1. Alfabet astrologic

Cele 12 semne zodiacale nu reprezintă în totalitate astrologia. Planetele, Casele și Aspectele sunt și ele părți ale alfabetului astrologic.

ATENȚIE!

Horoscopul zilnic nu este o formă de astrologie. Adevărații astrologi se dezic de această practică, deoarece horoscopul oferă doar informații generale, care pot fi valabile pentru unele persoane dintr-o zodie, dar nu pentru toate. Astrologia are la bază ora și locul nașterii unei persoane, detalii care oferă informații cu adevărat relevante.

Sursa: nasa.gov
Sursa: nasa.gov

Fiecare planetă are funcții și fiecare semn zodiacal coordonează modul în care aceste planete acționează.Casele zodiacale arată partea vieții în care o anumită planetă „își face de cap”. Aspectele sunt acele unghiuri care se realizează între planete. Ele conclucrează la bine și la rău.


 Care sunt diferențele între un semn și o casă?

Imaginați-vă o linie pe cer în apropierea soarelui. Acum extindeți această linie în jurul lumii. Veți obține un cerc. Acest cerc a fost impărțit de către astrologi în 12 părți egale numite semne.

Punctul în care acest cerc întâlnește orizontul estic se numește ascendent. De aici derivă prima regulă importantă în realizarea/interpretarea astrogramei: ascendentul se va regăsi întotdeauna în partea estică, iar descendentul (despre care vom vorbi mai târziu), în cea vestică.

Ascendentul este la fel de important ca Soarele (semnul care determină zodia în care suntem născuți). Se consideră faptul că după vârsta de 30 de ani, ascendentul devine mai important și mai puternic decât zodia. Deci, nu este rău dacă am afla ce ascendent avem.

Pentru a putea calcul ascedentul este nevoie de data și ora nașterii. Ora este foarte importantă, deoarece ea spune locul în care planetele se aflau la momentul nașterii noastre. Este admisă o marjă de eroare de maximum +/- 120 de minute. Dacă acest interval este depășit e posibil ca rezultatele să nu mai fie concludente.

Pentru a afla ascendentul vostru vă recomand site-ul eastrolog.ro – CLICK AICI

Punctul culminant al cercului se numește Centrul cerului și rezonează cu absolut orice ți se întâmplă în viață. Dacă vei trasa o linie opusă de la Ascendent vei descoperi Descendentul. El se ocupă de persoanele pe care le atragi înspre tine.

Sursa: lunarplanner.com
Sursa: lunarplanner.com

 

Mai trage o linie de sus, din Centrul cerului, până jos și acolo vei găsi Fundul cerului și are legãturã cu tradiția, stabilitatea sau căminul, locul în care aveți nevoie de confort și sigurantă în viața de zi cu zi. Descrie relațiile cu familia, mama, casa, țara și mediul din care proveniți.

De aici cercul se împarte în alte 12 bucăți, de această dată inegale. Ele poartă denumirea de case. Sunt inegale, deoarece rareori Ascendentul și Centrul cerului sunt la 90 de grade distanță. Diferența dintre case și semne este similară cu diferența dintre Nord, Sud, Est, Vest și, stânga, dreapta, în față, și în spate.

Ascendentul este întotdeauna semnul în creștere la orizont de est, dar acest semn se schimbă aproximativ o dată la fiecare două ore din cauza rotației Pământului. Acesta este un motiv de ce este atât de important să avem un timp precis de naștere a se exprima horoscopul corect.

Cele 12 case nu am nume predefinite, ci pur și simplu sunt numerotate de la 1 la 12. Se începe de laAscendent care se află la începutul primei case și se continuă în sens invers acelor de ceasornic.

Reamintesc că semnele zodiacale afectează modul în care planetele acționează în viața noastră. Casele arată în ce plan au loc aceste acțiuni.

Mai multe detalii despre planete, case și semne în articolul viitor.

PS: În lecțiile viitoare vom avea nevoie de un program special de realizare a astrogramelor. Eu voi folosi:Astrolog 5.4 și ZET 9

astrolog

Advertisements

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s