Mercur retrograd – PRIETENUL MEU

Ironic, desigur! Perioada în care Mercur a fost retrograd în Gemeni m-a cam pus la pământ. La mine efectul a început puțin mai devreme de retrogradarea efectivă din 19 mai. Cam cu 3 zile din câte am observat (de atunci nu am mai postat nimic și imi era teamă că nici nu voi mai posta).

Sursa: wallpaperswide
Sursa: wallpaperswide
Totul a pornit de la niște vorbe spune cu prea mare ușurință, negândite de două ori care mi-au redus întreaga energie. Norocul pe care l-am avut a fost că nu eu am fost persoana care le-a spus. Deci, cum ar veni eu am fost o victimă colaterală.

Și uite așa am amânat de azi pe mâine să mai scriu ceva pe blog, iar persoanele care îmi urmăreau postările au început să întrebe încolo și încoace despre motivele dispariției mele. A fost o dispariție asumată. Dar…dau vina pe Mercur.

A fost o perioadă în care mi-am făcut fel și fel de idei, am urmat sfaturile tuturor celor care știau mai bine influența lui Mercur și am reușit să îl fentez de câteva ori. Doar în această seară mi-am dat seama că de fapt el m-a lăsat să cred că am făcut asta, pe când el ma conducea din umbră. 

Chiar în ziua retrogradării, dintr-o lipsă de comunicare între colegi, am ajuns la un seminar care de fapt nu se ținea și despre care aparent toata lumea știa cu excepția…câtorva colegii. Iar după acel moment problemele cauzate de lipsa de comunicare sau ineficiența comunicării au curs lanț.

Norocul meu a fost acela că nu am mai fost în raza lui de acțiune, dar toți prietenii mei i-au simțit din plin puterea. Acum două zile, o prietenă care a fost la un control  medical îmi spunea că s-a plimbat cam prin tot Clujul după un doctor care nu i-a spus: 

1) că s-a mutat de la spitalul în care lucra până atunci;

2) la care din cele 2 spitale (altele decât cele la care a lucrat) s-a transferat.

Și uite așa câteva ore s-au pierdut între două spitale din Cluj. Mercur e un jucăuș, nu?

De acțiunea lui scăpăm în 12 când reintră în mers normal, dar se sincronizează cu intrarea în mers retrograd a lui Neptun. Deci mai pe scurt, am sărit din lac în puț sau mai rău, am scapăt de necuratul și am dat de ta-su! Asta este! Cu siguranță vom face față și acestor încercări. 

Da, Mercur a fost cel care în ultimele săptămâni mi-a pus bețe în roate și nu credeam că o va face în modul acesta, în care practic – fără motiv m-a redus la tăcere. Să fie oare și din cauza că îl am retrograd și în harta natală?

Bine, nu voi dramatiza prea mult, deoarece Mercur îmi e drag și sunt sigur că intențiile lui au fost printre cele mai bune. A vrut să vadă, să mă teste și implicit să mă testez! Obiectivul era simplu: mai ai forța să o iei de la capăt? Asta în condițiile în care sunt genul de persoană care atunci când „renunță” nu prea mai reia nimic.

Și totuși mă simt la fel ca în prima zi! Zburd printre astre și zodii ca un copil într-un parc de distracții. Îmi place și mai mult ca atunci când credeam că e simplu. M-am maturizat în trei luni cât în trei ani și am înțeles care este reala dimensiune a astrologiei. E multă muncă și mereu o reinventare.

Îți mulțumesc, Mercur că mi-ai dat răgazul să aflu ce vreau cu adevărat. 

Îți mulțumesc, Mercur că deși m-ai ajutat să tac, acum îmi redai glasul.

Vă mulțumesc vouă celor carora prin intermediul câtorva rânduri v-am ajuns la suflet. Sunteți minunați!

PS: Nu e minunat cum lucrurile se așează? A început să își facă efectul asupra mea cu 3 zile înainte de retrogradare și m-a „eliberat” cu 3 zile inainte de intrarea în mers normal! FANTASTIC, iar aceasta postare nu era deloc programată, ci a venit spontan!


Dacă în perioada 19 mai – 11 iunie vi se pare că nimeni nu vă înțelege sau nu reușiți să înțelegeți persoanele din jurul vostru, dacă nu puteți transmite mesajele în forma în care le-ați conceput, nu vă speriați, nu se întâmplă nimic cu voi, ci cu Mercur: este în mers retrograd în Gemeni.

CE ESTE MERSUL RETROGRAD?

Din punct de vedere astrologic, spunem că o planetă se află în „mers retrograd” atunci când, privită de pe Pământ, dă impresia că merge în sens invers. În destinul nostru, planetele retrograde descriu anumite puncte sensibile, cărora, de-a lungul vieții, trebuie să le acordăm o atenție specială, deoarece ele vin la pachet cu anumite lecții pe care trebuie să le învățăm. Odată învățate, recompensele vor fi pe măsură.

MERCUR — PLANETA COMUNICĂRII

Astronomic, Mercur este o planetă foarte mică, care nu se deplasează la o distanță mai mare de 28 de grade de Soare. Cuvintele-cheie care caracterizează această planetă sunt: comunicaţie, contact, întâlnire, deplasare, intelect, mental, literă, mesager, cunoştinţă, dexteritate, cuvânt, percepţie, opinie, superficial, multiplicare, scriere, transport, frate, comerţ, carte, vecin, secretariat.

MERCUR RETROGRAD

 Cand Mercur este retrograd, apar diverse defecțiuni sau neînțelegeri, de exemplu comunicații întrerupte, desigur și negocieri eșuate, necazuri cu telefoanele, calculatoarele, mașinile, autobuzele sau trenurile. Astfel de probleme apar pentru că anumite informații sunt transmise sau preluate în mod greșit. Totul se rezumă la o comunicare mai puțin eficientă decât în mod normal, iar acest lucru întotdeauna duce la supărări, dezamăgiri, uneori concedieri sau demisii.

PROFESII AFECTATE

Nu se vor bucura de prea mari reușite comercianții, vânzătorii, profesorii, transportatorii, șoferii, bicicliștii și cam tot ce se mișcă pe roți, bibliotecarii, librarii, editorii, jurnaliștii, scriitorii și toți cei care se joacă cu vorbele, cuvintele, literele.

LA CE SĂ NE AȘTEPTĂM?

Nu este benefic să luați decizii importante în timpul retrogradării lui Mercur. Este planeta care vorbește despre deciziile gândite la rece, în niciun caz atunci când anumite detalii lipsesc și tabloul informațional nu este complet. Fie nu este complet, fie nu îl înțelegem noi în totalitate.

Veți fi mai nervoși, mai instabili și veți alerga dintr-o parte în alta fără să rezolvați prea mare lucru. Ceea ce până acum erau simple detalii, în perioada în care Mercur este în retrogradare, devin adevărate obstacole pe care, parcă, nu le puteți depăși.

Dacă veți avea nevoie de acte în această perioadă, e bine să vă înarmați cu și mai multă răbdare ca în general, deoarece un ghișeu poate nu va funcționa, fax-ul sau copiatorul va fi stricat și, uite așa, trebuie să faceți mai multe drumuri sau să pierdeți timp prețios. Nu aveți relații pașnice cu reprezentanții unor birouri. De exemplu, secretarele se poartă urât, vă refuză sau vă cheamă altădată. Relațiile cu publicul sunt stresante: conflicte între oficianți și clienți.

În niciun caz nu este o perioadă favorabilă pentru semnarea de contracte sau pentru căsătorie. Dar poți să recitești o carte ce te-a cucerit, să ieși la o cafea cu vechii prieteni și să discutați  despre ce ați mai făcut în ultima perioadă sau, de ce nu, să vizitezi locurile în care ai mai fost și care ți-au rămas în suflet.

Cele mai dezavantajate zodii sunt Gemeni și Fecioară, deoarece ele sunt guvernate de către Mercur. Nativii acestor zodii vor simți un blocaj continuu din care nu vor reuși să iasă, iar lucrurile nu vor merge deloc așa cum își doresc. Pentru Gemeni, aspectul este și mai tensionat, deoarece Mercur retrogradează chiar în zodia lor și le cam dă bătăi de cap.

Există riscul să stabiliți întâlniri la care nu reușiți să ajungeți, întârziați, se schimbă locația în ultima clipă. Calătoriile se pot amâna, anula, cursele de avion sau trenurile au întârziere. Atenție și la incidentele ce pot să vă îngreuneze călătoria: accident, pană, trafic aglomerat. În esență, nu sunt recomandate călătoriile importante în această perioadă.

Într-adevăr, comunicați mai greu sau deloc.   În plan personal, vor exista numeroase neînțelegeri cu partenerul de viață, părinții, frații sau vecinii. Cu siguranță vă veți enerva și veți ajunge la ceartă fără motiv, iar când Mercur reintră în mers normal, regretați vorbele spuse. Amânați să luați decizii în aceste zile, deoarece există riscul să vă răzgândiți, să realizați că ați spus ceva și s-a înțeles altceva sau acceptați niște condiții ca peste câteva zile să reveniți asupra alegerii și există riscul ca lucrurile să nu se mai poată modifica.

Și planul financiar va fi afectat de mersul retrograd al lui Mercur. Astfel, afacerile scad, clienții renunță la serviciile pe care le oferiți sau cumpărați un produs de care nu sunteți mulțumit. Banii vin mai greu și într-un număr scăzut și nu e deloc recomandat să investiți, deoarece veți ieși în pierdere.

În ansamblu, perioada cu Mercur retrograd pare destul de „sumbră”, dar dacă vom sta să analizăm tot ce facem în viața de zi cu zi, vom realiza că uneori este în avantajul nostru să nu reușim lucrurile din prima încercare, deoarece avem șansa de a analiza încă o dată situația. Nu puțini au fost cei care s-au aventurat într-un lucru de care nu erau siguri în totalitate și au  regretat. O dezamăgire, chiar și aparentă, trebuie percepută ca un test al dorinței pe care trebuie să îl trecem: „îți dorești cu adevărat sau e doar un moft?” Fiecare dintre noi trebuie să fie mai cumpătat și mai rezervat, iar perioada care urmează ne ascute toate aceste simțuri.

Advertisements

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s