10 iulie: Luna în Taur

În 9 iulie, în jurul orei 23, Luna a pășit în semnul Taurului, semn în care se află în exaltare. Exaltarea este zodia în care o planetă se simte amplificată și care se armonizează cu influxurile zodiei respective.

Sursa: wallpaperswide
Sursa: wallpaperswide

Taurul este o zodie senină, calmă, stabilă, metodică, răbdătoare, constantă, generoasă, senzuală, afectivă și moderată. În același timp este caracterizată și de indulgență, încăpățânare, lăcomie, pasivitate, posesivitate, perseverență și pe alocuri obsesie. Un rol important în viața oricărui Taur îl reprezintă banii, dar mai ales siguranța materială a zilei de mâine. Sunt persoane posesive, care știu să pastreze ceea ce cred că li se cuvine. Taurii au un puternic impuls de a-și clădi siguranța și se dovedesc a fi buni investitori, bancheri și contabili. Sunt semne de pământ și mai sunt fixe. În consecință, nativii acestei zodii sunt naturi profund practice și realiste. Taurul guvernează casa II – a domeniului financiar.

Caracteristicile de mai sus nu sunt doar ale nativilor Taur. Într-o temă natală (astrogramă) fiecare dintre noi are zodia Taur într-un sector al vieții. În acel sector se manifestă puterea zodiei; poate fi cel financiar, cel emoțional, al relației cu familia sau cu colegii de la muncă. În orice zonă ar fi încadrat trebuie să înțelegem că acolo se manifestă o oarecare tendință de posesivitate, de atracție pentru câștiguri, dar și stabilitate și grea putere de schimbare. Fiind un semn fix, este responsabil cu ancorarea influxurilor energetice. Semnele cardinale (Berbec, Rac, Balanță, Capricorn) sunt cele care aduce începutul unui nou anotimp, semnele fixe (Taur, Leu, Scorpion, Vărsător) sugerează mijlocul anotimpului, atunci când totul este stabil, iar în final semnele mutabile (Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești) ultima perioadă a anotimpului, atunci când se face tranziția de la o perioadă la alta. Bineînțeles, fiecare are calitățile și defectele lor, dar repet – fiecare dintre noi avem toate aceste semne pe harta natală. Pentru a cunoaște mai bine harta voastră natală, vă aștept cu căldură să luăm legătura, detalii AICI.

            Luna, sau Copilul interior reprezintă reacția noastră afectivă primară în fața vieții și maniera în care ne manifestăm instinctiv față de ce ne înconjoară. Ea este precum o carte de istorie a sufletului nostru unde găsim toate poveștile, temerile, emoțiile, dar și bucuriile vieții. Guvernează zodia Racului, o zodie de apă aplecată spre viața de familie, din interiorul căminului. Nativii Rac sunt unii dintre cei mai sensibili din întreg zodiacului. Această zodie este practic o legătură, o poartă către trecutul nostru, spre rădăcini. Luna simbolizează tot ce ține de latura senzitivului și a subtilului și are una dintre cele mai puternice influențe în viața noastră cotidiană.

Mai mult de 80% din ce suntem noi ca ființe reprezintă apă. Iar Luna, știm cu toții că are o legătură directă cu apa – exterioară prin intermediul fluxului și a refluxului (pe care îl formează) și interioară prin fluctuațiile de sentimente pe care le trăim. Poziționarea Lunii în semnul Taurului este una dintre cele mai pozitive, iar în următoarea perioadă lucrurile par să meargă foarte bine. Din Taur va trece în Gemeni unde va accentua modul în care raționăm lucrurile, pe unde le vom trece înainte: creier sau suflet, ca să ajungă în domiciliul său, în Rac acolo unde se află în prezent și planeta Mercur. Despre toate aceste evenimente vom discuta la momentul potrivit.

La momentul intrării Lunii în Taur, casa II a fost cea care a ieșit în față, exact casa guvernată de Taur și de Venus (guvernatoarea Taurului) situată foarte aproape de cuspida casei VII, în conjuncție evidentă cu Jupiter care se află în casa VI, deci sunt acoperite două domenii importante de viață. Ambele au legătură cu relațiile parteneriale și cele de la locul de muncă, cu relația cu partenerul de viață și sănătatea, iar de cele mai multe ori problemele în aceste domenii pleacă de la BANI.

Deci, este o perioadă foarte prielnică în care vom avea susținere financiară din cam toate părțile și vom reuși să ne remediem toate problemele pe care le aveam și dacă nu aveam (foarte bine!) ne îmbunătățim existența. Stăm foarte bine și la domeniul comunicării, reușind să empatizăm cu cei din jur, să transmite emoție, să percepem emoție, dar trecute oarecum prin filtrul obiectiv al gândirii nu cel subiectiv. Oportunitățile sunt la tot pasul în această perioadă, așa că profitați.

Vom sta foarte bine în poziția de lider, dar cu mare atenție la faptul că există o inconjuncție între Lună și Saturn, iar urcările pe scara socială care nu sunt făcute dupa niște reguli clare (sau merite evidente) se vor solda cu dureroase căderi. Există putere, dar nu o folosiți în folos personal, ci mai degrabă colectiv (în interes de serviciu) și atunci lucrurile merg așa cum vă doriți. Luna este în trigon cu Pluton, deci o rațiune foarte organizată, știți exact care sunt domeniile care au nevoie de atenție și cum trebuie oamenii susținuți pentru a da randament maxim.

Advertisements

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s