24 IUNIE: MARTE ÎN RAC, LUNA ÎN BALANȚĂ

Ziua de 24 iunie începe cu un trigon format între Soare și Neptun retrograd din Pești. Aspectul aplicant dintre cele două sugerează că în perioada următoare ne vom bucura de o imaginație puternică, inspirație și talente artistice, iar aceste calități ne vor fi de folos mai ales în mediul profesional.

Sursa: wallpaperswide
Sursa: wallpaperswide

Un mix excelent între abilitatea de a comunica, de a exprima un gând sau o idee și acest trigon este cam ceea ce aveam nevoie pentru a restabili armonia pe care unii am simțit că o pierdem. Desigur, putem folosi aceste calități în absolut toate domeniile în care simțim că avem nevoie de puțină revigorare, poate chiar în interiorul căminului, unde se prea poate să simțim că s-a instalat monotonia. Este o perioadă foarte benefică pentru a asculta tot ce vine din interior, care ar putea potența exteriorul. Să nu ignorăm faptul că Neptun este în mers aparent retrograd în Pești, iar asta înseamnă că trebuie să avem o conduită morală foarte înaltă pentru  a rezista tentațiilor care ne ies în cale.

Nu este lucrul cel mai ușor, dar nici imposibil de atins. Tot ce trebuie să facem este să dozăm amplitudinea cu care exprimăm ceea ce gândim. Oricum, în acest moment majoritatea aspectelor ne îndeamnă să scoatem la suprafață „copilul” din fiecare. Acel copil care întotdeauna are o idee nouă, care se împiedică și se ridică imediat și continuă să alerge. Trigonul format Jupiter și Uranus în două semne de foc ne va da puterea de a sparge barierele plafonării și ne îndreaptă de ce nu spre a ne reconstrui identitatea. Pentru unii această identitate treburie doar vizualizată-acceptată, deoarece ea există de ceva timp.

În jurul orei 9, Luna intră în Balanță, o zodie care este stăpânită de aceeași planetă cu zodia în care Luna este în exaltare (Taur – Venus), așa că nu se simte deloc rău aici, iar ascendentul momentul este în Leu în care se află Venus conjunct cu Jupiter. Deci veselie, stare de bine, empatie, relații bune cu cei din jurul nostru. Și totuși nu aș ignora conjucția Lunii cu Lilith și cred că undeva în plan subtil există anumite regrete, dubii, neînțelegeri. Per-total lucrurile ar trebui să tindă spre echilibru, doar că și noi mai avem un aport în înclinarea talerelor.

Este posibil ca acesta să fie drumul pe care trebuie să apucăm, poate așa se restabilește un echilibru între ceea ce suntem și ceea ce arătăm. Nu mai este momentul să acționăm dintr-un impuls „nebunesc”, ci mai degrabă să gândim mai profund problema, să o vedem în ansamblul ei, să punem în balanță atât avantajele cât și dezavantajele unei acțiuni. Chiar în jurul dimineții vor fi mulți cei care vor constata că în trecut au acționat cu prea multă „violență” și că și-au dorit un nou început cu orice preț, în orice condiții doar să fie unul. Aparent, nu le-a adus foarte multe beneficii, iar acum trebuie să repare acele greșeli, să nu le mai repete, pentru a putea în sfârșit să construiască ceva temeinic și de durată.

Cu siguranță, cel mai important moment al zilei este intrarea planetei Marte în Rac. Îl urmează pe Soare, cu care stă mână în mână de ceva vreme pentru a ne facem să vedem cam de ce avem nevoie pentru a fi împăcați cu noi. Marte în Rac este considerat în cădere, fiind zodia în care nu are o putere la fel de mare ca în semnul în care este exaltat (Capricorn). Lucrurile tind să se îndulcească deci: suntem mai vorbăreți, dar cu mai puține fapte „războinice” caracteristice lui Marte. Mai romantici și mai aplecați spre viața de familie. Emotivitatea și ea își face simțită prezența și putem deveni mai interesați de ocultism.

Momentul intrării lui Marte în RAC
Momentul intrării lui Marte în RAC

Ascendentul momentului este în Scorpion, tot un semn de apă. Astfel perioada este caracterizată de sensibilitate, intuiție și subtilitate. Mi-ar place să văd îmbunătățiri în modul în care abordăm familia, căminul, ceea ce deținem din perspectiva în care aceste elemente ne-ar putea dezvolta. Această aplecare spre lucrurile mai intime poate fi percepută ca o schimbare pentru cei care ajunseseră a se obișnui cu modul în care tratam lucrurile – e adevărat uneori mult prea superficial. Bineînțeles, tot comunicarea este cea care ne salvează deoarece Pluto, guvernatorul Scorpionului se află în casa III și această comunicare, pe care trebuie să o reînvățăm dacă e cazul, are menirea de a stabili o ordine, să fie o ancoră în realitatea cotidiană.

Gradul în care se află ascendentul momentului este 6 și 22 minute și indică faptul că suntem emotivi, uneori dualiști, senzuali și trăim un duel între spirit și corp. Este parte din procesul de transformare și renaștere. Marte este al doilea guvernator al Scorpionului și guvernează casele I și VIII, iar Pluto casa VIII. Sesizați îmbinarea? Planetele își dau mâna pentru a susține această schimbare a personalității, chiar și a modului în care ne vedem pe noi. Ne poartă practic pe palme, doar pentru a ne regăsi pe noi, a renaște. N-are fi rău să profităm! Nu vă speriați dacă schimbările tind să apară brusc. Doar coordonați energia cu care vă veți simți incărcați.


Ai o întrebare la care nu găsești un răspuns clar? Vrei să afli mai multe despre personalitatea ta? Trimite un email la astrocercetas@gmail.com sau CLICK AICI împreună cu: numele, data, ora și locul nașterii tale + întrebarea la care îți dorești răspuns, iar eu îți voi răspunde în cel mai scurt timp GRATUIT.

Advertisements

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s