15 mai: Libertatea este disciplina liber asumată.

Ziua se află în continuare sub acțiunea conjuncției Lunii din Berbec cu Uranus. Configurația se produce grad pe grad puțin dupa 14. Este o zi în care dorim să evadăm din cotidian. Spuneam la începutul săptămânii că weekend-ul este perioada ideală pentru a călătorii, așa că cei care au amânat un drum mai lung, au ocazia să îl facă având toate șansele de a reuși.

Sursa foto: wallpaperswide
Sursa foto: wallpaperswide

Când m-am referit la evadarea din cotidian nu m-am referit doar la cea fizică. Este prielnică evadarea și sufletească. Poate e momentul să mergem să luăm cina într-un cadru mai neobișnuit, să ieșim la o plimbare cu cineva nou sau să face ceva ce nu ne gândeam că am fi capabili. Berbecul ne oferă multă energie și voință, Chiar dacă nu știm mare lucru despre ce urmează să facem, suntem dornici să învățăm, să experimentăm și în final să evoluăm într-un mod mai original.

În acest context aspectul de cuadratură între Lună și Pluto (în Capricorn) vine să ceară și mai multă libertate. Atât la locul de muncă, dar și în viața de zi cu zi. Din această cauză mulți pot avea probleme, iar Mercur nu temperează momentan situația, din cauza  inconjuncției cu Pluto. Atenție la lucrurile dorite din orgoliu. Ele nu sunt benefice și nici nu pot fi catalogate drept nevoi.

Excelentă coordonare și din punct de vedere comunicațional. Deși Mercur se apropie de momentul în care devine retrograd și lucrurile merg puțin mai greu, important e că merg. Avem dinamism, nu ne lăsăm atât de ușor până nu obținem ceea ce avem nevoie. Trigonul dintre Lună și Mercur (în Gemeni), plus prezența lui Marte în zodia comunicării (Gemeni) ne va da suficient de mult elan pentru a bate la mai multe uși pentru a o deschide pe cea principală. Stăm bine și foarte bine cu memoria și reușim să găsim cele mai inovative idei  care să ne scoată din probleme și să ne aducă doar beneficii.

Iar dacă a venit vorba de beneficii, Soarele face un aspect armonios cu Lilith, iar acesta mai reduce din intensitatea cu care simțim anumite probleme. Probabil înfruntarea problemelor ne-a mai lărgit orizonturile și vedem viața mai mult decât alb și negru. Nu uităm de opoziția cu Saturn care vine cu  moderări și limitări în favoarea noastră aș crede. Dacă eram dispuși să aruncăm cu banii în stânga și în dreapta și să devenim extrem de geloși sau posesivi, acum suntem mai atenți, gândim de două ori un lucru. Mai sunt și cazuri în care lucrurile se întâmplă exact pe dos, iar în acele momente imaginea persoanelor implicate are de suferit.

În jurul orei 20, Soarele (în Taur) intră în conjuncție cu Marte și suntem mult mai curajosi, mai energici și mult mai dinamici. Nu lăsăm nimic să ne mai stea în cale, iar dacă vom fi atenți și la aspectul de opoziție cu Saturn lucrurile vor decurge în sens pozitiv de la sine. Principalele avantaje le putem avea datorită modului eficient de a comunica. Jupiter în trigon cu Mercur conferă o minte ageră, toleranță și putere de a absorbi eficient informații.

 

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s