2. Planetele în Astrologie

Începem un capitol foarte greu și foarte lung, la care vom face deseori referire. Anterior am învățat că sunt de bază: planetele, semnele, casele și aspectele. Planetele sistemului nostru solar sunt: Mercur, Venus, Pământ, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun și mult discutata Pluto. Pentru a fi mai ușor, la nivel internațional, când vom vorbi despre Soare și Lună le vom considera și pe ele planete. Astrologic, nu vom lua în calcul planeta Pământ, pentru că de aici le privim pe celelalte.

Sursa: wikimedia.org
Sursa: wikimedia.org

 

Nu trebuie să uităm faptul că fiecare planetă are funcțiile ei bine definite. În cele ce urmează vă voi prezenta pe scurt caracteristicile principale ale fiecărei planete, urmând ca în articolele viitoare să dezvoltam acest subiect. Voi adăuga un articol pentru fiecare planetă în parte, cu informații din Tratatul de astrologie de care aminteam aici. Vom învăța și primele semne pe care trebuie să știm să le reprezentăm și să le poziționăm pe harta natală (astrograma).

 1. SOARELE soareSoarele oferă informații despre caracterul și personalitatea noastră. Ceea ce purtăm în suflet. Cum ne raportăm la oameni în general, în special la tată. În cazul în care Soarele este puternic plasat în tema natală , tinzi să fii o persoană excentrică, autoritară și poate chiar puțin teatrală și ai capacitatea de a atrage atenția foarte ușor. Soarele este patronul zodiei LEU.
 2. LUNAluna Vorbește despre instincte și obiceiuri, dar și despre unități de stocare inconștiente. Ce fel de locuință preferi. Despre cum relaționezi cu femeile în general, dar în special cu mama ta. În cazul în care Luna este puternic plasată în astrogramă, există riscul unor modificări ale dispoziției care tind să fie mai pronunțate și este probabil să iei decizi în mod conștient în baza unor bănuieli sau senzații. Luna guvernează semnul Racului.
 3. MERCURmercur Coordonează capcitatea ta de a gândi și de a comunica, dar și de a aduna informații. Tocmai pentru că se întâlnesc două lucruri importante (gândirea și comunicarea) în momentul în care Mercur nu este tocmai prietenos, haosul pune stăpânire pe situație, pentru că este imposibil să comunicăm fără să avem o idee trecută prin filtrul gândirii și degeaba gândim, dacă ideile nu prind glas. De aceea, dacă este puternic aspectat, simți nevoia de a comunica foarte mult cu cei din jur și ești predispus la a petrece mai mult timp la telefon decât alte persoane.Mercur patronează două zodii: Gemenii și Fecioara.
 4. VENUS venus Se știe faptul că Venus este planeta iubirii. Așadar, este cea care controlează abilitatea de a exprima afecțiunea pentru ceilalți. Persoanele cu Venus bine aspectat tind să fie considerate atrăgătoare și sunt atrase de artă, de tot ceea ce înseamnă frumos și nobil. Venus guvernează semnele Balanță și Taur.
 5. MARTE marte Cuvintele definitorii ale acestei planete sunt: agresivitate și energie. Persoanele susținute de Marte sunt firi active. O altă caracteristică de bază este energia debordantă de care vor da dovadă oricând, oricum și mai ales oriunde. Sunt hotărâți și nu se sfiesc să recurgă la agresivitate, chiar dacă nu fizică. Uneori vorbele dor mai tare decât o palmă. Marte este patronul Berbecului.

  Sursa: blastr.com
  Sursa: blastr.com
 6. JUPITER  jupiterEste planeta care coordonează înțelegerea principiilor generale, spre deosebire de modul senzorial în care le percepem prin intermediul planetei Mercur. Este și planeta care indică gradul nostru de optimism. Locul în care este poziționată planeta Jupiter, arată domeniul vieții în care ne simțim cel mai în siguranță și în care putem avea cele mai interesante oportunități. Este o caracteristică de cele mai multe ori tradusă prin noroc, nu prin muncă. Jupiterguvernează Săgetătorul.
 7. SATURN saturn Paradoxul între teamă și precauție, ambiție și determinare, așa se definește planeta Saturn. Fără obstacole, Saturn niciodată nu ar crește. Marchează extrem astrogramele doctorilor, cercetătorilor științifici și oamenilor de afacere. Acest semn arată nevoia pe care o avem cu toții de a ne simți în siguranță. Mai mult de atât, scoate la lumină lucrurile de care ne temem că nu le vom avea niciodată în de-ajuns. Fiind punctul în care tindem să devenim fricoși și temători, avem pornirea de ne enerva ușor, de a face lucrurile în grabă sau a nu le mai face deloc. Cele de mai sus sunt simbolurile ghinionului. Capricornul este stăpânit de Saturn.
 8. URANUS  uranus Aici se ascunde originalitatea și drumul către libertate. Uranus este planeta Rebelă a sistemului. Ca un rebel veritabil, se opune regulilor stabilite doar pentru că sunt reguli stabilite. În afară de asta, consideră că poate să facă un lucru mai bun decât ceea ce i se impune. Când Uranus este aspectat puternic pe horoscop, avem de-a face cu persoane care sunt considerate de societatea în care traiesc fie genii sau excentrici fie maniaci sau nebuni. Au o tendință de a șoca și de a-i supăra pe ceilalți, chiar și atunci când nu vor să o facă. Exemple de astfel de persoane: Isadora Duncan sau Lenny Bruce. Politicienii care îl au pe Uranus dominator în tema natală au tendința să distrugă o înțelegere, doar pentru a stabili una nouă, de cele mai multe ori mai apăsătoare. Nu votați pentru ei! De exemplu, priviți modul în care Uranus apare în astrograma lui Adolph Hitler. Uranus este patronul spiritual al Vărsătorului.
 9. NEPTUN  neptun Este planeta care te face să vezi viața în roz. Și care este destul de draguță încât să ne lase, pe riscul nostru, să vedem ceea ce dorim să privim. Reversul este că e planeta imaginației, dar în același timp și al iluziei. Persoanele care se bucură de un Neptun bine aspectat, sunt considerate firi cu o imaginație bogată și extrem de sensibile. Din păcate, există riscul abuzului de substanțe interzise. Este util să subliniez faptul că întreagă temă natală trebuie analizată înainte de ne hazarda la concluzii. Peștii sunt coordonați de Neptun.
 10. PLUTO  pluto Spectaculoasă pitica asta! Sex, moarte și renaștere. Trei cuvinte? Este arhi-suficient pentru a o caracteriza. Acum câțiva ani a fost scoasă din rândul planetelor, deoarece nu îndeplinea o anumită cerință, iar Minerva spunea într-o emisiune că așa e Pluto: te lasă sa faci ce vrei (inclusiv să nu o mai consideri planetă), ca mai apoi să se intoarcă mult mai puternică și să te uimească. Cu astfel de persoane, care au Pluto puternic în astrogramă, nu e bine să te pui. Sunt persoane cu o personalitate ce poate pendula dintr-o extremă în alta. Scorpionii sunt patronați de Pluto.
Sursa: space.com
Sursa: space.com

Advertisements

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s