2.4 Planetele – VENUS

Venus este aproape de dimensiunile Pământului şi are o mişcare de revoluţie de 225 de zile. Nu se îndepărtează de Soare cu mai mult de 47° şi, în funcţie de poziţia sa pe cer este vizibilă ori după apusul Soarelui, ori înainte de răsăritul său. Cercetarea planetei este foarte dificilă din cauză că scoarţa ei nu este încă răcită şi este înconjurată de o masă de nori groşi.

razvandanc.wordpress.com
astrocercetas.wordpress.com

Iată încă un lucru ce trebuie reținut pentru viitoarele interpretări. Încă o planetă este în strânsă legătură cu Soarele. În descrierea planetei Mercur am aflat că nu se îndepărtează de Soare mai mult de 28 de grade. Venus, cu 47 grade!

Venus este considerată ca reprezentând principiul atracţiei, al absorbţiei şi al energiei centripete.

Puternic – armonic, va da atracţie.

Puternic – nearmonic, va da absorbţie.

Slab – nearmonic, va da respingere.

Biologic: planeta influenţează funcţiile sexuale sub aspectul feminin şi activitatea hormonală în legătură cu ele. Se spune că mai ordonează şi procesul de preluare al acidului carbonic de către sânge.

Puternic – armonic, va da sexualitate puternică şi armonioasă şi echilibru hormonal.

Puternic – nearmonic, va da hipersexualitate şi hiperfuncţie hormonală.

Slab – nearmonic, va da asexualitate şi inhibiţia funcţiei hormonale.

Organic: Venus este în legătură cu glandele sexuale feminine, cu ovarele şi întregul sistem al glandelor cu secreţie internă precum şi cu rinichii şi venele. Afectează aceste organe din punct de vedere patologic.

Psihologic: Venus reprezintă erotismul, calităţile artistice, culoarea şi tonul. Pe planul inferior dă sexualitatea, iar pe cel superior simţul estetic, producţia artistică, muzicală şi teatrală.

Puternic – armonic, va da sexualitate armonioasă, sensibilitate, simţ estetic şi dragoste de viaţă.

Puternic – nearmonic, va da hipersexualitate, sentimentalism, viciu, frivolitate şi perversiune.

Slab – nearmonic, va da frigiditate, o absenţă de sentiment şi de orientare estetică, precum şi lipsa dragostei de viaţă.

Sociologic: Venus va indica luxul şi petrecerea, arta şi desfătarea. La poziţii venusiene dominante, aspectele nefavorabile nu dăunează capacităţii artistice, ci numai vieţii instinctuale, care apare trudită.

Tradiţional va însemna: soţia, mama, surorile, fetele, amantele, artiştii, muzicanţii, farmaciştii, parfumierii, bijutierii, ţesătorii, câştigul, aurul şi bijuteriile, căsătoria bună, progenitura numeroasă, moartea prin medicaţie greşită, prin intoxicaţie alimentară, prin abuzul de plăceri lumeşti, sau din cauza femeilor.

Venus prost condiţionată în horoscop va însemna: prostituatele, proxenetele, cerşetoarele, depravaţii şi conducătorii localurilor suspecte.

Tratat de Astrologie – Armand G. Constantinescu

Advertisements

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s