SATURN RETROGRAD ÎN SCORPION 15 IUNIE 2015

În 15 iunie, Saturn, aflat în mers retrograd, reintră în zodia Scorpionului. Înainte de a analiza momentul, vă invit să îl cunoaștem mai bine.

Saturn sau „marele malefic” este o planeta masculină care simbolizează bătrânețea, seriozitatea, responsabilitatea, pesimismul, încercările, melancolia și, bineînțeles timpul.

Saturn este considerat marele profesor, arhetipul bătrânului înțelept, vocea conștiinței. Reprezintă năzuința noastră ascunsă spre ordine, formă și siguranță. De la Saturn ne vine simțul datoriei și al răspunderii, această planeta ne impune autodisciplina și autocontrolul.

Sursa: wallpaperswide
Sursa: wallpaperswide

Dacă Jupiter este considerată printre altele și planeta justiției, e bine să știm că Saturn întruchipează justiția perfectă.

Este planeta care ne ajută să culegem ceea ce am semănat fie de-a lungul vieții, fie în fiecare moment în care întreprindem o acțiune. Dacă semănăm semințe bune, Saturn ne garantează recompensa.

Îndrumă la concentrare, statornicie și orientare după experiența dobândită. Simțul timpului și întâmplările înregistrate de memorie țin de principiul saturnian.

Saturn este în raport cu tot ce este stabil și de lungă durată. Munca în domeniul agriculturii și exploatarea imobiliară sunt domeniul său.

Determină soliditatea, discriminarea, rezerva, tergiversarea, remușcarea și capacitatea de a asculta. Domină forma și organizarea. Este contractil, factor de coeziune, aderent, rece și fortifiant.

Guvernează oasele în general, rinchii, pielea și splina în special. Aș mai putea adăuga dinții, genunchii, paralizia, teama, căderile, stările cronice, nivelul calciului în corp și vezica biliară.

Tipurile saturniene sunt serioase, sincere, prudente, convenționale și judicioase. În general, Saturn este mai puternic în zodiile Capricornului, Balanței și Fecioare și mai slab în Rac, Berbec și Pești. Saturn guvernează zodia Capricorn și casa X.

Calitățile pe care le generează sunt: stabilitate, chibzuială, autodisciplină, înțelepciune, răbdare, rezistență, modestie, spirit practic, siguranță, perseverență, diplomație, bune maniere, prudență, responsabilitate, tenacitate, precizie și hotărâre.

Printre defecte stau: scepticismul, melancolia, înșelătoria, încompetența, exigența, avariția, perversitatea, indiferența, impotența, nemulțumirea, secretomania și suspiciunea.

În temele sociale reprezintă agricultura, mineritul, terenurile, clădirile, administrația de stat, politica, dar și accidentele, calamitățile și schimbările majore. În tema relațiillor de familie: unchiul, protectorul, educatorul și mentorul.

Saturn îi poate reprezenta pe bătrânii care ne-au îndrumat pașii în viață, și de obicei, are legătură cu persoana tatălui sau a acelui părinte care ne-a impus disciplina.

Impune limite, fără de care lumea ar fi un haos. Într-un sens constructiv, guvernează asupra înțelepciunii dobândire prin experiențe grele. Influența lui ne ajută să ne definim locul în lume și să ne străduim să ne atingem obiectivele pe termen lung.

Prima observație pe care mă simt obligat să o fac este aceea că nu există planete bune sau rele, ci  pur și simplu planete care transmit energii. Depinde doar de noi în ce mod alegem să le folosim.

Scorpionul este semnul morții și al renașterii. El distruge pentru a se purifica. Este răbdător, ascuns (poate simboliza amantul sau amanta), detectivul sau spionul. Are o fire violenta, instinctuală, are o personalitate pasională.

Pe Scorpion îl putem compara cu o apă liniștită care se dezlănțuie din senin cu o violență uriașă. Are o personalitate foarte complexă care combină energia Berbecului, incăpătânarea Taurului. Nu lasă niciodată de la el și nu se dă în lături de absolut nimic. Lucrurile trebuie făcute ori ca el, ori deloc.

Nativii din zodia Scorpionului au o mare putere a voinței și un imbold afectiv puternic. Impulsurile sexuale ale acestora și interesul lor pentru sex sunt de obicei extrem de puternice. Cu siguranță nu sunt genul care se încurcă cu jumătăți de măsură.

Devin adeseori dependenți de muncă. Ei se exploatează singuri și adeseori îi exploatează și pe ceilalți, fără milă. Disprețuiesc slăbiciunea – descoperită în ei sau în ceilalți. Ajută persoanele din jurul lor, dar nu fără un motiv bine întemeiat sau pe un termen foarte lung. Persoanele născute în acest semn sunt secretoase, concurenți și pot deveni dușmani nemiloși. Ei sunt detectivii zodiacului.

Saturn a mai fost în Scorpion în octombrie 2012, iar acum se pregătește să încheie misiunea în acest semn, până peste 28 de ani. La acel moment era nevoie de calmarea spiritelor, deoarece după perioada în care a stat în Balanță am ieșit mai dezechilibrați, mult mai singuri și cu mai multe lecții învățate.

Prin prezența planetei în semnul de apă, vom dobândi o voință puternică de a ierta și a merge mai departe (să nu uităm că o caracteristică a acestei zodii este aceea de a renaște din prorpria cenușă, atunci când nimeni nu mai credea), fără iertare nu reușim să depășim momentele tensionate ale vieții. Mi-a plăcut un mesaj pe care l-am citit  pe internet și cred că se potrivește și în acest context: „Dacă mă vei iubi, mă porți în inimă, iar dacă mă vei urî — în gând. Orice ai face, este în avantajul meu.”

Pentru a ne elibera de greșelile trecutului este nevoie în primul rând să acceptăm faptul că nu suntem fără de greșeală, ci doar greșeli recunoscute și îndreptate putem evoula. În această perioadă este posibil ca stările nervoase să fie mai accentuate, să nu acceptăm compromisurile sau jumătățile de măsură.

Saturn vine în Scorpion pentru a mai cerne încă o dată neghina din grâu. A mai făcut lucrul acesta odată, dar oare — am învățat ceva? Ei bine, dacă răspunsul este DA, atunci vom culege niște roade poate pe care nu le așteptam sau credeam că le-am pierdut.

Spiritul ocult va fi accentuat, deoarece Scorpionului îi place să caute, dar mai ales să găsească răspunsuri, iar Saturn și justiția sunt una și aceeași entitate. Anumite persoane pot să revină în viața noastră, mai ales în acelora care nu și-au învățat lecția. Trebuie să se ajungă la o finalitate. Este adevărat că e ușor să fugim de răspundere și să ne imaginăm că problemele se vor rezolva de la sine, doar că niciodată nu este așa. Ele doar se acutizează în timp. Mare atenție cer și problemele legate de sexualitate și organele genitale.

Momentul intrării lui Saturn în Scorpion este surprins în imaginea de mai jos. După cum putem vedea din prima, localizarea planetei este în casa VII – o casă a relațiilor, atât sentimentale, cât și profesionale. Chiar și de aici ne putem da seama că vorbim, nu știu dacă despre niste datorii față de anumite persoane care au fost sau încă mai sunt în viața noastră, dar cu siguranță că suntem nevoiți să acordăm mai multă atenție acestui domeniu, să îl regândim.

SATURN IN SCORPION

Conjuncția Lună – Mercur din Gemeni ne dă o stare hipersensibilă, așa cum este și normal după perioada în care Mercur a fost retrograd. Cu toate acestea, memoria ar trebui să fie tot mai bună și să avem puternice aptitudini pentru studiu. În același timp, suntem predispuși la anumite schimbări în plan personal. Simțim nevoia ca este timpul să ne reînoim.

Aspectul cu Saturn îngreunează desfășurarea lucrurilor. Saturn nu se acomodează ușor cu noul, mai ales că treaba lui este să facă ordine în ceea ce e vechi. Deși vor exista riscurile de a ne enerva, de a vorbi mult mai tranșant, este mai bine să încercăm să aplanăm și să evităm orice discuție în contradictoriu. Nu toți oamenii sunt corecți și nu toate situațiile sunt la fel de juste, dar nu este o soluție să tratăm lucrurile cu fixism, încăpățânare și tendință de critică excesivă. Până la urmă, totul se întâmplă din vina noastră. Nu este un flash al trecutului, ci o reluare a acestuia pentru ca de data asta să facem ceea ce trebuie.

Cu toate acestea, nu este o soluție nici să acumulați nemulțumiri și frustrări și cu  atât mai puțin să vă vărsați nervii pe altcineva. Cea mai bună soluție ar fi să apelați la calitățile lui Mercur, să le combinați cu acțiunea lui Jupiter și lucrurile se pot îndrepta spre un făgaș constructiv.

Dacă vorbeam de Jupiter, Saturn face și cu acesta un aspect dinamic, prin intermediul conjuncției cu Junon. Încă o dată aș miza pe probleme legate de viața amoroasă care să inhibe puterea de a crea, de a iubi chiar sau  de a mai iubi. Și bineînțeles, este o bună ocazie să rezolvați cu multă energie problemele cu care v-ați mai confruntat în trecut. PROFITAȚI de această perioadă, chiar dacă vi se va părea grea. Faceți pace cu trecutul, asimilați lecția lui  Saturn și mergeți cu fruntea sus mai departe!

Vă atașez și acest video cu scopul de a înțelege mai bine tranzitul lui Saturn prin Scorpion. Vă doresc vizionare plăcută!


Ai o întrebare la care nu găsești un răspuns clar? Vrei să afli mai multe despre personalitatea ta? Trimite un email la astrocercetas@gmail.com sau CLICK AICI împreună cu: numele, data, ora și locul nașterii tale + întrebarea la care îți dorești răspuns, iar eu îți voi răspunde în cel mai scurt timp GRATUIT.

Advertisements

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s