2.2 Planetele – LUNA

Luna este de 50 de ori mai mică decât Pământul. Are o mișcare de revoluție de 27 de zile și o fracțiune. Mișcarea de revoluție este deplasarea anuală în jurul Soarelui. Este un astru mort, pe care se găsesc abisuri numite cratere lunare şi munţi înalţi de 7000 de metri.

LUNA
astrocercetas.wordpress.com

 

Luna este considerată ca reprezentând principiul răcirii şi al umidităţii.

Dacă este puternic – armonic aspectată va oferi o răceală și o umiditate placută. Iar dacă este nearmonic aceste două caracteristici vor fi în exces. Aspectarea slabă și nearmonică va duce la uscăciune și căldură deloc confortabilă.

Luna acţionează asupra lichidelor, asupra mucoaselor corpului şi asupra funcţiilor de procreare şi fertilitate. Procesele ritmice de scurtă durată, ca menstruaţia, sunt sub influenţa Lunii.

Luna dirijează stomacul şi poate creierul mic, afectând aceste organe din punct de vedere patologic.

Luna dirijează ritmul şi fixarea funcţiilor inconştiente sufleteşti. Mai dirijează simţul formelor şi al memoriei, precum şi principiul maternităţii.

Puternic – armonic va da: memorie, simţul formelor, mobilitate, spirit matern şi dragostea de mamă.

Puternic – nearmonic va da: fixare inutilă în materie, manie, ură de mamă şi un spirit exagerat de maternitate.

Slab – nearmonic va da: memorie slabă, lipsa simţului formelor, depresie, o lipsă de reţinere, indiferenţă pentru mamă şi un spirit absent al maternităţii.

Luna întruchipează: femeia, mama, posteritatea, familia, neamul şi în horoscopul bărbatului, soţia.

Din poziţia lunară în Zodiac, în Case şi aspectele respective, se judecă participarea insului în sfera lui intimă, casnică, familială şi eventual afectivă.

Atitudinea şi trăirea în aceste domenii vor fi indicate întotdeauna de Lună. Aspectarea proastă a acestui astru va vădi de timpuriu o existenţă zbuciumată în cercul familiei.

Inegalitatea temperamentală va fi iarăşi arătată de o Lună prost aspectată în horoscop.

În cazul bărbatului, destinul mamei se poate vedea foarte clar, precum şi legătura sa cu elementul ereditar, matern. Mai târziu, acest element ereditar se deplasează către tovarăşa de viaţă, vădind legăturile insului cu elementul feminin. La personalităţile puternice, care se vădesc ca atare în creaţii de înaltă fantezie şi opere spirituale, Luna este foarte puternică şi armonică în horoscop. O Lună prost aspectată, în rea situaţie terestră (în casele Cerului) şi cerească (în semnul zodiacal), va prezenta pe vagabond, pe beţiv şi pe omul în veşnică jenă financiară.

Tradiţional: mama, soţia, fetele, văduvele, reginele, prinţesele, călătorii, pescarii, vânătorii, poporul, renumele, bogăţia, fericirea, misiunile onorifice, progenitura numeroasă, căsătoria bună, prietenia celor puternici şi moartea liniştită.

O Lună prost condiţionată în horoscop va însemna: peţitoarea, amanta de joasă speţă, bastarzii, ostilitatea populară, proasta reputaţie, vagabondajul, calicia, sterilitatea, moartea prin înec sau în timpul unei calamităţi.

Tratat de Astrologie – Armand G. Constantinescu

Advertisements

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s