ascultăm din sfaturile colegilor în care avem încredere. Fecioara ne îndeamnă să lucrăm cu „mâinile curate” – să evaluăm și să nu ne aruncăm cu capul înainte, pentru că ne putem lovi de ziduri. Viabilitatea este foarte importantă. Deși tentația poate fi foarte mare, presiunea v.s dorința de a evada din monotonie la fel de puternică, nu luați decizii decât după ce sunteți 101% convinși că e drumul bun.Nici Berbecii și nici Gemenii nu vor să stea prea mult în meditație, dar pentru a evita dezamăgirea, gândiți rațional înainte de a semna sau acționa. Garantat prezența Lunii în Balanță va ajuta.13 iunie1
  3. Neptun retrograd în Pești: facem un scurt salt în timp și ne oprim în jurul orei 23:40 când Neptun începe mersul său aparent retrograd în Pești. Ascendentul momentului este Vărsător, iar casa în care se află Neptun este cea care are în vizor banii și talentele noastre, deci casa în care se află și Mercur la momentul intrării în Gemeni. Neptun este planeta iluziei și a deziluziei, a căutării dincolo de limite, în adâncul sufletului, dincolo de ceea ce minte afirmă ca fiind corect, coerent, normal.Peștii au o legătură magnifică cu Divinitatea, sunt spirituali, plini de compasiune și iubire universală. Chiar se sacrifică atunci când nu este cazul, doar pentru a le fi bine celor din jur. Până în luna noiembrie, când Neptun încheie retrogadarea în Pești, avem nevoie de foarte multă vindecare interioară. Este un răstimp foarte benefic pentru toți cei care vor să se cunoască mai bine, să își descopere limitele și limitările. Neptun în Pești, conjunct cu Nodul Sud vine și ne pune în fața noastră o groază de oglinzi. Ceea ce am discutat mai sus, despre evoluție, schimbări pot fi parte a acestui proces de vindecare.Mai este nevoie și de vindecarea și chiar armonizarea relațiile cu NOI, dar și cu banii. Nu vă fie teamă de bani, nu îi disprețuiți, deoarece și ei cuantifică energii de care mai devreme sau mai târziu ne vom „bucura.” Fiecare primește după sufletul lui, spune o vorbă înțeleaptă. Acum este momentul să ne asumăm toate astea și evident, să începem lucrul cu noi pentru a putea merge mai departe. O chestiune sufletească vindecată o dată, nu se cronicizează. Chiar dacă uneori lasă niște „semne de bună purtare”, au rolul de a ne înțelepți. Să acceptăm această provocare. Rugăciunea, meditația, comunicarea cu Divinitatea este un bilet la clasa I, să zicem, pentru
    vindecarea tuturor celor de mai sus.Primul pas în drumul vindecării este, desigur ACCEPTAREA. Fără acceptare, oricâte retrogadări trec peste noi nu vor face altceva decât să pună sare pe rană. Comuniunea cu Dumnezeu prin prisma Peștilor poate fi văzută bi-dimensional: pe de o parte ca o binecuvântare, iar pe de altă parte, pentru aceia care se află pe partea distructivă a vieții lor, departe de Nodul Nord, ca o pedeapsă. Nu puține vor fi momentele în care ne vom certa sau supăra pe Dumnezeu. Și atunci revin, dacă nu accepți că ai o problemă de vindecat, cu ce e vinovat Dumnezeu că suferi?În momentul retrogradării este activ un careu în T cu focar Saturn – judecător, profesor, cel care care vine și te ascultă lecția. Pe alocuri poate fi comparat sau confundat cu Dumnezeu. Acțiunea lui? În casa prietenilor, a oamenilor care ne protejează. Vom învăța să apreciem oamenii de lângă noi, să le tratăm vorbele cu mult mai mult respect. Vom învăța! Săgetătorul este deschis spre noi moduri de a privi viața și de ce să refuzăm asta? Jupiter în Fecioară poate aduce foarte mult noroc, foarte multă vindecare (pe alocuri și medicală) dacă suntem dispuși să facem lucrurie așa cum trebuie sau cu „mâinile curate” așa cum spuneam despre filosofia de a acțiune a Fecioarelor. Să nu uităm că vorbim despre casa VIII (acolo unde e plasată Jupiter) – o casă a morții și a renașterii, a sexualității și a reinventării, a moștenirilor – în acest caz de ce nu spirituale. Pentru că tot ceea ce spunem revin mai devreme sau mai târziu la noi, la fel ca o moștenire. Să lucrăm să fie una de abundență, nu de suferință.Acțiunea lui Neptun retrograd vine să mai liniștească exuberanța venită de la Mercur, Lună, Berbec și de ce nu Balanță. Chiar și așa, Ascendentul momentului să nu uităm că este în Vărsător – semn de aer, fix, pregătit pentru nou. Deja are bagajele făcute și abia așteaptă să intre în acest joc al vindecării. Energia lui poate să facă lucrurile să nu arate deloc dramatice. Și până la urmă, cine nu a practicat terapia prin râs, dans sau muzică? Cine spune că prietenii (cei pe care te poți baza și îi poți numi astfel) nu îți pot fi apropiați în orice moment dificil?

    Iată cum Dumnezeu, Universul nu ne dă niciodată mai mult decât putem duce. Lecția lui Saturn este să nu subestimăm niciodată puterea și vorba unui om care ne vrea binele. Iar dacă nu înțelegem asta, vom avea ocazia să învățăm.

            Vă doresc să aveți o zi minunată, plină de rezultate notabile în cartea vieții.


1

Advertisements

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s