2.3 Planetele – MERCUR

Mercur este un astru foarte mic ce nu se îndepărtează de Soare mai mult de 28 de grade. Tocmai de aceea, întotdeauna pe harta natală le veți găsi foarte aproape una de alta. La sfârșitul prezentării voi atașa și prima astrogramă și vom vedea unde este poziționat Mercur.

razvandanc.wordpress.com
astrocercetas.wordpress.com

Planeta face o revoluţie completă în jurul Soarelui în 88 de zile terestre. Nu este vizibil decât câteva zile pe an, în timpul dimineţii, puţin înainte de răsăritul Soarelui, sau la crepuscul, după apusul Soarelui. Din cauza temperaturii înalte generată de apropierea Soarelui, pare a nu fi locuită.

Mercur indică raporturile cu aparatul senzitivomotor, determinând funcţia sistemului nervos central.

Puternic – armonic, va da organizare nervoasă normală.

Puternic – nearmonic, va da hiperestezie şi hiperemotivitate.

Slab – nearmonic, va da inhibiţie nervoasă.

Mercur este în legătură cu substanţa nervoasă şi creierul mare. Influenţează mâinile şi organele de vorbire, afectând aceste organe din punct de vedere patologic.

Mercur dirijează inteligenţa şi puterea de exprimare; În plus, ordinea intelectuală.

Puternic – armonic, echilibru intelectual, sesizare rapidă şi exprimare uşoară.

Puternic – nearmonic, risipa intelectuală, sofisticare, pălăvrăgeala şi mania scrisului.

Slab – nearmonic, va da intelect slab, sesizare lentă, lipsa de logică, exprimarea dificilă şi scrisul greoi.

Mercur va indica intelectul speculativ sau practic, cu tipurile zodiacale specifice, respective reprezentând pe comercianţi, oameni de ştiinţă sau literaţi. Din horoscopul unui nativ, vom vedea după poziţia planetei Mercur (ca putere sau slăbiciune) modul intelectual de reacţie, viteza sesizării intelectuale, puterea de gândire, memoria şi simţul etic al insului.

De menţionat că o aspectare prea armonică a planetei Mercur prejudiciază profunzimea gândirii. Dacă aspectele rele nu vor fi în număr prea covârşitor şi în case nefaste, ele pot chiar să stimuleze intelectul. Tot această planetă arată raporturile nativului cu fraţii şi surorile. Aspectele rele vor indica ori dizarmonii cerebrale puternice, care pot oscila între psihoză şi o lipsă completă a simţului moral, ori pur şi simplu nebunia.

Tradiţional: fraţii, servitorii, matematicienii, astrologii, astronomii, filosofii, literaţii, poeţii, secretarii, negustorii, meşterii dibaci, contractele avantajoase, invenţiile, prietenie cu literaţii şi actorii; moartea din boală de nervi.

Un Mercur prost condiţionat în horoscop va însemna pe misiţii de joasă speţă, fraţii naturali, falsificatorii de monede, escrocii, saltimbancii, prestidigitatorii, contractul leonin. Moneda falsă, instabilitatea în situaţii şi moartea prin otravă, asasinat, sau condamnarea penală.

Tratat de Astrologie – Armand G. Constantinescu


Mai jos puteți vedea prima astrogramă realizată cu programul AstrologR. O mulțime de linii văd și eu în primă fază, dar sunt sigur că pe parcurs le vom înțelege sensul.

razvandanc.wordpress.com
astrocercetas.wordpress.com

Până în acest moment avem capacitatea de a recunoaște toate planetele și Ascendentul (al meu se află în Balanță). Iată, în Balanta găsim SOARELE (spuneam că el oferă zodia) și MERCUR despre care am aflat că nu fuge de Soare mai mult de 28 de grade.

Fiind un cerc de 360 de grade și 12 zodii, fiecare zodie are 30 de grade, împărțite în decade (câte 10 grade fiecare decadă).

Conform programului Soarele se află la 25 de grade în Balanță, iar Mercur la 0 grade și 6 minute în Scorpion. Deci o diferență de aproximativ 5 grade. Până la 28 mai este…

Advertisements

One thought on “2.3 Planetele – MERCUR

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s