2.1 Planetele – SOARELE

Soarele este stăpânul sistemului solar. El se deplasează cu 25 de km pe secundă. Rotația în jurul axei sale se realizează în 25 de zile. Prezintă, adeseori, pete solare care apar cu intensitate odată la 11 ani. Vom regăsi caracteristici din două unghiuri: puternic aspectat în harta natală sau slab aspectat cu gradele de comparație armonic și nearmonic.

razvandanc.wordpress.com
astrocercetas.wordpress.com

Soarele este simbolul forței inițiale, al căldurii, al focului și al luminii. Soarele dirijează activitatea inimii şi circulaţia sanguină, afectând din punct de vedere patologic aceste organe; precum urmează:

Puternic – armonic: funcţionare normală şi puternică a inimii şi a circulaţiei.

Puternic – nearmonic: tensiune ridicată (hipertensiune arterială) şi tulburări cardiace şi circulatorii.

Slab – nearmonic: tensiune scăzută, tulburări cronice cardiace.

Din punct de vedere psihologic, Soarele va da tonul iubirii de viaţă. Dacă este puternic – armonic asepctat va da: ambiţie, dorinţă de putere, curaj, temeritate, organizare. În schimb, dacă este puternic – nearmonic aspectat, vom întâlni persoane cu sete de putere, dominatoare, care dau dovadă de grandomanie, bravadă, lăudăroşenie, pripire şi violenţă.

La polul opus, dacă este slab si nearmonic prezent în astrogramă, este semn că persoana are complexe de inferioritate, îi este frică, este genul de persoană nehotărâtă şi lipsită de energie.

Soarele reprezintă: autoritatea, domnia, conducerea, tatăl şi tipul soţului în horoscopul femeii. Într-altă ordine de idei, el arată elementul ereditar, iar semnul în care se află va vădi, întotdeauna, procesul patologic al organului atins. În horoscopul femeii, poziţia şi luminarea Soarelui indică raporturile puternice cu tovarăşul de viaţă, poate bazate pe ideea deplasării imaginii paterne.

Chiar destinul tatălui se poate judeca după poziţia Soarelui în horoscop. Conflictul între Lună şi Soare într-o figură (astrogramă) a naşterii poate arăta încordarea între părinţi şi drept consecinţă o trăire dureroasă a copilului, cu o puternică reflectare în caracterul său, de mai târziu.

Semnificaţia poziţiei solare în Zodiac se relevă în special în creaţii şi determină spiritualizarea omului. La personalităţile puternice, principiul solar este forte şi se judecă după semnul zodiacal în care se află. Luminarea Soarelui va mai vădi destinul pe care-l va avea omul în existenţa sa exterioară şi lupta sa pentru dobândirea puterii.

Tradiţional: tatăl, soţul, regii, împăraţii, papii, ambasadorii, gloria, renumele, marile misiuni, marile funcţii administrative sau ecleziastice, prieteniile puternice, renumele după moarte, moarte subită.

Un Soare prost condiţionat în horoscop va însemna: un tată nenorocit sau mort de timpuriu, un bărbat cu beteşuguri sau cu viaţă scurtă, un slujbaş abuziv care-şi pierde lesne postul, o faimă proastă, o lipsă de sprijin, duşmănii puternice, avuţii rău câştigate, moarte publică, sau prin foc.

Tratat de Astrologie – Armand G. Constantinescu

 

Advertisements

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s