LUNĂ NOUĂ ÎN GEMENI

În 16 iunie, la ora 17:05 se produce fenomenul de Lună Nouă în semnul Gemeni. Luna Nouă este o conjuncție între Soare și Lună. Opoziția dintre aceste două semne determină Luna Plină.

Gemenii au fost extrem de solicitați în ultima perioadă, deoarece planeta guvernatoare (Mercur) a fost în mers aparent retrograd în semn până în 12 iunie. Acest lucru a adus multă intârziere, ceață și pe alocuri pierderi și insucces, mai ales la nivel comunicațional.

Momentul de Lună Nouă în Gemeni
Momentul de Lună Nouă în Gemeni

Conjuncția vizează casa VIII – o casă a transformărilor elementare. Aș tinde să cred că vorbim despre o transformare la nivel personal, în relațiile pe care le avem cu ceilalți și de ce nu chiar a modului în care ne percepem. În ultima vreme am cam stat față în față cu noi și ne-am întrebat ce am schimba și ce nu am schimba la noi. E momentul să lăsăm în urmă ceea ce nu a fost deloc în favoarea noastră și să alegem să evoluăm.

Mi se pare un moment mai mult decât prielnic să punem în aplicare toate gândurile de schimbare pe care le aveam, mai ales că avem la dispoziție și energia lui Marte care este în conjuncție cu Soarele.

Această configurație, vine cu foarte multă energie, dinamism și mai ales dorința de a fi noi pe primul loc, nu alte persoane. De foarte mult timp cred că nu ne-am mai acordat nouă un răgaz, ci am fost mai mult implicați în problemele celor din jur. Conjuncția Soare – Marte a mutat puțin lumina spre noi, spre nevoile noastre interioare.

Acum, tripla conjuncție (pentru că se alătură și Luna) poate însemna pasul următor. Am stat și am analizat, am gândit problema (poate nu foarte profund, dar am facut-o) și acum este momentul să avansăm spre o nouă dimensiune a personalității noastre. Ascendentul momentului este care altul decât Scorpionul, o zodie a morții și a renașterii din propria cenușă.

Dacă până acum Luna Nouă aducea noi începuturi pe plan financiar – cu schimbarea locului de muncă, cu noi relații, noi parteneriate, acum atenția și întreaga energie este canalizată pe propria persoană, propriul ego.

Careul în T format între Lilith – Chiron și tripla conjuncție în semne mutabile ne indică perioada de instabilitate pe care am traversat-o, de multe ori negăsind soluții pentru problemele pe care le-am avut, în special cele legate de domeniul comunicațional. Acum Luna antrenează energia acestui careu și dacă până acum focarul (conjuncția Soare – Marte) ne îndemna la schimbări în ceea ce ne privește, Luna Nouă din Gemeni ne împinge de la spate să acționăm, nu doar să gândim.

Sextilul Uranus (din Berbec în casa VI) cu Soare și Marte ne vitalizează în această perioadă și cu acest eveniment ne oferă elanul necesar de a face schimbările la care ne gândeam. Unii vor alege să își schimbe locul de muncă, pentru că nu se mai simt în largul lor sau respectați, iar alții vor decide să meargă să afle cum stau cu sănătatea – aleg să se pună pe ei pe primul plan, mai ales că ei sunt extrem de utili în viețile altora.

Marșez pe ideea de loc de muncă, deoarece Jupiter (în Leu – casa X) face și el sextil cu Marte, iar de aici cu siguranță va veni forța, energia și dorința de a face o schimbare pentru a restabili anumite relații, pentru a face ceea ce pare corect sau de ce nu, pentru un loc de muncă mai bine plătit. Unii își vor urma iubirea și vor considera că aceea este schimbarea de care au nevoie. Își pot oficializa relațiile sau pur și simplu să defileze cu ele în fața prietenilor. De ce nu, se pot produce împăcări neașteptate, dacă nu s-au produs până acum.

Atenție totuși! Gândiți foarte bine fiecare decizie, deoarece lucrurile făcute în grabă și asupra cărora nu s-a meditat deloc, sunt de cele mai multe ori sortite eșecului. Din cauza unor decizii luate, din cauza unui impuls de moment (vezi Marte conjunct cu Soarele) se pot pierde (nu renunța de bună voie) locurile de muncă, iar situația financiară să aibă mult de suferit.

Este și o perioadă deosebit de utilă pentru regândirea valorilor. Sau, mai mult de atât, reechilibrarea balanței cu privire la propriul trecut. Toți aceia care știu că au lăsat treburile neterminate într-o relație (fie de iubire, amicală sau partenerială) ar putea să folosească energia pe care această Lună Nouă le-o oferă și să descopere că eliberarea este cea mai bună cale spre un nou început.

Energia pe care Marte o antrenează în bisextilul Jupiter – Marte – Uranus poate aduce o materializare mult mai rapidă a gândurilor. Cu Jupiter în Leu și Uranus în Berbec, imaginea de sine este cea mai importantă. Nu contează care sunt lucrurile adiacente. Suntem puțin mai egoiști, iar Marte, care are într-adevăr și el o energie puternică, mai ales că este guvernatorul ascendentului, vine să mai liniștească puțin aceste porniri, dacă ele nu sunt motivate. Mercur, guvernatorul Gemenilor – este în domiciuliu, lucru care ne va ajuta pe toți pentru a găsi calea cea mai potrivită pentru a primi răspunsurile căutate. Iar în opoziție lucrurile care vizează schimbarea noastră poate afecta domeniul financiar, evident în bine sau în rău, asta în funcție de modul în care decidem să evoluăm.


Ai o întrebare la care nu găsești un răspuns clar? Vrei să afli mai multe despre personalitatea ta? Trimite un email la astrocercetas@gmail.com sau CLICK AICI împreună cu: numele, data, ora și locul nașterii tale + întrebarea la care îți dorești răspuns, iar eu îți voi răspunde în cel mai scurt timp GRATUIT.

Sursa: wallpaperswide
Sursa: wallpaperswide
Advertisements

3 thoughts on “LUNĂ NOUĂ ÎN GEMENI

  1. Luna Nouă se produce în casa a VIII-a a momentului, ci nu a VII-a așa cum ai scris. Pentru că ai precizat că ești la început ți-aș recomanda să iei în considerare planetele tradiționale (Luna, Soare, Marte, Mercur, Venus, Jupiter, Saturn) deoarece planetele transpersonale (Neptun, Uranus, Pluto) și asteroizii trebuie abordați după ce înțelegi foarte bine planetele de prim rang. Caută, citește mult, experimentează la fel de mult și analizează profund fiecare element astrologic, pornind de la semne, planete, case și aspecte.
    Succes în studiu să ai!

    Liked by 1 person

    1. Multumesc pentru atentionare. A fost intr-adevar o greseala de redactare pentru ca pe parcursul articolului am mai facut referire la casa VIII. A fost o greseala din neatentie, nu din neștiință – sa zicem! Va multumesc pentru sfaturi. Spor!

      Like

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s