12 mai: Marte în Gemeni și Luna în Pești

Două evenimente marchează începutul zilei: intrarea Lunii în Pești și cel mai important, intrarea planetei Marte în Gemeni. Dacă la intrarea în Vărsător, Luna ne făcea să simțim o dorință de libertate, în Pești devenim mai senzuali, mai sensibili, dar cu ocazia asta suntem mult mai ușor de rănit.

Sursa foto: wallpaperswide
Sursa foto: wallpaperswide

În această perioadă, multe persoane se vor ascunde în carapacea lor și vor deveni indolenți pe plan fizic, dar în plan mental vor trăi înconjurați de multe vise și iluzii. La momentul intrării în Pești aspecte benefice sunt făcute cu Venus și mai puțin armonice cu Marte și Saturn. Peste zi se formează alte și alte aspecte: conjuncție cu Neptun, careu cu Mercur. Mare atenție la ce spuneți, dar mai ales cum spuneți. Poate fi o zi în care multe secrete ies la iveală și vom fi afectați. Este nevoie de o gândire clară, fără influențe din partea factorilor externi.

Datorită lui Venus încercăm să fim mai veseli și mai optimiști, dar Marte și Saturn vin să ne aducă la realitate și să ne trezească din iluziile în care ne scăldăm. Ne lăsăm prea mult conduși de sentimente și tindem să devenim mult mai ușor irascibili, mai ales când cineva ar încerca să ne arate adevărul. De foarte multe ori, fuga de realitate este cea mai bună soluție pe care sufletul o alege împotriva eșecului.

În sens extensiv, poate chiar Marte vine să întărească poziția și semnificația Lunii în Pești. Senzualitate, tendință spre adulter în combinație cu inconecvență în sentimente, tendiță spre o viață cât mai variată.

O altă caracteristică a Lunii în Pești este paradoxul între hiperactivitate și timiditate. Cuadratura cu Saturn indică un drum clar: timiditate. Mai mult de atât, din cauza modului de a fi în această perioadă, mulți pot avea certuri în familie sau decid că le este mai bine singuri. Nici complexele de inferioritate nu ne feresc. Fie că este vorba de locul de muncă, grupul de prieteni sau chiar relația de cuplu, ajungem să ne simțim neimportanți, iar asta ne va supăra.

Intrarea lui Marte în Gemeni vine cu multe plusuri de care aveam nevoie, dar aduce și câteva predispoziți cu care în ultima vreme ne-am obișnuit, mai ales la cât de grea și încărcată a fost săptămâna trecută.

Gemenii sunt poate cei mai inteligenți nativi ai horoscopului și de adoră să comunice. Cu Mercur în domiciliu, se simt minunat. Parcă toata lumea îi înțelege și ei reușesc să transmită clar ceea ce au de spus. Sau cel puțin așa ar fi normal. Vor avea și perioade (19.05-11.06) când nu vor reuși să se înțeleagă cu nimeni, deoarece Mercur intră în mers retrograd.

Privesc venirea lui Marte aici ca un scut, dar în același timp ca pe o armă pe care dacă nu o știi folosi riști să te accidentezi. Mercur până în 19 ne ajută (pentru că fiecare avem zodia Gemeni undeva în harta noastră natală) ne exprimăm gândurile, să gândim cât se poate de limpede. Marte vine și ne spune „hai mai repede! Ai  asteptat destul!” și ajungem să scăpăm „porumbelul.” Dacă ceea ce spunem este corect, nu vor exista probleme, dar în caz contrar vom deveni certăreți.

Gemenii sunt persoane duale cu schimbări de temperament, Marte accentuează inteligența nativă și parcă le pune cuvintele în gură. Dar, fără o colaborare cu Mercur riscăm să ne enervăm, să criticăm mai mult decât să facem ceva concret si să căutăm fără oprire greșelile altora.

Atât opoziția Marte – Saturn, cât și Mercur – Saturn sunt aspecte aplicante care urmează să se realizeze grad pe grad, prima fiind cea a lui Marte. Sunt aspecte de lungă durată cu efecte de și mai lungă durată: procese, probleme în privința călătoriilor pe distanțe mari, răzbunare și posibile accidente. Este recomandat să fiți întotdeauna prudenți și să controlați impulsurile de moment, pentru a nu regreta mai târziu. Momentul critic este 15 mai. După acest moment energia se mai disipă, dar Saturn fiind retrograd aspectul rămâne aplicant (în curs de formare).

Advertisements

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s