27 aprilie — La aceeași masă cu trecutul și viitorul

Ziua de astăzi stă sub semnul a trei conjuncții interesante: Luna cu Jupiter, Marte cu Mercur și Uranus cu Nodul Sud. Primele două realizează între ele numeroase aspecte de cuadratură. Luna și Jupiter în Leu ne împinge să vrem să ne simțim în centrul atenției și este posibil să recurgem la gesturi extreme pentru a stârni interes. Există toate predispozițiile să apelăm la idei năstrușnice pentru a avea un loc fruntaș în atenția celor din jur, pătratul Soare – Jupiter, ne atrage atenția asupra iluziilor pe care ni le facem, dar vorbește și despre compromisurile pe care suntem dispusi sa le acceptăm, dar, bineînțeles, care nu sunt recomandate.

Sursa: wallpaperswide.com
Sursa: wallpaperswide.com

Acest aspect este subliniat și de către conjuncția Marte – Mercur  (în Berbec). Marte este în domiciliu așa că își manifestă toată energia, impulsivitatea, dorința, nevoia, intenția la cote maxime. Mercur vine cu „nota de plată” aș spune, deoarece fiind planeta comunicării ar trebui să medieze conflictul între idee și practică. Totuși, fiind în Berbec, nu este cel mai ușor lucru, deoarece vom trage concluzii mult mai pripit, vom înțelege ceea ce vom dori, nu ceea ce ar trebui. Lucru deloc înțelept. Consider că este o zi destul de complicată în care suntem oarecum puși față în față cu trecutul, fie cu persoane din trecutul nostru, fie cu evenimente.

Cert este ca neprevăzutul ne bate din nou la ușă, dar de această data scriem istoria noastră prin acțiuni și atitudine. Conjuncția lui Uranus în Berbec cu Nodul Sud îmi lasă de înțeles că în trecut am acționat vis-a-vis de un anumit domeniu al vieții, în special în relațiile cu cei din jur, poate chiar cu apropiati, lipsiți de tact, chiar violent.

Aceste probleme sau urmările lor vor reveni astăzi în prim-plan, iar atitudinea cu care tratăm aceste răni ne vor afecta, așa cum am spus, viitorul, din cauza opoziției Uranus – Nodul Nord în Balanță, care de la sine înțeles ne sugerează că cel mai bine e să fim cumpătați, să măsurăm vorbele pe care le spunem și să nu ne pripim să judecăm oamenii după acțiunile din trecutul lor.

Atenție și la blocajele emoționale. Ne este mai greu să ne exprimăm sentimentele, avem impresia că nu suntem iubiți sau nu mai vrem să iubim. Toate astea din cauza pătratului Venus (Gemeni) – Lilith (Fecioară). Prezența Lunii negre în Fecioară ne întărește spiritul critic de observație, ne aduce un plus de scepticism, poate ajungem chiar să verificăm la sânge ceea ce ceilalți fac, iar acest lucru va dăuna clar vieții sentimentale. Suntem destul de sensibili și în privința comunicării: pătrat Lună-Mercur.

Vorbele ne rănesc prea ușor sau exact invers: rănim pe cei din jur cu modul de a ne exprima. Poate ne vom exprima vulcanic, agresiv, iar acest lucru este cauzat de pătratul între Lună și Marte. Dorința de dominație, alături de energia debordantă a lui Marte în loc să conlucreze pentru a reuși să ducem la bun sfârșit ceva sau să punem noi baze, mai mult ne pune bețe în roate.

E un bun moment să dăm cărțile pe față, să spunem într-un mod civilizat ceea ce ne deranjează la cei din jurul nostru, celor cărora cândva le-am adus motive de bucurie și invers și să iertăm sau să cerem iertare. Cu un simplu „iartă-mă” viața o poate lua de la început. Este doar decizia noastră dacă alegem să trăim înconjurați de supărare sau daca acceptăm că nu există oameni ideali. Singura soluție este să ne bucurăm de cei pe care îi avem și să fim noi schimbarea pe care vrem să o vedem în lume.

astrocercetaș

Advertisements

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s