21 aprilie: Comunicarea, temelia unui nou început

Unul dintre principalele aspecte ale zilei este careul Venus (în Gemeni) – Neptun (în Pești) care se realizează cu un orb de 0 grade și 57 minute având cea mai puternică influență în 21 aprilie. Despre urmările cuadraturii am vorbit și în 19 aprilie. Părerile sunt împărțite: unii spun că este un aspect benefic deoarece ajută la comunicare, iar alții că este un moment vulnerabil, deoarece suntem predispuși să acceptăm mai ușor avansuri ca de obicei și chiar să cedăm tentației. Ca în orice controversă, efectul final îl simte fiecare în parte.

succes

Dacă vorbeam de comunicare, am decis să urmăresc aspectele pe care Mercur (planeta comunicării, a rațiunii) le face cu celelalte planete.  Rezultatul este promițător și am constatat că realizează aspecte cu majoritatea planetelor: conjuncție cu Marte, careu cu Jupiter, sextil cu Neptun, trigon cu Pluto și o inconjuncție cu Nodul Nord. În esență trebuie să învățăm să fim ponderați. Unele aspecte ne ajută să atingem acest țel, altele ne pun bețe în roate. Reacțiile sunt foarte rapide, grație prezenței lui Marte, dar careul cu Jupiter atenționează că e posibil ca reacția să fie exagerată sau cauzată de lipsa de răbdare. Pluto în Capricorn indică tendința spre duritate, autoritate, dar Mercur vine să îndulcească situația, iar abilitatea de comunicare pe care o oferă transformă totul în diplomație (chiar și criticile sunt făcute pe un ton plăcut și amabil).

Nici careul Uranus (Berbec) – Pluto (Capricorn) nu trebuie ignorat. Pluto este „indulcit” de Mercur, dar Uranus (un adevărat rebel) încearcă să mai tensioneze atmosfera, așa că nu sunt excluse apariția unor manifestări violente (poate verbal, poate fizic) sau  predispoziția la supărari. E o luptă interioară între calmul și diplomația lui Mercur și dorința de schimbare venită de la Uranus. Mizați pe calm și amabilitate! Mai ales că Luna trece în Gemeni și vor exista tendințe de oscilație și logoree.

Veți simți că aveți suficientă forță interioară să începeți să schimbați ceva. Trigonul Marte – Pluto vă susține. Pluto este planeta morții și a renașterii, a unui început nou, mai bun, mai frumos și mai productiv. Marte vine cu  ambiție, determinare și curaj. Deci, este un moment prielnic să începeți ce vă propuneți, dar cu toate atenționările de mai sus.  Dacă vor exista piedici, nu abdicați de la scopul final, nu lasați supărarea să vă întunece gândirea, ci pur și simplu urmați traseul dumneavoastră.

astrocercetaș

Advertisements

One thought on “21 aprilie: Comunicarea, temelia unui nou început

Tu ce părere ai?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s