3. Casele zodiacale (II)

Prima parte a capitolului 3 este disponibilă aici! CLICK


Continuăm să învățăm lucruri noi despre casele zodiacale. În prima parte am studiat primele șase case, iar acum ne-au mai rămas restul de șase.

CASA VII

Casa căsătoriilor și a parteneriatelor, casa VII are ca semn zodiacal Balanța și guvernator planeta Venus. Este desigur o casă cardinală și corespunde Descendetului.

Este o casă a altuia. Când spun asta mă refer la cei pe care îi poftim în viața noastră și îi urmăm sau ne urmează o bucată din existența noastră. Primul lucru care îmi vine în minte este soția/soțul, partenerul, prietenul sau dușmanul, asociatul firmei sau chiar adversarul.

Reprezintă oglinda noastră. Imaginea pe care o vedem acolo și pe care o înfrumusețăm cu orice ocazie, este imaginea pe care vrem ca cei din jurul nostru să o vadă. Dacă reușim, vom descoperi și modul în care ei ne percep, astfel imaginea nu se pierde și nu rămâne fără un feedback.

Atenție la relațiile pe care le stabiliți, deoarece adeversarii aduc și procese. Justiția este balanța între cele două extreme. Asta ne și învață casa VII: să căutăm echilibrul.

În această casă pe harta mea natală se găsesc următoarele: Descendentul, Gaia, Luna și Nodul Sud. Interpretarea: în curândul apropiat, sper!


CASA VIII

 Sex! Moarte! Renaștere!

Trei cuvinte clare care descriu casa VIII. Este în opoziție cu casa II, așa cum am amintit aici, deci „banii mei” intră în horă cu „banii tăi”. Banii, posesiile și valorile persoanelor din jurul tau sunt folosiți aproximativ tot în ceea ce te privește.

Extensiv, conduce regulile în materie de asigurări și în domeniul fiscalității, precum și a modului în care cei din jur te percep din punctul de vedere al valorilor sociale. Poate indica ce influență poți avea asupra valorilor pe care cei din jur le au, incluzând societatea în care trăiești.

În ceea ce privește sexul, casa V poate să coordoneze domeniul romantic, dar casa VIII vorbeste despre modul practic în care faci sex: stil, plăceri, ce te excită, orice fantezie sexuală pe care o ai etc. Acum înțeleg de ce interpretarea astrogramei este confidențială 🙂

Vorbim despre o casă fixă, condusă de Scorpion cu al său guvernator Pluto.

Casa VIII – casa transformărilor (moartea fiind transformarea finală și încheierea unei existențe materiale, dar și nașterea în lumea spirituală). Exprimă regenerarea, mutația, lumea de dincolo, planul astral, presiunile, rezervarea, instinctele, magia, accidentele, încercările Karmice.

Marchează pierderile, crizele, angoasele, despuierea, moștenirea. Reprezintă lumea invizibilului, ezoterismului și ocultismului, tot ceea ce este misterios, criminologia, detectivul, antichitățile, arheologia, speologia, banii altora.

Dar parcă e totul prea tragic. De aceea, casa VIII este și: renaștere, înviere, reîncarnare, procese de conștientizare.

Cu teamă verific astrograma mea și găsesc: Lilith sau Luna neagră. Deja mi-e teama…

Sursa: connectastro.com
Sursa: connectastro.com

CASA IX

Casa IX este locul de „regenerare” din punct de vedere spiritual: biserică, filosofie și învățământul superior. În general se referă la principiile cu care am fost crescuți sau la lipsa acestora. Din moment ce casa IX este opusă casei III, arată călătoriile lungi (în afara țării). Casa este patronată de Săgetător și de guvernatorul analogic, Jupiter. Vorbim despre o casă mutabilă.

Arată creșterea și maturizarea, comunicațiile cu străinătatea. Mai reprezintă: înțelepciunea, universitățile, pelerinajele, limbile străine, geografia, mitologia.

Mi-ar place să călătoresc în toată lumea, dar casa IX în astrogramă este goală, dar asta nu înseamnă că e inactivă.


CASA X

Casa Carierei. Opusul muncii de zi cu zi. În aceeași categorie întră și imaginea publică (în opoziție cu imaginea privată, viața intimă) și țelurile vieții. Casa X începe cu Mijlocul Cerului (MC), ceea ce face din ea o casă cardinală.

Adițional, casa X este casa parintelui cu cea mai mare influență, în special mama. Zodia guvernatoare este Capricon, iar planeta analogică: Saturn.

Completează casa IV care este interioară, subiectivă, pe când casa X este exterioară și obiectivă. Ea este viața socială, pe când IV reprezintă viața în cămin. Este casa responsabilităților, a elevării, a reușitei sociale, a carierei liber alese, a onorilor, administrației, puterii, înlănțuirea actelor cu ceea ce aceasta presupune ca efecte (karma). Este caracterizarea maturității și a reputației

Reprezintă scopul pe care încercăm să-l atingem și recunoașterea individului de către altul.

În harta mea natală apare doar Marte în această casă.


Sursa: assets.com
Sursa: assets.com

CASA XI 

Amicii, speranțele și dorințele sunt găzduite de casa XI. Arată modul de a relaționa cu grupurile de oameni.  Este o casa fixă, guvernată de Vărsător și de protectorul spiritual al semnului: Uranus.

Este și casa dragostei primită, care se opune cu casa V – dragostea dată. Sublinează de asemenea, speranțele ce vin din creativitatea noastră. Prietenii sunt cei care ne ajută sa realizăm ceea ce ne propunem.

Casa comunicațiilor internaționale și mijloacelor de transport modern: avion, tren și casa comunicațiilor parapsihice: actiunea socială în grup.

Casa XI guvernează informatica și toate invențiile de azi. Indică copiii adoptivi și umanitatea.

Kiron e găzduit de casa XI în astrograma mea.


CASA XII

Ultima, dar nu cea din urmă, casa XII este și ea extem de importantă în studiul hărții natale. Este o casă mai specială, mai abstractă din punctul meu de vedere. Casa XII poate fi definită: casa reprimărilor, a problemelor psihologice, inamici ascunsi (opoziție cu casa 7 unde inamicii sunt la vedere).

Chiar dacă nu pare cea mai plăcută casă, orice experiență negativă te face mai puternic și reușești să te îmbogățești spiritual. Casa este mutabilă, guvernată de Pești, iar guvernatorul analogic este Neptun.

Este casa locurilor închise ca: spitale, aziluri, închisori, sanatorii. Indică schema existenței precedente. Mai este și casa inspirației, a clarviziunii, a evoluției printr-o cercetare interioară și intuitivă. Nu ne scapă de datoriile Karmice, din contră ne pune față în față cu ele.

Durerea și suferința conținute în această casă permit o regenerare de sine, o revelație și apoi o eliberare. Aduce încercări, datorii, sacrificii, trădări, exil, înșelăciune, adulter și lista poate continua.

În zona astrogramei mele, casa XII este goală, dar aidoma casei IX, nu înseamnă că e inactivă.


Sursa: bestastrologerinindia.in
Sursa: bestastrologerinindia.in

Întroducerea în acest capitol s-a încheiat. Am aflat, cu ajutorul cărții: Astrologia în Noua Eră – Dan Cipercă multe informații cu referire la case. Dar mai avem multe subiecte de dezbatere. Voi avea în vedere și subiectul abordat din unghiul lui Dane Rudhyar, la nivel de înțelegere extensivă.

În final o scurtă recapitulare:

Sursa: razvandanc.wordpress.com
Sursa: astrocercetas.wordpress.com
Advertisements

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s