28 aprilie: Luna — Cutia Pandorei

Un aspect important al zilei este intrarea Lunii în semnul Fecioarei însoțită de un careu cu Saturn retrograd în Săgetător, trigon cu Pluto retrograd în Capricorn, opoziție cu Neptun, inconjuncție cu Nodul Sud și conjuncție trecătoare cu Lilith. Să le luăm pe rând și să analizăm fiecare detaliu. În fapt majoritatea aspectelor se învârt în jurul Lunii.

Sursa: wallpaperswide.com
Sursa: wallpaperswide.com

Luna în Fecioară sporește dorința de muncă și atenția acordată tuturor detaliilor. Careul cu Saturn ne avertizează că e suntem predispuși să exagerăm în relațiile la locul de muncă sau în raport cu prietenii și cunoștințele noastre. Știm prea bine că Fecioara este celebră pentru ochiul său bine format pentru detaliu, iar Luna îi oferă o sensibilitate (acuitate) aparte. Ar fi bine să folosim acest avantaj în a perfecționa un anumit lucru, proiect, scop și nu împotriva noastră. În niciun caz nu este recomandat să devenim autoritari cu subalternii fără un motiv întemeiat.

Subliniez întemeiat și punctez faptul că niciodată nu este prielnică unei colaborări o comunicare bazată pe „teroare”. Că a venit vorba de comunicare, am privit imediat aspectele pe care Mercur le face. Surpriză! Opoziție cu Saturn. Mercur este în continuare în conjuncție cu Marte. Deci, suntem în continuare împinși de energie și impulsuri, iar opoziția cu Saturn ne atrage atenția că putem să avem anumite momente în care suntem încăpătânați și ajungem să criticăm orice, iar în momentul în care ne desfășurăm activitatea într-un colectiv ne putem atrage foarte ușor antipatii. Cea mai bună soluție este să priviți lucrurile mai obiectiv, să încercați să controlați impulsurile de moment, deoarece sunt cele mai periculoase: o vorbă spusă într-un moment greșit sau care să creeze un astfel de moment, are urmări de cele mai multe ori  nefaste.

Pluto scoate la iveală secretele, sentimentele ascunse uneori având efecte negative, cum e de așteptat. Orice lucru aflat de ceilalți, pe care am decis să îl păstrăm ascuns, ne poate strica relațiile, imaginea în societate sau din contră ne ajută să ne simțim eliberați. Chiar acesta este rolul lui Pluto. Ne ajută să renaștem din propria cenușă. Aspectul cu Luna ne dă abilitatea de a controla acele sentimente ascunse și ne dă un plus de curaj și hotărâre.

Neptun în Pești (domiciliu) în opozție cu Luna sugerează faptul că e posibil să renunțăm la principiile ferme după care ne ghidăm în favoarea avantajelor materiale sau a unor vicii (alcool, droguri, fumat), iar din acest motiv viața sentimentală poate avea de suferit. Nu este o soluție, pe termen lung să alergăm după banii pe care nu îi muncim. Banii care nu sunt câștigați în mod cinstit nu prea stau prin buzunarele noastre sau dacă stau, în viitor avem și  de pătimit.

Conjuncția Lunii cu Lilith (trecătoare) aș vrea să cred că ne pune puțin în gardă, ne trage de mânecă și ne spune „ia acordă puțină atenție sufletului tău și mai apoi lucrurilor din jur”. După aceast îndemn, aspectul se disipă și lucrurile continuă așa cum alegem (în raport cu concluziile pe care le tragem). Îmi imaginez Luna neagră ca fiind antrenorul care înaintea unei curse dă discipolului ultimele sfaturi pentru a ieși  pe primul loc sau avertizează la slabiciunile pe care trebuie să se concentreze.

În privința situației sentimentale, avem două aspecte interesante pe care le face Venus: sextil cu Uranus, caracterizat de neașteptat, surprize la tot pasul, popularitate și careu cu Lilith, un aspect neplăcut din cauza blocajelor la nivel emoțional pe care le sugerează. Am putea să concentrăm conjuncția Lună – Lilith pentru a afla cauza blocajelor de tot felul și găsirea unor soluții concrete pentru o viață sentimentală și socială fără evenimente neplăcute.

astrocercetaș

Advertisements

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s