4. Zodii – Clasificare

CE SUNT ZODIILE?

Astrologia este în mare partea focusată pe o parte restrânsă a lucrurilor aflate în jurul Soarelui. Această curea este numită Zodiac și este împărțită în 12 părți egale numite zodii. Fiecare zodie este unică și are propriile influențe. Ele pot fi grupate în anumite categorii, în conformitate cu asemănările dintre ele.

Sursa: happiestatheist.blogspot.com
Sursa: happiestatheist.blogspot.com

Așadar, pot fi grupate după Elemente (caracterul), după Calitate sau după modul în care acestea reacționează în anumite situații.

  • Semnele CARDINALE iau măsuri. Preiau comanda și reușesc să ducă treaba la bun sfârșit (sau să cadă în cap, depinzând de situație). Aceste semne cardinale sunt: Berbecul, Racul, Balanța și Capricornul.

Dacă nu sunt situații de criză pe care aceste zodii să le coordoneze, vor fi în stare să creeze o astfel de situație, doar pentru a se simți utili. Nu uitați că fiecare dintre noi avem toate aceste semne în harta noastră natală.

Punctele cardinale arată locul în care viața noastră tinde să prindă acțiune.
Să facem o corelație cu harta mea natală și să vedem unde se află aceste zodii. Berbecul între casa VI și VII, Racul între IX și X, Balanța între XII și I, iar Capricornul între III și  IV.

La momentul potrivit vom vedea ce semnifică prezența zodiilor în fiecare casă.


  • Semnele FIXE iubesc stabilitatea. Semnelor cardinale le place să conducă situația , iar semnelor fixe le place să dețină, să controleze lucruri.

Își doresc să fie șefi și semnele cardinale să facă toată treaba în locul lor. Semnele fixe sunt încăpățânate și fixe în pozițiile pe care le iau cu privire la anumite lucruri, chiar decizii.

De cele mai multe ori, le ia mult timp să înceapă, dar niciodată nu par a se opri. Semnele cardinale își doresc să se miște, în timp ce fixele își doresc ca absolut totul să se miște în jurul lor, în timp ce ei stau și nu au nicio tendință de a schimba asta.

Zodiile fixe sunt: Taurul, Leii, Scorpionii și Vărsătorii. Aceste puncte fixe arată momenul, domeniul vieții în care decizi să te oprești și eventual să analizezi ceea ce se întâmplă în jur.

În astrograma mea: Taurul – casa VII și VIII, Leul – casa X și XI, Scorpionul – casa I și II, iar Vărsătorul – casa IV și V


  • Semnele MUTABILE sunt comunicativi. Semnele cardinale iau frâiele în mâine, semnele fixe coordonează ceea ce semnele cardinale încep, iar cele mutabile vorbesc despre ceea ce semnele celelalte fac.

De fapt, dacă nu existau semnele mutabile, cardinalele și fixele s-ar fi omorât între ele. Iată de ce comunicarea este atât de importanta.

Semnele mutabile sunt în general persoane adaptabile și nu le vine greu să facă compromisuri pentru a fi bine. Sunt persoane care se orientează foarte bine și nu își prea doresc să calce pe urmele altora.

Semnele cardinale spun: „Dispari din calea mea. Eu voi face toată treaba”. Semnele fixe spun „Cred că asta e bine și asta e rău. Și asta…e asta!!”, iar semnele mutabile: „Haideți să vorbim despre asta.”

Aceste semne vor sta într-o relație sau într-un subiect (să zicem) atâta vreme cât vor fi interesate. În momentul în care pentru ei interesul se stinge (a se citi flacăra) vor pleca și își vor continua existența fără niciun fel de problemă.

Dacă ceva trebuie terminat cât mai repede și lor le trezește interesul, atunci se vor transforma în omul potrivit la locul potrivit. Semnele mutabile sunt: Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii.

Mă bucur de Gemeni în casele VIII și IX, de Fecioare în XI și XII, de Săgetători în II și III, iar de Pești în V și VI.

Sursa: evondavisshadowlight.com
Sursa: evondavisshadowlight.com

Mai clasificăm zodiile și în funcție de elementele lor. Astfel avem elemente de foc, pământ, aer și apă.

  • Semnele de FOC ard. Ard tot ce le iese în cale. În acest mod au tendința de a acționa oamenii în semnele de foc. Pot să se gândească exclusiv doar la propria persoană, iar alteori au impresia ca nimeni în jurul lor nu există.

Este foarte dificil să-i aduci în stadiul de a putea vedea lucrurile și dintr-un alt punct de vedere, deoarece ei nu consideră că exista un alt unghi de abordare posibil, cu excepția celui din care ei privesc situația. Sunt doar EI.

Semnele de foc acționează în momentele dificile prin a împinge orice obstacol din calea lor. Privind partea bună a lucrurilor, Semnele de foc sunt foarte directe și reușesc să vadă ceea ce persoanele din jurul lor sunt, dincolo de mască. De cele mai multe ori scot la suprafață aceasta față nevăzută.

Poziția semnelor de foc arată domeniul în care ești hotărât și inspirat, unde poți vedea totul în ansamblu foarte clar, în loc să te impotmolești în detalii.

Zodii de foc sunt: Berbecii (cardinal de foc – arată unde poți iniția acțiuni puternice, imediate și directe), Leii (fixă de foc – domeniul în care ești creativ, unde ești dispus să pui suflet pentru a face ceva)  și Săgetătorii (mutabili – semnul înțelepciunii și afisează locul de pe horoscop în care începi să înțelegi mai bine lucrurile și să aflii sensul acestora).

Berbecii sunt ca o explozie, Leii precum apusul, iar Săgetătorii ca o lumânare în miez de noapte.


 

  • Semnele de PĂMÂNT sunt solide și palpabile. Focul este intuitiv și prin constrast, Pământul crede doar în ce vede, atinge, aude, simte sau gustă. Dacă nu pot simți ceva, pentru ei nu există.

Zodiile de foc doar știu și simt că ceva se apropie, dar zodiile de Pământ vor crede doar atunci când se vor întâlni. Fără foc, nu este bucurie, nu este dorință de a trăi. Dar Pământul știe că nu poate trăi singur.

Cineva trebuie să facă munca grea și să ducă gunoiul la sfârșitul zilei. Semnele de Pământ relevă domeniul în care ești practic, una cu pământul și a treburilor și detaliilor vieții de zi cu  zi. Pe de altă mai parte, mai arată și blocajele și zonele în care ești rigid.

Semnele de Pământ sunt: Capricorn, Taur și Fecioară.


 

  • Semnele de AER au strânsă legătură cu relațiile, intelectul și comunicarea. Sunt cei mai umani dintre toate zodiile.

Prin ei înșiși sunt și cei mai reci și mai detașați din punct de vedere emoțional. Cei cu semne de Aer puternic structurate nu reușesc să îi înțeleagă ușor pe cei  din jur. Dar de ce se întâmplă asta?

Pentru că întreabă! Asta a fost atât de irațional. Bineînțeles că a fost, asta este. Dar semnele de aer, oameni buni fiind, nu pot lăsa lucrurile să rămână așa.

Ei trebuie să afle mai multe, să discute mai multe și să întoarcă subiectul pe toate părțile. Ei întotdeauna au nevoie de mai multă informație.

Poziția semnelor de aer în harta natală ne arată unde empatizam cel mai bine cu cei din jurul nostru, abilitățile sociale și de comunicare.

Gemenii, Balanțele și Vărsătorii sunt semne de aer.


  • Semnele de APĂ – apa este emoție și instinct. Focul își dorește să ardă totul în jur, iar în contrast, apa dorește să imbrățișeze TOTUL, să fie peste tot și oriunde, cât mai mult posibil.

Emoția semnului de apă se ciocnește de multe ori cu cei care sunt semne de aer (intelectuale), deoarece cei cu un exces de apă sunt adesea conștienți de măsurile pe care le iau atunci când gândesc.

În momentul în care un semn de aer întreabă pe cel de apă de ce a făcut un anumit lucru, de cele mai multe cel din urmă nu știe să răspundă. Și uite așa ei cred unul despre altul că este prost.

Semnele de apă arată unde punem accent pe emoție, cultivarea, și intuiție. Fără semne de apă, nu am putea simți cu adevărat și viața nu ar avea niciun sens. Rac, Scorpion și Pești sunt semne de apă.


RECAPITULARE

razvandanc.wordpress.com
astrocercetas.wordpress.com
Advertisements

3 thoughts on “4. Zodii – Clasificare

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s