3 IULIE: ADEVĂRUL ESTE ÎNTOTDEAUNA LA MIJLOC

Sper că Luna Plină de ieri din Capricorn v-a adus doar spor și bucurii. Țin să reamintesc faptul că, din punct de vedere astrologic, Luna Plină este caracterizată de opoziția care se realizează între Soare și Lună, iar Luna Nouă de conjuncția între cei doi Luminatori.

Sursa: wallpaperswide
Sursa: wallpaperswide

Astăzi este o zi de tranziție aș spune, deoarece Luna se mai află în prima parte a zilei în semnul Capricornului, urmând ca în jurul orei 15 să intre în semnul Vărsătorului. Ascendentul momentului este în zodia Balanță având pe Venus (stăpânul semnului) conjunct cu Jupiter în casa a-X-a, o casă destinată carierei în special. În privința relațiilor la locul de muncă lucrurile merg din bine înspre mai bine, întrucât există sprijinul din partea unor persoane mai bătrâne sau cu o mai multă experiență/vechime în cadrul companiei, dar trebuie acordată o atenție specială schimbărilor necontenite în domeniul opiniilor.

Prezența Lunii în Vărsător aduce popularitate și ajută ideile, în special cele inovatoare sau revoluționare, să prindă contur, să încingă imaginația tuturor celor care se află în poziția de a le materializa. Nu sunt excluse și călătoriilor pe distanțe scurte în interes de serviciu. Trebuie să fiți deschiși la astfel de propuneri.

Se mai concretizează în această perioadă două aspecte extrem de benefice pe care conjuncția Venus – Jupiter le face cu Mercur – planeta comunicării, printre altele. Capacitățile de exprimare și cele de comunicare sunt foarte puternice și benefice. Nu ne lipsește nici intuiția și inspirație, iar persoanele pe care încercăm să le cucerim, pot fi seduse mai ușor de muzicalitatea vorbelor noastre. Optimismul este la el acasă și toleranța de asemenea. Învățăm pe zi ce trece să trăim în armonie cu cei din jurul nostru, chiar și cu cei care ne displac, iar lucrul acesta merită aplaudat.

Dacă se vor ivi schimbări bruște, care să aibă un impact major asupra vieții profesionale (cu toate implicațiile acesteia), nu încercați să găsiți vinovați externi. Nu în afara voastră este problema. În momentul în care accepți să trăiești într-o situație în care te complaci, dar nu te avantajează, nu te face fericit este strict o problemă de alegere. Oamenii fac compromisuri din diverse motive, dar de prea puține ori și le asumă. Dacă aveți impresia că lucrurile nu merg așa cum vă doriți și că e nevoie de o schimbare, e prea posibil să fie chiar nevoie de această schimbare. Recurgeți la ea și vedeți ce va ieși. Oricum, mai rău nu poate fi. Acționați cu băgare de seamă, iar planeta Mercur cu al său spirit rațional vă este la îndemână.

Poate exista un „inamic”, dar și în acest caz este o modalitate de a privi lucrurile. Uranus realizează un trigon cu conjuncția Venus – Jupiter și chiar dacă este un aspect separant, care urmează să dispară zilele viitoare – tot are efect asupra tuturor. Fiind în Berbec, un semn cardinal și „lovind” într-un semn de foc, fix poate să ajute la eliminarea acelei senzații de apartență veșnică într-un loc pe care semnele fixe, în special Taurul tind să le aibă. Oferă sprijin, curaj și initiativă, dar doar acelora care cu adevărat au un plan bine făcut, își calculează fiecare pas cu atenție și nu se hazardează doar pentru a vedea ce-o mai fi. Aceia care știu să folosească energia lui Mercur, au bineînțeles succes. Să se înțeleagă clar: nu spun că influența lui Uranus e nefastă, din contră; subiliniez doar că e nevoie să gândim bine următoarea mutare, mai ales când vine vorba de viața noastră „publică.”

Dacă a venit vorba de Mercur, mai pot adăuga faptul că prietenii, oamenii care ne sunt alături din exterior necesită puțin mai multă atenție, mai multă comunicare nu ar strica. Există anumite blocaje sau tensiuni, lucruri nerezolvate care tind să se acutizeze, iar în viitorul apropiat vor „exploda”, așa că rezervați-vă puțin timp și pentru ei și eventual întrebați-i chiar voi ce mai fac? Poate apărea tendința de a fi criticați, de a ni se scoate la iveală toate defectele și vom ajunge să ne întrebăm de ce tocmai cei pe care îi iubim ne atacă? Pe de altă parte, unii vor decide că este momentul să renunțe la vechiile prieteni, să își vadă de drumul lor. Pare din această schimbare, o decizie aparent luată la rece, având toate datele problemei pe masă. Dacă acest lucru rezolvă problemele – poate fi luat în calcul. Oricum, nu luați decizii până nu consultați și partea adeversă, deoarece întotdeauna adevărul este undeva la mijloc.

Un alt aspect demn de luat în seamă, care începe să își facă efectul, dar va avea maximul zilele viitoare este reprezentat de un careu între Jupiter – Marele benefic și Saturn – Marele malefic. Axa vizată, în momentul formării aspectului este IV (cămin, familie, mamă) – XII (sacrificii, probleme, sănătate precară, spitale etc – să nu dramatizăm semnificația acestei case). Aspectul de careu este unul dinamic și ne pune la treabă de cele mai multe ori. Nu aș vrea să numesc aspectele dinamice ca fiind tensionate sau negative, deși pentru o percepție clară a semnificației se recurge la un astfel de limbaj.

O corelație între benefic și malefic (nu există planete benefice sau malefice, dar asta e o altfel de discuție) într-un aspect dinamic ne poate indica faptul că va fi mai greu să razbatem, lucrurile vor veni mai încet sau deloc, amânari și anulări. Mai este caracterizat aspectul și de încăpățânare, inhibiție, frustrare și probleme legate de mediul în care trăim care pot degenera și pot ajunge într-o fază cronică. Dacă raportăm casa XII la nivel sufletesc, cu aceleași semnificați ca în plan fizic, înțelegem că situația pe care o trăim nu mai poate continua așa. Problemele care se nasc în cămin, problemele cu părinții (în special cu mama) sau cu persoanele care au intrat în viața noastră odată cu revenirea lui Saturn în Scorpion (în mersul său retrograd), trebuie rezolvate odată pentru totdeauna. Prin simplul fapt că Venus se alătură „luptei” putem găsi formule plăcute de a rezolva lucrurile – vorbe calde, frumoase și argumente solide (Mercur în sextiul cu Venus) dar care nu sunt transmise într-o formă rigidă care ar putea supăra și înrăutăți situația. Același aspect îl realizează și Venus (tot careu cu Saturn) și ne atrage atenția cu privire la modul în care alegem să ne manifestăm sexualitatea, să o exprimăm. Atenție la energia care se pierde în nebuna goană după plăceri și la riscul de adulter și infidelitate.


Ai o întrebare la care nu găsești un răspuns clar? Vrei să afli mai multe despre personalitatea ta? Trimite un email la astrocercetas@gmail.com sau CLICK AICI împreună cu: numele, data, ora și locul nașterii tale + întrebarea la care îți dorești răspuns, iar eu îți voi răspunde în cel mai scurt timp GRATUIT.

Advertisements

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s